başucumda müzik   

adana çık aradan

1. kürşat başarın,kütüphanede mutlaka bulunması gereken bir romanı.
    50-60 lı yıllarda geçen bir aşkı anlatır.hayaller,rüyalar,dilekler,hayalkırıklıkları,çılgınlıklar... hepsi var içinde.
    (bettyboop, 27.10.2004 20:16)

2. kalın olsun diye kasılmış kitaptır bu kanımca.
    *90 ve 200. sayfalar arası aynı şeyler döner durur, yinede bir süre konuşulmuş listelere damgasını vurmuş bir kitaptır.
    (sizofrenkedi, 27.10.2004 20:21 ~ 24.01.2005 18:34)
  3. 47. baskısını daha yeni aldığım birçırpıda okuduğum akıllardan yıllarca çıkmayacak bir kitap olmasa da hoş bir anlatıma sahip, diğer kürşat başar kitaplarına nazaran daha basit cümlelerle yazılmış roman..
    (ava adore, 30.03.2005 15:01)
  4. sadece 2 günde okuyup bitirdiğim, son derece akıcı bir dille yazılmış bir aşk romanı. bu tarzı sevenlerin kesinlikle okuması gereken bir kitap.
    (offfffbea, 11.04.2006 23:57)
  5. ülkemizin yaşadığı bir dönemi, o dönemin zorlu aşklarından biri çerçevesinde işleyen roman..bazı eserlerini, cinsiyetine ters olarak kadın kahramanların ağzından yazan ender yazarlarımızdandır kürşat başar.. ve bu eserinde de bir kadını çoğu kadın yazardan çok daha özümseyerek işlemiştir.
    (amphitrite, 12.04.2006 01:21 ~ 01:22)
  6. kimi zaman birini sevdiğini düşünür insan.onu neden sevdiğini bir başkasına anlatabilir. sözcüklerle, uzun cümlelerle, yaşanmış hatıralarla, örnekler vererek..
    bazen birini sevdiğine kendini inandırır.
    onu sevmek için daha çok sevebilmek için birşeyler yapar ya da birşeyler bekler.
    ama bazen birini delice sevdiğinizi bilirsiniz.hissedersiniz. bunun için bir neden olmasa da sizin dışınızda bir güçle ona doğru çekilirsiniz.
    yerçekimi gibi doğal kendiliğinden.. isteseniz de engel olunumayan birşey..
    (blungel, 01.01.2007 17:41 ~ 29.03.2008 21:44)
  7. "insan bir düşü sevebilir mi?" diye sordu. "evet", dedim hiç düşünmeden, "bence zaten en çok onu sevebilir, bir düşü..."
    "birini sevmen icin elle tutulur bir neden bulamiyorsan onu sahiden seviyorsun demektir..." satırlarıyla daha da bir sevdiğim,benim için daha da bir yüklü anlam kazanmış hüngür hüngür ağlatmayı başarmış kitap.
    (purplemurple, 04.03.2007 00:30)
  8. ''senden ayrı olduğum bir tek an yok,
    çok uzaklarda olsan bile,
    seni taşıyor herşey,
    kokular sesler, seslenişler,
    ne zamandır görmüyor gözlerim,
    unuttuğum tanıdığım ne varsa,
    bir tek senin yüzün,
    çok uzaklarda olsan bile...''
    (sorunsal, 06.03.2007 16:09)
  9. kitapta kurgulanan aşk öyküsündeki kişiler fatin rüştü zorlu ile vesamet kutlu 'dur.
    (mabel, 06.03.2007 23:37)
  10. oya baydar 'ın sıcak külleri kaldı adlı eserden etkilenerek yazıldığı söylenir.
    (impera, 07.03.2007 11:31)
  11. yasak aşk mevzuatını anlamıyorum neden yasak ki bu aşk?? gayet doğal gelişti herşey kadın tarafında .. adam neden bu saçma sapan hayatına devam etti ki? gizli saklı şeylerden hoşlanmadığımdan, battı bu kitap bana bazı yerlerinde çok..mesela kadının çocuk aldırdığını bile bilmedi hiç adam, neden abii???.. neden söylemiyorsun sen salak mısın??
    peki romancımızın süprizleri önceden ispilemesine ne dersiniz??okurken sinir ediyor insanı, sanki araya giriyor resmen, hikayeyle aranıza.
    birden çok fena zırlatmıştı beni sonunda yahuuu..
    (ferforje, 30.05.2007 09:27)
  12. arka kapak yazısı:

