başına bir şey mi geldi acaba endişesi 

adana çık aradan

1. beklenen bir kişinin geç kalması, haber vermemesi, uzun süre ortalarda görünmemesi üzerine ortaya çıkan endişeler bütünür. akla gelen kötü senaryoların atasıdır. bir nevi endişelerin evrensel kümesidir.

endişe halinin peydah olduğu ortamda bu cümleyi ilk sarf eden kişi ayıplanır ve kınanır derhal, "ağzından yel alsın", tövbe de", "ağzını hayra aç" nidalarıyla baskılanır, susturulur. ancak endişe halinin sürmesi ortamı bu cümleye hazırlar ve bir anda bu cümle herkesin ortak düşüncesi haline gelir.

bu cümlenin taşıdığı kaygıyı gidermenin yolu hemen tüm hastane ve karakolları aramaktır ki ben bunun kadar yapılması imkansız başka bir eylem göremiyorum. mesela;

-alo şişli etfal mi?
    -ayrılmayın (alt ses: bende ayfere dedim ki sen kendi kocana bak, herkesin dilinde kimlerle kırıştırdığı, bir bozum oldu bir bozum oldu sorma ahıahıahıahı!) evet buyrun
    -hastanenizde hilmi yokeder isimli birisi var mı?
    -var mı?
    -ben size soruyorum hanfendi var mı?
    -ne bileyim ben ya deli mi ne..çat!
    dıııııııııııııııııııııııııııt

yeniden denenir bu defa evin büyük oğlu arar hastaneyi ne de olsa okumuş çocuktur

-alo şişli etfal mi?
    -yok kardeşim şen büfe bura (okumuş ama bir numarayı bile çeviremiyo salak)
    -alo şişli etfal mi?
    -evet buyrun
    -az önce annem aradı yüzüne.......
    -ayrılmayın bağlıyorum
    -alo buyrun
    -alo ha evet az önce biz aradık......
    -bekletiyorum
    -........
    -buyrun ne vardı?
    -acaba hastanenizde hilmi....
    -bağlıyorum ayrılmayın
    -alo buyrun ben çay ocağından hilmi!
    -kardeş yanlış bağladırlar galiba biz abimiz hilmi orada mı yatıyor diye......
    -hangi odaya kardeşim çay onu desene sen bana
    -allahım aklıma mukayyet ol sen.....
    -ayrılma bağlıyorum....

bu böyle sürer gider eğer hilmi geç kalmışsa gelir bu telefon yine kapanmaz, hilmiyi kaybetmişsek selası okunurken sizi hala bir yerlere bağlarlar.

yani demem o ki sabırlı olun. böyle bir endişe her annenin, her babanın, her kardeşin bünyesinde barındırdığı ortak bir endişedir ve vakti gelince ortaya çıkar, önemli olan endişenin size hükmetmesine değil sizin ona hükmetmenize izin vermektir.

endişeye gerek yok bitti....

-hilmi sen misin?
    -yanlış birader.....
    (diazepam, 12.11.2007 17:09 ~ 17:10)