|
|
- rahatsızlık veriyor olması muhtemel bir fark olmalı ki, sözlük 'başlık başıma kaldı aney' nidası içeren giriler ile dolu.
bir konu hakkındaki fikrimizi belirtmemiz için var olan şu beyaz kutucuğa yazdıklarımız, yalnızca kendisinin önce veya sonra ifade edilmiş fikirlerle alt alta üst üste olduğunda anlam kazanıyor demek.ama o zaman zaten yazılmasa da olurmuş ki ? tek başına bir anlam ifade etmiyorsa zaten değersizdir.sözlük okuyucusunun ve buna bağımlı olarak formatının bizden beklediği de, yazdığımızın başlıktan bağımsız olarak birisinin önüne gittiğinde de anlaşılabilmesidir.zaten şu insanları 'dedirten olay, düşündüren olgu' tipi saçma ifadeler bulmaya yönlendiren de bu değil mi ?
bu başlık başıma kaldı'nın açılımı aslında şudur : ben asla böyle rezil bir başlık açmam. ama biri açtığında yazabilirim, zira bunun yaratığı çelişki beni rahatsız etmiyor. gerekirse 'dediğim olay' gibi bir tanım bile kullanıp, kendimi bahsedilen olayla diyalog halindeymiş gibi gösteririm, ama başlığın başıma kaldığını belirtmeden asla geçmem.
not: bu başlık başıma kalmadı. bizzat ben açtım.
- (bkz: ilk girenin ben olayım dedim)
(misuf, 15.01.2008 23:38)
- (bkz: burada hazır açılmışı var)
|