eğer hayatınızın bir an'ına gidip orada sonsuza dek kalacaksınız deseler yalnızca iki şeyden birini seçmek isterdim. biri, o çocukluğun bahçesindeki ağacın dalına asılı salıncakta sallanırken... öteki, bütün hayatım boyunca en çok sevdiğim adamla öpüştüğüm ilk gün... herkes aşık olmanın ortak dilini bulup yazmaya çalışıyordu. ama aslında bu kadar basitti işte: birini öptüğünde salıncakta sallanır gibi hissediyorsan âşıksın."
    (blungel, 14.06.2007 22:25)
  13. kürşat başar'ın iş bankası kültür yayınlarından çıkmış, oldukça akıcı kitabı. yazar, kitabı akıcı kılan şeyin macera ya da polisiyeden ziyade aşk da olabileceğini göstermiştir.
    (desperation, 03.10.2007 21:48)
  14. '' başucumda müzik olmadan uyuyamam '' cümlesiyle başlayan kitap. yasak bir aşkı, 60 lı yılların politik süzgecinden de geçirerek yansıtmıştır yazar satırlara. bir kadının duyguları bir erkeğin kalemiyle yazılmıştır; bu açıdan bence yazar tebrik edilmelidir; çünkü birçok cümle ezberlenecek kadar güzeldir. kitapta dikkat çeken bir diğer nokta ise, kadının olaylar ve duygular konusunda yaşadığı gelgitlerdir. örneklemek istersek;

hatırlamak güzeldir derler; hayır, değildir. anılar bir an için bizi gülümsetse bile hemen sonra elimizi uzatıp tutmaya çalıştığımızda silinip giderler ve ne yaparsak yapalım acı verirler....

insan bu cümleleri okuyunca hatırlamak istemez sanki hiçbirşeyi. ama bir kaç sayfa sonra şunları söyler kahramanımız;

hatırlamak yorucudur; ama başarabilirseniz, hiç unutmazsınız, kaybettiklerinizi, resimleri, ayrıntıları, yüzleri, kokuları, sesleri hep yanınızda taşırsanız, artık onları hatırlamanız gerekmez, onlar hep sizinle kalır. birer anı, kaybolup gitmiş hayatınızın silik, yıpranmış parçaları, yeniden yaşanıp değiştirilmesi mümkün olmaya soluk fotoğraflar değil; hep şimdiki zaman gibi sizinle beraber gelen hayatın ta kendisi olur. ve bazı şeyler unutulmaz. yanınızdayken bile özlediğiniz, yanınızdayken bile hatırladığınız biri gibi.....

çok güzel bir kitaptır; herkese tavsiye edilir....
    (v, 22.10.2007 02:08)
  15. "aynanın karşısında durup belimin inceliğine hayretle baktım" gibi bir hezeyanı içinde barındırabilen roman.
    (veni vidi pipi, 22.10.2007 02:23)
  16. kitaptaki kimi gerek düşündüren, gerek hüzünlendiren kısımlar olarak;

