başlık bana ait değildir ben sadece ukte doldurdum   

adana çık aradan

1. doldurulan ukte seri oya maruz kaldığında veya yanlış anlaşılıp tepki topladığında olaydan yırtmak için söylenen sözdür. öyle ukteler olabilir ki adamı rezil de eder vezir de. doldururken bir kere daha düşünmek gerekir.
    (floydian, 06.11.2007 16:45)
  2. sözlükte küfür içeren her ukteyi dolduruken dikkat etmemiz gerekir. bazı çevreler başlık size aitmiş zannına kapılarak daha girinizi okumadan eksiler. bu durum öyle hunharca bir iş birliğine dönüşür ki giriniz anında en sevilmeyenlerinize düşer. işte o anda başlık bana ait değildir ben sadece ukte doldurdum dersiniz kafanızı taşlara vurursunuz ama kar etmez.
    (kukumsal, 07.11.2007 09:49)
  3. edit tuşuna basıp, klavyeyle bu notu eklemek ve onay tuşuna basmaktan oluşan sürecin temiz temiz ilgili giriyi silmekten daha uzun sürdüğü çeşitli deneylerce ispatlanmış.

ama yok, illa saçma bir şey bulunca atlanılacak, sonra altına bu not düşülecek. çünkü bununla ilgili kanun hükmünde kararname bulunuyor.
    (wondrous, 17.03.2008 04:01)
  4. "ben sadece bu mesajı iletiyorum. kendi düşüncem yok. bu mesajı iletmezsem ailemi öldürecekler." demek isteyen cümle. yoksa bir mecburiyet söz konusu olmayaydı, o ukteyi doldurmayıvermek tek ayak üstünde otuz sekiz u dönüşü yapmaktan şüphesiz ki daha basit ve acısız olurdu.
    (tembel, 17.03.2008 09:55)
  5. (bkz: malları arap faikten alıyorduk)
    (leak, 17.03.2008 10:02)
  6. insanların girilerine bu ve benzeri notları düşmesini anlamıyorum. girinin altında "(azureel, 17.03.2008 12:34)" şeklinde bir şey olduğuna göre o giri benimdir, başlığın tapusunun başkasına ait olması vs. söz konusu da değildir.
    (bkz: ukte dolduranın mı verenin mi sorunsalı)

ukteler veya başlıklar kişiye ait değildir, ben böyle görüyorum ve aksini iddia edenlerle de gavag etmeye hazırım. arada sırada "benim açtığım başlığa böyle giri yazmışlar, vay ibneler" diye iç geçiren ve sözlükteki başlığı tapusu üzerlerine arsa, altındaki girileri de paftaya konuşlanmış apartman daireleri olarak görenler kendilerine gelmeli. yok arkadaşım böyle bir şey, her lafa alınmayın. sizin açtığınız o başlık altına yazılan eleştirel metinler, bireysel olarak sizin fikirlerinize karşıt sürülmüş antitezler değil; toplumdaki bir x kişisinin beyan ettiği (veya etmesi muhtemel) fikirlere karşıt öne sürülen bir ifadedir, beyin fırtınasıdır yerine göre. alınmayın, "no offense" diye not mu düşelim her giriye.

ha bir de başlığın başa kalması konusu var. geçen birisi sormuştu bana, abuk bir başlık altındaki sabuk girim üzerinden mesaj atarak "(bkz: @1532001) başlığı siz mi açtınız başınıza mı kaldı?" dediydi. tövbe tövbe, "giriyi ben yazdım, görünmüyor mu?" benzeri retorik bir soru sorup kaçtım olay mahallinden. kalmışsa kalmış, benden evvel başkasının oraya bir şey yazmış olması girim hakkındaki fikirlerini değiştiriyorsa ne yapim, benimkinden önce daha saçma bir giriye rast gelseydin benim salak girimi beğenmeye mi başlayacaktın. eksile arkadaşım, berisini gerisini sorma cıkcıkcık neyse.

doldurduğum ukteler bana aittir, başkası çok meraklıysa ukte vermeyip kendisi yazsaymış ilk giriyi (çok kıymetliyse). onçün bu tarz "başlık bana ait değildir ben sadece ukte doldurdum )))): eksilemeyin" notlarını ukte başlıklara yazdığım girilere düşmeyi saçma buluyorum, yapanı da eksiliyorum.
    (azureel, 17.03.2008 10:15 ~ 10:15)
  7. afedersin ama açtığın başlığı sikeyim tepkisinden korkmaktır.
    (bildiklerimbilmedikleriminyanındaokyanustabidamla, 17.03.2008 10:31)