başörtüsüne türban diyen zihniyet   

adana çık aradan

1. "benim babaannem böyle değildi", "eski köye yeni adet getirmeyin" gibi saçma sapan düşünceleri, haklıymışcasına savunma bedbahtlığına düşen zihniyet.

birincisi, senin babaannenden bana ne? senin babaannen otorite mi? ikincisi, mesela bir dönem pantolonlar ispanyol paçaymış, gömleklerin yakası uzunmuş, etekler kısaymış ama altına şalvar gibi bir şey giyilirmiş...vs demekki neymiş? giyim kuşam zamanla değişebilen bir şeymiş. kapiş? giyim kuşam değişebilir ama başörtüsü değişemez dersen afedersin ama arka tarafımla gülerim. o değişecek de bu niye değişmesin? üçüncüsü, hadi diyelimki başörtüsünün sıkıca bağlanan versiyonuna türban diyelim (dediniz), sonuçta o da bir başörtüsü çeşidi değil midir? yani başı örten bir aksesuar değil mi? evet, o halde yemeni de, yazma da bir çeşit başörtüsü değil midir! diğer taraftan türban'ın hindistanlı erkekler tarafından uzun saçlarını toplamak için kullanılan uzun bir sargı/sarık olduğu da bilinmekte. şimdi at gözlüklerinizi bir süreliğine çıkarın ve düşünün; sizin sıkıca bağlanmış başörtüsüne yapıştırdığınız "türban" tabiri ile türban kelimesinin gerçek anlamı arasında ne kadar büyük fark var! son olarak; türban kelimesi bir icattır, bunu icat edenlerin babaannelerinin başörtülü olduğunu düşünmek büyük bir safdilliktir. (sana demiyorum, icat edenlere diyorum)
    (doğru söylüyo icabında, 22.06.2008 19:27 ~ 19:30)

2. (bkz: aynı şeyin sarısı)
    (deckard cain, 22.06.2008 19:31 ~ 19:31)
  3. bir arkadaşımla girdiğim diyalogta:
    h: hülleci a: arkadaş

h: abi ha türban ha başörtüsü ya ne farkeder?
    a: abi sen türbanı ne olarak görüyorsun yapma allah aşkına...
    h: bence türban bir aksesuardır abi.
    a: ya bırak abi arap geleneğini devam ettiren siyasi bir simge resmen ya.

cevap karşısında resmen dumur oldum. türban karşıtlarının hayalgüçleri gerçekten çok geniş. kendi kafalarında kuruyolar ve bu kuruntularla boş boş tartışmalar yaratıyorlar. yazık... çok yazık.
    (hülleci, 22.06.2008 20:11)
  4. haa anlaşıldı, işin aslı türbanlıların(!) makyaj yapıp süslü püslü giyinmelerini çekememezlikmiş. ne güzel! kuran'da başı açıkların makyaj yapmalarıyla ilgili ayet mi varmış! yok. o halde bu mantıksızlığın sebebi nedir; her şey kuran'a göre olacaksa başı açıklar da makyaj yapıp süslenmesin. yok başı açıklar serbestse, kapalılar neden serbest değil. şimdi ben makyaj yapmak serbest mi değil mi bilmem, ama ortada bir çarpıklık var. sebebi de çekememezlikten geliyor. zamanla alışacaksınız yavrum, zamanla...

edit: (bkz: merkez ile çevre arasındaki kavga)
    (doğru söylüyo icabında, 22.06.2008 20:24 ~ 20:29)