http://www.geocities.com/...
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 22.10.2007 02:32)
  17. o dönemleri yaşayan ve çok kitap okuyan biri tarafından rahatlıkla kaleme alınabilecek sıradan bir roman. bu durum kitabın kötü olduğunu iddia etmez.
    (pvh, 06.12.2007 17:20)
  18. konusu basit olsa da çok güzel bir kitap.kitabın yazarı kürşat başar kitabı vesamet kutlu nun ağzından kaleme alır.bir erkek bir aşkı kadın gözüyle ancak bu kadar güzel anlatabilir diye düşünmüşümdür bu kitaptan sonra.
    (pirasa sac, 06.07.2008 13:48 ~ 13:59)
  19. peride celal'in gecenin ucundaki ışıkya da son baskısında gecenin ucunda olarak adlandırılan eseri ile anlatım ve bir nebze de olsa konu itibariyle benzerlik gösteren kitaptır.
    (celibon, 13.07.2008 18:56)
  20. fuat'ın fatin rüştü zorlu olduğu kitap. kürşat başar'ın evlilik üzerine, ilişkiler üzerine ince ince yaptığı yorumlar, gözlemler enfes. insan okurken fuat'a aşık oluyor, "neden benim hayatımda da böyle biri yok?" diye hayıflanıyor falan. her şey bir yana, bir kadının ağzından bu kadar iyi yazabiliyorsa kürşat başar (tıpkı murathan mungan gibi -içses: hadi o gay ondan, neyse) erkekler de pekala kadınları anlayabilir, hem de çok iyi bir şekilde.
    (maia, 23.08.2008 18:37)
  21. konusuyla aslında tanıdık olan fakat 2.kadın olmayı kabullenmiş bir genç kadının acılarını tanıdık gelmeyecek şekilde eşşiz anlatan,kendi hayatlarında da sürekli birilerini bekleyen insanlar için kitap kahramanlarının her buluşmasında sanki o beklenen an gelmiş gibi bir his veren,aşkın bir insanı ne kadar acıtabildiğini ama gerçek aşkın çok acıtsa da, pişmanlıktan çok tekrar yaşama isteği uyandırdığını gösteren ve kitabın sonuyla okuyucunun ve genç kadının tüm bekleyişlerini acı şekilde sonlandıran,kürşat başarın anlaşılabilir tek romanıdır.
    (benim sessizligimde senin de susuşun var, 05.09.2008 21:21)
  22. "...bir film kadar kısa bile olsa ne çıkar? biz onun içine her şeyi sığdıramaz mıyız? bütün o sıkıcı konuşmaların, toplantıların, boşa geçen saatlerin, katlanmaların, dilinin ucuna gelenleri söylemekten vazgeçmekle geçen günlerin, sevmediğin insanlara seviyormuş gibi davranmak zorunda kaldığın görüşmelerin, yastığa başını koyduğunda bütün bir ömrün böylesine renksiz yaşamak için mi verildiğini düşünüp kendine acıdığın gecelerin yerine her anını sonradan nasıl hatırlayacağımızı düşünüp saklamak isteyeceğimiz bir hayat kuramaz mıyız?"

"...birini sevmen için elle tutulur bir neden bulamıyorsan onu sahiden seviyorsun demektir."

"...hatırlamak güzeldir derler.hayır, değildir.anılar bir an için bizi gülümsetse bile hemen sonra elimizi uzatıp tutmaya çalıştığımızda silinip giderler ve ne yaparsak yapalım acı verirler."

"...ama bana göre yalnızca korkaklar hayatın, küçük bir dünyanın, kendi dünyalarının içindeki kurallara göre yaşanması gerektiğine inanırlar ve başkalarını da aslında her yüzyılda, haritanın üzerindeki her farklı renkteki kıta parçasında değişen kurallara göre yargılamaya kalkışırlar."

"çayla en iyi giden şey aşk ve skandallar"

"politika bana göre bu ülke için bir şeyler yapmaktan çok kendileri için çalışan, kendi aralarındaki oyunlarla uğraşan ve bunun için pek çok şeyi göze alanlara göreydi."

"eğer kadınların kalbine giden bir yol varsa sözcüklerden geçer."

"...erkeklerin ne yapacağı belli olmaz, belki de onlardan bir şey beklemekle hata ediyoruz, sürekli bir şeyler yapmalarını bekleyerek asıl güzel olan anları da bozuyoruz."

"birini seviyorsanız onun sizi ne kadar çok sevdiğini sorgulamakla zaman kaybetmenin anlamı var mıydı?"

"sadece korkaklar gizli saklı işler yapar."

"...hayat bizden büyüktür ve biraz güçlü bir rüzgar bile kurduğunuz bütün o kumdan kaleleri çocuksu bir keyifle ansızın yıkıverir"

"o çöplerle oynanan oyundaki gibi, istediğiniz çöpü almaya çalışırken başkalarını yerinden oynatıyorsunuz ve yanıyorsunuz."
    (hürrem, 07.09.2008 00:37 ~ 00:58)
  23. kürşat başar'ın yalın ve akıcı diliyle bir solukta okuduğum güzel eser. bir kadının iç dünyasının derinliklerine inip,hissedilenler yaşanmışlıklar ancak bukadar iyi kelimelere dökülürdü.. üstelik erkek bir yazar tarafından
    (bilemedimkişimdi, 07.09.2008 00:44)
  24. "...birini sevmen için elle tutulur bir neden bulamıyorsan onu sahiden seviyorsun demektir." cümlesiyle "bu kürşat abi aşmış bitirmiş olayı. çözmüş işte." dedirtir.
    (maia, 07.09.2008 12:27)