belki ilginizi çeker
  1. · alparslan türkeş
  2. · bilemiyorum altan
  3. · alparslan türkeş
  4. · raskolnikov
  5. · zaman okuyup stv izliyorum elhamdülillah yaşıyorum
  6. · 3 mayıs dünya türkçülük günü
  7. · yandı yürekler
  8. · türkeş
  9. · kulp
  10. · mhp nin kanlı tarihi
gündem
  1. · yaran diyaloglar
  2. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  3. · beşiktaş
  4. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  5. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  6. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  7. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  8. · yaran hoca öğrenci diyalogları
  9. · beren saat

başbuğ  

1. başkomutan anlamındadır.ama kimi çevrelerce sahiplenilmiştir.tanıdığım başbuğların birisi kızıl komün dür.
    (telvin, 16.05.2004 16:02)
  2. (phriksos, 16.05.2004 16:09)
  3. padişahlığa özenenlerin zamanında kendilerine söylettirdiği sıfat.
    (infoma, 16.05.2004 16:15)
  4. ordunun ve milletin başıdır.şu halde türklerin son başbuğu mustafa kemal'dir.ki zaten istanbul izciler ocağının bu teklifini başbuğ m. kemal kabul etmiştir.ülkücüklerin sulandırdığı bir ikinci kavram..
    (noesfaciloserturco, 26.03.2006 21:36)
  5. ülkücüler tarafından alparslan türkeş için bolca kullanılan lakap. ancak başbuğ olmak için elde bir faaliyet olması gerekir; ne biliyim, bir milleti uyandırması, içinde bulunduğu vahim durumdan kurtarması falan gerekir. bu niteliklere haiz bir insan olmadığından alparslan türkeş'e bağbuğ demek abesle iştigaldir. içi boşaltılmış bir kavram olmasa atatürk için kullanılabilir derdim.
    (camel, 24.03.2008 18:39)
  6. alparslan türkeş'e bu ünvanın verilmesinin sebebi muhteremin milyonlarca kişiyi örgütleyebilmiş olma başarısıysa, bu doğrultuda rahatlıkla söyleyebiliriz ki fetullah gülen de bu ünvanı epey hak etmiştir. hem sonra ağlayınca da ağladı oluyor. ağlar tabi, göz göre göre adamın hakkı yeniliyor. bu vesileyle burdan bu ünvan verme işlerine bakan yetkili organı görevini adilce yapmaya çağırıyoruz. (bkz: yetkilileri göreve çağırmak)
    (pushitonmeshitonme, 24.03.2008 19:09)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil