|
|
- 2 yıldır yurtkur aracığıyla dağıtılan bu yüzden önce vakıfbanka geçiş yapıp sonra ziraatten kart alın diyen ama olmazsa alan öğrencilerin büyük ihtimalle borç batağına saplanacağı muhteşem destek..
- öğrencilerin sabır sınırlarını zorlamak için son ayda öğrencilere nerden geldiği bilinmiyen 1ytl'lik senet(bu senedi yaparken ne düşündüler bilinmemektedir) yaptıran burstur.sonuç olarak bursu alanlar işlemi yaparlar ama yaparkende bu senedin hazırlanmasında emeği geçen herkese aile boyu söverler.
- devlet dairesinde işlerin ne kadar saçma işlediğini betiimlercesine, bu bursu alanlara 1ytl'lik senet gönderilmiştir. ve akabinde bu senedi imzalamayan burs alamaz demişlerdir. ve herkes ss modeli bu senedi onaylatmıştır. halbuki bilmezler ki bu akılsız arkadaşlar, 1 ytllik senedi onaylatmak için 25 ytl gerekir...
bu senedin ne amaçla gönderildiği hakkında bilgi almak isteyenlere:
312 363 87 70
dahili 529 ibrahim bey- istanbul teknik üniversitesi sorumlusu
dipnot: senet mağdurları, burs gelecek ay iki kat olarak alıncaktır. (bkz: bilginize)(akaydo, 18.10.2005 22:21 ~ 06.05.2007 22:07)
- okula ilk başladığım sene, yani 2002'de almaya başladıım ama hemen akabinde, ertesi sene almaktan vazgeçmediğim halde, devlet tarafından belli başlı nedenlerle (alttan 3'ten fasla dersim olduğu için) kesilen, benim zamanımda aylık olarak yatmayan ama şuan itibari ile her ay düzenli yatan, geri ödemesi olmayan, başbakanlığın berduşlara dağıttıı yardım ve verdim bursu...
- öğrencilerin, -her nekadar düzenli yatmayacağını bilselerde- 12 ay taksite girmek için güvence olarak görüp de borç batağına saplanmalarına sebep olan sözde devletçe işlenen hayırın madii yansıması.
- (bkz: başbakanlık forsu)
(camel, 06.05.2007 19:29)
- (bkz: başbakanlık turşu)
- bu sene miktarı 150 ytl olan burs.
- öğrenim kredisinin geri dönüşümsüz olanıdır. sınıf tekrarı gibi başarısızlık durumlarında bu burs öğrenim kredisine dönüştürülür. bu kredi veya burs yüzünden her ayın 6 sında saat 12 de atmde bekleyenler, herhangi bir siteden ikinci el gitar ipod vs. alışverişlerinde tamam abi söz verme kimseye ayın 7 sinde alıyorum şeklinde sözler sarfedenler mevcuttur.
hatta en asil duyguların insanı olarak azimle ve sabırla bu paraları biriktirip iki üç sene sonra güzel bir yatırıma dönüştürenler bile vardır. ama etraftaki her marketin gerek yeni rakı gerek efes pilsen bulundurması , çevrede gidilip rakı balık yapılacak bir arap şükrü olması , her ay 150 ytlyi yatırabileceğiniz bir uğraşınızın olması bu yatırım işlemiyle tamamen ters düşen birşeydir.
etrafta bunlar varken öğrenim kredilerini veya burslarını biriktiren öğrenci güruhu bilim adamları tarafından çok araştırılmış bir sonuca ulaşılamamış sonunda çözülemeyen bir şey olarak kalmıştır.(jellyjam, 06.05.2007 20:43 ~ 04.06.2008 05:39)
- selçuk parsadan'ın zamanında faydalandığı burs. ama parsadan bu bursu almak için öğrenci kılığına girmemiş paşa kılığına girmiştir. örtülü ödenekten parsaları toplamıştır. başbakandan aldığı için başbakanlık bursu denilebilir kanımca.
(bkz: tansu çiller)
- alma koşulu olarak notere onaylatmanız gereken senet için alınan paranın makbuzunda
değerli kağıt:5 ytl
yazan burs.
o kağıt neyden yapılıyo da bu kadar değerli be annem.
- her ayın yedisinde alınan, tadından yenmeyen, başbakanı bile sevdiren güzel burs.
- tübitak bursu alamayan yüksek lisans bünyesine ilaç gibi gelecek burstur. keşke ne kadar olduğunu da bilsek yüksek lisans için.
- öğrenim kredisi gibi sadece 10ytl zam ile 160 ytl olan burs
- türkiye dereceniz varsa, yani ilk yüzde iseniz size 160x3 şeklinde verdikleri burstur. lisans öğrencisi olarak sadece ilk yüzdekilere üç katı verilirken; bir de doktora öğrencilerine böyle verilir.
(bkz: derece yapmanın tek faydası)
- yeni adı ile öğrenim bursu olan bu paranın gün itibari ile kesildiğini bilmek, bakiye yazan yerde "0,00" ibaresini görüp çok pis kalp çarpıntısı geçirten güzel paradır bu. "okul biter bitmez de kesillirmi lan para".... diyip, omuz aşağıda, parasız, işsiz, artık öğrenci olmayan kimliğinizle dolaşıyosunuz. devlet bile siktir çekiyor size. sanırsınız öğrenim kredisi alanlar gibi eylülde kesilcek amma velakin gerçekler acıdır. ve devlet de, yüzünüze öğrenci değilsin artık dercesine keser anında parayı. hemen akabinde gidip ziraat kartını kırmak müstehak gelir.
- yarım saat güneşin altında bekledikten sonra 0.11 yazısını gösteren burs. beklemiş resmen namussuzlar "okulu bitse de kessek şunun bursunu." diye. ama ben olaya iyi yönden bakmak istiyorum. feda olsun 160 ytl. bana vermeyin o parayı, aktarın hazineye. belki bir zerre de olsa işinize yarar. belki memur maaşlarına yapılan zam oranı çok az da olsa yükselir. belki bir öğretmen daha sözleşmeliden kadroluya geçer. belki de belki işte..
- (bkz: öğrenim bursu)
|