uçuş planı için atc'den clearance alırken iletilen ve kalkışa müteakip tırmanıp ikinci bir talimata kadar muhafaza edilmesi gereken uçuş irtifasına verilen isim.
ilginç bir irtifadır. ayarsızlığı kan devaranında çuvallamalara yol açar, iki dünya arasında sallar insanı.
orjini iyi belirlemek gerek tabi, referans alınacak noktalar iyi seçilmeli ki kafatası içinde jölemsi bir kıvam ve göğüs kafesi dolaylarında acıbadem yarıkları tadında çatlamalar ve kanamalar hissedilmesin. zira o irtifada müdahele epey bi zor olmaktadır. bir iç kanama başladı mı mazallah tüm dış müdaheleler çaresiz kalır.
o yüzden uçuşta kuralları uygulamak gerek,
yani böyle ayakların yere basarken yavaş yavaş hareketlenip, sevgili aerodinamiksel pırıltılı şeffaf rüya böceklere belli bir süre koştuktan sonra izin verilmeli. sonra dozu birim zamanlara göre artırıp sabit bir irtifada seyreylemeli alemi.
ama yok ben böceklerime öncelik vericem dersen o zaman helvayı yersin, ayva bile diyemezsin o denli şuur kaybı yaşarsın. diyemiyorum ben misal. öl de ayvanı yiyelim diyesim geliyo bazı içsizlere, anne bana irmikli ayva yap diyorum uçuş yüksekliğim daha çok olduğu için sesim gitmiyo anlaşılamıyorum.
böyle bi durumda beklenen irtifa çemberinin dışına taşman sonrasında ayakların tirbülansta raksederken kafan bimilyon rakımda dolaşır adam yerine konmazsın. belirli bir grafiksel tutarlılık beklenir senden, teknolojin ona göredir belli kurallar çerçevesinde dolanmak zaruridir kural koyucu yüceliklere göre.
gerçekçi ol irtifamı ye derler sen böceklerini beslersin, beklenen kaliteyi gösteremeyip safdışı edilirsin.
what a tragedy. oh god.