başörtülü öğrenciler odtü veya bilkent i kazanamaz 

sayfa  / 3
adana çık aradan

1. odtü rektörü'nün gaz yapan türbanlıları odtü'ye dolduracak olan açıklamasıdır. kendi etti, kendi buldu olacak gibime geliyo.
    (dawsan, 21.09.2007 18:17)

2. örtü düşmanlığının tavan yaptığı,örtülülerin 2. sınıf vatandaş muamelesi gördüğü günümüzün çağdaş türkiye sinde bunu da mı duyacaktık dedirten son zırva..
    üstelik bunu söyleyen bir rektör odtü rektörü.burda asıl söylenmek istenen belli; 'türbanlıların kafası az çalışır onlar yüksek puan alamaz' mantığı var.
    öss de derece yapan buna rağmen yurtdışına okumaya sürgüne gider gibi giden örtülü kızlardan bihaber cahil rektöre yazıklar olsun ne diyelim!
    (asfur, 21.09.2007 18:35 ~ 22.09.2007 00:02)
  3. (bkz: ben sana 40 yıllık öğretim üyesi olamazsın demedim)
    (beşincicemre, 21.09.2007 18:38)
  4. yeni anayasanın, üniversitelere türbanı sokma girişimi olup olmadığının tartışıldığı bugünlerde, yetkili kişi sayılabilecek odtü rektörünün bu açıklamayı yapması sadece kendi açısından değil ülke açısından da kötü olmuştur. tıpkı, rektörlerin oluşturduğu tek vücudun ağzı olan teziç'in açıklamaları gibi atmosferi gerginleştirmekten başka bir şeye yaramayan bir açıklamadır bu da. hatta bu açıklama, teziç'in açıklamasından daha tehlikelidir zira hakaret niteliğindedir. bugün yaratılan atmosfer gösteriyor ki türban yasağı kalksa da kalkmasa da anayasanın onaylandığı gün üniversitelerde ve ülkede gerilim artacaktır. kutupları birbirine yaklaştırmak için elinden geleni yapması gereken, kitlelerin sözcüleri olan insanlar bu açıklamalarla toplumu galeyana getirmemelidir diye düşünüyorum.
    aksi halde kendi düşen ağlamaz ancak olan yine türkiye'ye olur.
    (göte geldik kaçalım, 21.09.2007 18:54 ~ 18:55)
  5. beş yaşından beri bilgisayarı hayvan gibi kullanıp, küçük yaşta sıfırdan irc script yazanların bile bilgisayar mühendisliğini kazanamayıp; daha bilgisayarı açıp kapamayı bilmeyen kişilerin birincilikle bilgisayar mühendisliğine girdiği bu gerizekalı üniversiteyi kazanma sisteminde * hala türban tartışması mı yapılıyor diye sorgulatan açıklama.

(bkz: siz hala orda mısınız)
    (gaza gelin çorbası, 21.09.2007 19:18 ~ 19:19)
  6. prof. ural akbulut'un bugün tv8 de yaptığı konuşmada söylediği sözün çarpıtılmış hali.rektör yurt dışına okumaya gidenlerin çoğunun buradaki üniversiteleri kazanamayanlar olduğunu belirtti.odtü,boğaziçi gibi üniversitelerin iyi bölümlerinden birini kazanan kişinin sırf türban yüzünden yurt dışına gitmeyeceğini anlatmaya çalıştı.
    (hotaru, 21.09.2007 19:24 ~ 19:35)
  7. tamamen yanlış anlaşılmış açıklamadır. bazı arkadaşlarda gaza gelip çoşmuşlar. olay şudur profesör'ün demek istediği boğaziçi , odtü , bilkent'i kazanan bir kişinin bunu bırakıp sırf türban yasağı yüzünden başka ülkere okumaya gitmeyeceğidir. gidenlerin çoğu düşük puanlarından dolayı daha iyi üniversitelerde okumak için gitmektedir. hayır zaten peruk vs ile bu problemi kısmi olarak çözüyorlar. kalkıp odtüyü kazandıktan sonra bu kadar çözüm varken yurt dışına gitmek zaten beyinsizlik olur böyle bir durumda takar peruğunu gidersin.
    (dark elven, 21.09.2007 19:28)
  8. spekülatörlerin ve provokatörlerin 'ne yaparız da türban konusunu gündemde tutarız' diye düşünürken bu sefer ural akbulut'u şamaroğlan etmelerinin sonucudur. şahsen de tanıdığım biri olarak ural bey'in böyle bir düşüncesi olduğuna asla inanmıyorum, tanımasam da böyle bir sözü söylememesi için kendi ofisindeki pencereden bakmış olması bile yeter. asıl olarak kastettiği şey hakkında herhangi bir görüş belirtmeyeceğim, çünkü çok daha önemlisi belirli insanların sözlerindeki en küçük bir tartışmalı bölümü bu şekilde lanse etmek hakikaten ahlak sınırlarının dışında bir hareket. başlıktaki haliyle geçen ibareyi kimsenin onaylamayacağı zaten belli, ama provokasyonları farketmek de gerekir artık.

tabi şöyle bir şey de var ki, provokasyonları isteyerek kabul edenler de yok değil. zaten söylemek istenilen şeylere kılıf uyduranlar böyle yapıyor.
    (bosvermis bunye, 21.09.2007 20:15 ~ 20:16)
  9. bu lafın içeriği üzerinde bir yorum yapmayacağım; ancak hakkında çıkan tartışmalarda biraz şaşırarak izlediğim bir nokta var.

