|
|
- imla hataları ile dolu başlık açanlarla, başlıklarda türkçe karakter kullanmamayı marifet sanan sözlükçülerin acilen yapmaları gereken eylem.
- (bkz: söyleyecek şeyim yok ama ben de buradayım bakınızı)
(bkz: tanımlanamayan anlamsız giri)
- başlık açmayı öğrenmek her yazarın zamanla yapabileceği bir şeydir. herkes sözlük yazarı doğmadığından normaldir de hata yapmak. ilkokulda okumayı önceden öğrenmiş çocuklar gibi diğerlerini ezme çabasına sebep olmamalıdır yinede.
insan sevsin sevmesin, kendi görüşlerine sırf ters diye ayar vermeye çabalamalı bir ayar malzemesi yapmamalı bunu da insanca( biraz insanlık kaldıysa yani içinde) mesaj atarak uyarmalı başlık açmayı öğrenememiş kişiyi, nefretini ortalıkta kusup o başlık açmayı bilmiyor diye bağrınmamalı.
mütevazi olma erdemini gösterebilmeli, iyi niyetli olmalı.
başlık açmak öğrenilir yani kolay da insan olmak... o biraz zor...
- tanımlama yaparken eylem ve durum farkını bilemeyecek kadar sığlaşmış kişilerin başka hadiselerden olsa gerek, üstlerine alındıkları eylem. böylesi polemiklere girmeyi sevmem ancak taşı atana her zaman ekmek atılmıyor. eğer polemik yapmak isteyenler hâla varsa onları forum gibi ortamlara yönlendirmek gerekiyor.
hadisenin vehametini anlayamamış kişilerin varlığı ise beni ürkütuyor. hatalı başlık görünce, sadece altına doğrusunun bakınızını vermek ile ne anlamda sözlüğe yardımcı olunuyor orasını bilemem. gereksiz giri yığınları ile sözlüğü byte çöplüğüne dönüştürmek isteyenlerle ilk defa karşılaşmadım ama bundan malzeme çıkartmak da komik duruyor.
uyarılması gereken kişi çaylak olup mesajla uyarılamayınca akla eğitici başlık açmak geliyor.
düzeltme : aklıma nedensiz yere need backup geldi
- (bkz: kulaklıklarla müzik dinlerken uyuya kalmak) --uyuya-kalmak hoşmuş, yeniden seve-de-bilirim, sözümden döne-de-bilirim!
(bkz: kulaklıkla müzik dinlerken uyuyakalmak)
ya lütfen rica ediyorum,
(bkz: aramaya inanmak)
hızımı alamadım;
her yazarın,çaylakken, başlık açarken dikkat edilecek unsurları okuması sözlük yönetimi tarafından salık veriliyorsa, ve çaylak yazar tarafından "he" deyip geçiliyorsa, o zaman kimse kimseyi "anasının karnından yazar olarak doğmadı ya" diye kayırmasın kardeşim.
hepimiz eşit şartlarda başladık, kendinizi şaşırmayın.
- (bkz: önerme şeklinde başlık açmak)
|