başkasının yerine yoklamaya imza atmak 

sayfa  / 4
adana çık aradan

1. hocaların sadece bölüm istiyor, abet istiyor gibi nedenlerle yoklama yaptığı derslerde çok sevgili bir arkadaşınıza iyilik olarak yaptığınız, ayçiçek akseli gibi iyi niyetli hocaların dersinde sınıfta 5 kişi varken 50 kişilik imza olmasıyla sonuçlanacak eylem
    (bkz. hocaların listeden yoklama yapması)
    (ascella, 30.05.2004 18:39)

2. bunu yapmasını istediğimiz bazı cinslerin sanki 'git benim yerime hocanın altına yat' demişiz gibi tepki verdikleri iş.
    (headfucker, 11.07.2004 18:12)
  3. bunu yaparken kendi isminizin karşısını imzalamıyorsanız, yüksek ihtimalle kişilik bunalımı geçiriyorsunuzdur.
    (the weakest link, 11.07.2004 21:03)
  4. (bkz. sevap)
    (ascella, 03.08.2004 15:26)
  5. akabinde çek ve senetlere başkasının yerine imza atmak.
    (azwepsa, 03.08.2004 17:02)
  6. yurtlarda da olur bu. arkadaş geceyi ya sevgilisinin yanında ya da taksim'de sabahlayarak geçirecektir. sizden de böyle bir kıyak ister. yaparken yakalanırsanız sallama kapasitenizin ne kadar geniş olduğunu öğrenebilirsiniz.
    (mystra, 03.08.2004 20:09)
  7. (bkz. sözlükte başkasının yerine login olmak)
    (esdora, 03.08.2004 20:13)
  8. sevaptır yapmak gerekir. ancak bu aktivite küçük amfilerde aynı anda yirmi kişi hayrına yapılıyorsa ve isim artı imza sistemine göre gerçekleştiriliyorsa faka basma ihtimali yüksektir.
    (quarantine, 04.08.2004 03:40)
  9. balta hocamızın dersinde kesinlikle mümkün olmayan şey..zira kendisi tüm sınıfı koyun gibi sayıp yoklama kağıdındaki imza sayısıyla karşılaştırır ve farklı çıktığı takdirde yoklama kağıdındaki herhangi bir imzayi iptal eder*
    (fırtık, 20.11.2004 00:38)
  10. birde benim yaptığım gibi dersi almayan arkadaşınızın yerine imza atmak vardır. dersten sonra kantinde
    - abi senin yerine imza attım ben
    - ben o dersi almıyorumki abi
    - ??
    (itügözlük, 20.11.2004 01:56)
  11. (bkz: sahtecilik)
    (bkz: sahte evrak düzenlemek)
    (bkz: mert dayanır namert kaçar)
    (choban, 20.11.2004 02:21 ~ 02:21)
  12. siz onlardan istemeseniz bile arkadaşlarınızın sizin yerinize imza atması ve akabinde hocanın da sınıfı sayması durumunda size patlayan eylem
    (boundless, 20.11.2004 12:42)
  13. insanı yerine göre kendi imzasının takilidini taklit etmeye zorlayan kalpazanlık
    (mavio, 20.11.2004 16:19 ~ 16:20)
  14. 15 dakika yoklama kağıdı dolaşır,bi yarım saat de hoca ders anlatır ederse sonra kontrol eder,sınıfta olmayan arkadaşı da nerde diye sorarsa imzayı attı çıktı derim düşüncesiyle arkadaşınızın yerine imzayı atarsınız.bi anda yoklama hocaya ulaşır ve isimleri okumaya başlar..
    -ahmet ?
    + ...
    -bi akıllı arkadaşın yerine imza atmış demek..
    +ımm..hocam imzayı attı çıktı.görmemişsiniz demekki..
    -imzayı atan belli oldu..numaran kaçtı senin?
    (absinthe, 24.10.2005 00:54)
  15. etik dersinde bile yapıldığı görülmüş ve hocanın bari bu derste yapmayın dediği üniversite klasiği
    (dragut, 24.10.2005 02:39)
  16. nöbetleşe yapılması farz olmuş olan,bazılarının şiddetle karşı çıktığı,bazı hocaların kıllandığı ve tekrar yoklama aldığı,gerçekte var olmayanları yok saydığı-hocasına göre değişen bir olay.karşılıklı olursa mükemmel olur.
    (skyish, 25.11.2005 17:33)
  17. bi de tanımadığınız insanların sizin olduğunuz derste yerinize imza atması vardır ki o da ilginçtir...
    (nasy, 29.11.2005 15:54)
  18. eğer bu imzayi toplayan, ana bilim dalına yeni asistan olmuş, sizinle aynı sıralarda yaşamış, sizin neler karıştırdığınızı bilen bunların haksızlık olduğunu düşünen geçen yılın okul birncisiyse;bu şahıs imzalar atıldıktan önce öğrencileri, sonra imzaları tek tek sayar sınıfta 100 öğrenci varken 150 imza olduğunu hocaya ispikler ve tekrar yoklama aldırır.
    (sandra dee, 29.11.2005 17:57)
  19. ders sonunda tek tek sayma yöntemiyle hocanın fazla imzayı ortaya çıkaracağından korkarak kendi adını yoklamaya imzalamayan paranoyak kişiliklerin yetmezmiş gibi adına imza attıkları kişinin ismi okunduğunda o kişi gibi davranıp ayağa kalkmaları ve sınıftan gelen kahkahalar üzerine "bu son abi, bi daha başkasının yerine imza atarsam iki olsun" demelerine karşın kantinde "tamam abi ayıp ettin, dostlar bu gün içindir" diyerek alttan almalarına yol açan eylem. tehlikeli çember. fasit döngü. akim neticeler silsilesi.
    (beberuhi, 29.11.2005 19:01 ~ 19:02)
  20. her saatin başında sonunda sözlü olarak da yoklama alan psikopat hocalarla karşı karşıyaysanız ancak rüyanızda görebileceğiniz durum.
    (hariboo, 29.11.2005 19:06)
  21. (bkz: başkasının yerine vizeye girmek)
    (bkz: oha)
    (terakime, 29.11.2005 20:23)
  22. yakın arkadaşlarımız için zaman zaman yaptığımız olaydır. lakin şöyle bir anım vardır bu konu ile alakalı:

