bağış kumbarasını soyan insan   

adana çık aradan

1. öncelikle haberi aktarayım, sonra tanımını yapalım bu insanın:

"
    kimliği belirlenemeyen kişiler hafta sonu, ziyaretçilerin alındığı bölümde bulunan kafeteryanın camını kırarak içeri girdi.
    kafeteryanın kasasını zorlayan ancak açamayan şahıslar, kasanın yanında bulunan lösev’e ait bağış kutusundaki parayı çaldı. kutu içindeki kağıt paraları alan hırsızlar, bozuk paraların bir kısmını ise yere döktü.
    polis, hırsızların kimliğini tespit etmek için olay yerinde parmak izi araştırması yaptı.

20 ytl çalındı
    tbmm iletişim daire başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, meclis kafeteryasındaki hırsızlıkla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldığını belirtilerek, “bağış kutusundan tahminen 20 ytl civarında paranın alındığı, yazar kasa ve bağış kutusunda bulunan bozuk paralara dokunulmadığı tespit edildi. yardım kutusu yenilenerek, tbmm başkanlığı tarafından 200 ytl bağış yapıldı” denildi."
    -http://www.ntvmsnbc.com

hemen "lan ne kadar şerefsiz insanmış bu ya" yaftasını yapıştıralım adama. ama işimiz aslında bu adamla değil.

kumbaradan topu topu 20 ytl çalınmış, bunun için polis parmak izi falan arıyor. polisin parmak izi bulmak için kullandığı pudranın kutusu 20 ytl den fazladır, olay mahaline gelirken harcanan benzin parası da cabası.
    hırsız 20 ytl çalmış. ancak tbmm başkanlığı onun yerine teselli ikramiyesi olarak 200 ytl vermiş. kumbara 180 ytl kârda. hırsızın yaptığı ne güzel şeylere vesile olmuş; her işte bir hayır vardır zaten. bağış miktarı konusunda herhangi bir yorum yapmıyorum.*
    *
    (camel, 06.02.2007 13:06)
  2. anlatım bozukluğu..
    (bkz: bunu yapan insan olamaz)
    (denker, 06.02.2007 13:27)