hukuk dersiydi.girmeyen yakın bir arkadaşım için 3 hafta üstüste imza attım.imzası da zordu aslında. oyüzden pek tutturamıyordum her seferinde. yine birgün bu derste, ki bu sefer arkadaş da derste, hoca ismen yoklama yaptı ve bazı kişilerde, (ben de dahil) "burdaa" diye bağırdığımızda, "kim bu kişi göreyim" diyerek yokladı kadın. allah allahlar eşliğinde dersi bitirdik.hocanın yanına gidip durumu sordum hayırdır diye. aldığım cevap imzalarımın birbirini tutmadığı idi. yerine imza atıp,imzasını şekilden şekile soktuğum arkadaşımın, kendisinin attığına daha çok inanmıştı sevgili hocam. ve neredeyse bu yüzden kalıyordum dersten.

neyseki sınavlardaki başarısızlığımın sonucu olarak kaldım da kendimce adımı temize çıkardım.

"a hocam o imza benimdi de x inki kendinin değildi" diyerek bitirsem tam bir itiraf.com yazısı olacakmış. "itirafçılar aslında ne diyorlar acaba" diye bütün gün bu siteyi okumaktan, onlar gibi oldum sanırım.
    (tricky, 11.01.2006 18:44 ~ 18:45)
  23. bu eylemi abartan arkadaşlar, üniversitelerde şilt ile ödüllendirilmiştir.

- o kim lan?
    + bizim bakkal hüseeyin efendi. zamanında okumayı çok istemiş. onun yerine de atayım dedim.
    (hansvoralberg, 11.01.2006 18:49)
  24. kimi zaman iyilik yapayım derken işgüzarlık yapmaktır. bir anımla mesnetleyeyim:

sene 19xx'te aldığım bir dersin çok önemli bir ödev teslimi vardı. ben ödevi yetiştirememiş biri olarak derse girmemeye, ertesi gün hocaya gidip "hocam dün acil bir işim çıktı; kusura bakmayın dersinize gelemedim; ahan da ödev" diye ödevi elden vermeye karar verdim.

birden aklıma derse gitmediğim günler yerime imza atmasını istediğim bir arkadaşımın varlığı geldi. derhal o'na ulaşıp yoklamaya imza atmamasını söylemeliydim. hayatımıza yeni yeni giren cep telefonu teknolojisine güvenerek "herhalde işi hallederiz" diyerek arkadaşı aradım. telefon çalıyor, ancak arkadaş yanıt vermiyordu. "sessize almıştır" diye düşünerek tam mesaj atmaya koyuldum ki bana mesaj geldi:

-abi merak etme. yoklama alındı ve senin yerine çaktım imzayı (bir de utanmadan gülen surat eklemiş sonuna).

sonrasını anlatmayayım. o dersi geçmek hayatımın en büyük kâbuslarından birine dönüştü.

yani; siz siz olun, arkadaşınızın yerine imza atarken bir daha düşünün. kaş yapayım derken göz çıkarıyor olabilirsiniz.
    (eksiksizuyum, 05.02.2006 16:52)
  25. arkadaşlarıma yaptırdığım eylemdir. ama geçen sene matematik dersine 5 hafta aradan sonra gittiğimde imzamın değiştiği gerçeğiyle karşılaştım. her hafta değişik insanlar imzamı biraz biraz değiştirerek attıklarından imzam alakasız bir imazaya dönüşmüştü. sonra ben de o imzaya benzeterek atmaya devam ettim.
    (kamyoncu, 05.02.2006 18:32)
 sayfa  / 4