tam olarak metin şudur:
    “ben 40 yıllık öğretim üyesiyim, çocuk değilim. türkiye'de türbanlılar odtü'ye bilkent'e girecek kadar puan alamıyor. bu öğrenciler, bu üniversitelere girip türbandan dolayı okullarını bırakarak başka ülkelere gitmiyorlar. genelde bu öğrenciler açık öğretim'e giriyorlar. buradaki düzgün üniversiteleri kazanıp bırakıp yurt dışına giden yok.”

ilgili gazete başlığına bakıyorum: "odtü rektörü prof. ural akbulut, türbanlı öğrencilerin odtü'yü ya da bilkent'i kazanamayacaklarını söyledi."
    keza bu başlığın sözlüğe yansıması daha da fena: "başörtülü öğrenciler odtü veya bilkent'i kazanamaz."

ama ne hikmetse ben bu demecin içinde bu lafları göremiyorum. ha, elbette şimdi "olaya böyle sığ mı bakılır. aynı kapıya çıkıyor ikisi de." diyen arkadaşlar olacaktır. tamamen konudan bağımsız olarak demeçte geçen kısmı ve başlığı karşılaştırmak isterim:

demeç: türkiye'de türbanlılar odtü'ye bilkent'e girecek kadar puan alamıyor.
    başlık: başörtülüler odtü veya bilkent i kazanamaz.

normal olarak demeçte, rektör "olduğunu iddia ettiği" bir durumdan bahsederken, başlığı tarafsız olarak okuduğumuzda direkt olarak başörtülülerin aşağılandığını, bu iki üniversiteyi kazanmadıklarını ve kazanamayacaklarını anlıyoruz. ve doğal olarak neden başlığın direkt olarak "kazanamaz" şeklinde açıldığını merak ediyoruz.

ha, benim takıldığım bu noktanın haricinde rektörün bu demecine katılırsınız, katılmazsınız, saçma veya mantıklı bulursunuz. orasına karışmıyorum; ancak bence burada demeçteki bir cümlenin ciddi anlamda değişikliğe uğratılarak sözlüğe yazılması durumu var.
    (twinkle, 21.09.2007 20:37 ~ 20:39)
  10. sen onu bunu bırak da şu anda kütüphanenin durumu ne bana onu açıkla diye karşılık vereceğim açıklamadır.okulun her tarafına tenis kortu yaptırıp, okulun acil ilgilenilmesi gereken problemlerine göz yuman, türbanlı öğrencileri bağnazlıkla suçlayıp rektörlüğün önünde sevgilisiyle oturan insanlara uyarı gönderen, soruşturmacı kimliğini hiçbir zaman unutmayacağımız bu adamın kalkıp da açıklama yapması duyarlı odtü öğrencileri tarafından hiçbir şekilde önemsenmeyecektir.bu açıklamayı bu şekilde büyütüp kaale alanlar odtü dışından insanlardır.

şimdi aklıma gelen edit:rte nin ilk uğraşacağı okul odtüymüş diye duydum.giden rektör geleni aratmaz umarım.
    vural edit:bu ortamda ural akbulut un akarabası olduğu kesinleşti.
    (a perfect tool, 21.09.2007 20:54 ~ 21:40)
  11. rektör bu açıklamasında şu ana kadar ki gözlemlerini bildirmiştir ki bunda bir art niyet aramamak lazım.ama şöylede bir gerçek var.her ne kadar iyi bölümleri ilk 1000 den öğrenci alıyor olsa bile 100binli rakamlarla da odtü nün bir bölümüne girilebiliyor.yani şu ana kadar girmemesi giremeyeceği anlamına gelmez.görünen o ki odtü yü bol türbanlı günler bekliyor.
    (muvo, 21.09.2007 21:02 ~ 21:03)
  12. "ural akbulut kendinde mi acaba?" şeklinde düşünmeye sebebiyet verebilecek cümle..öyle ya, 2 gün önce yurt odalarına ezan yayını yap, sonra da türbanlıları aşşağıla..bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu canım?

şaka bir yana durmak yok çarpıtmaya devam..

(bkz: çocuklar namaz kılmasın bale yapsın)

edit: çarpıtmadıysanız çarpıtmadık deyin, kötülemek yakışır mı dini bütün (!) adama..

edit2: artı oylarını esirgemeyen arkadaşlara da selam edeyim de, kötülenince yazdı, artılanınca yazmadı demesinler.
    (kskaan, 21.09.2007 21:20 ~ 22.09.2007 20:56)
  13. ülke iyice karışsın, insanlar gaza gelsin hatta sonunda başörtülü öğrenciler , başını örtmeyen öğrencilerden daha zekidir çıkarımına gidilsin diye çarpıtılmış haber cümlesidir.her ne kadar tam olarak aslı bu olmasa da , hatalı bir cümledir.
    ne savunmaya ne kınamaya gerek vardır?
    ülkenin asıl sorunu başörtülüöğrenciler değil başörtülü öğrenciler üzerinden yapılan siyaset ve din sömürüsünün oluşturduğu rejim tehdidir.kabak gibi de meydandadır.
    (malign, 21.09.2007 21:27)
  14. bir takım basın organı tarafından çarpıtılarak verildiğini düşündüğüm açıklama. çünkü bu sözlerde en ufak mantıksal yaklaşım yoktur. eğer tabi ural akbulut trafoyu yakmadıysa
    (my dying bride, 21.09.2007 21:56 ~ 21:57)
  15. bu ülkenin en önemli üniversitelerinden birinin rektörünün ne kadar bilimsel, önyargısız olduğunu gösteren vecizevi söz!!!
    efendim türbanı babaannesinin başındaki yazma sanıp cahillikle eşdeğer tutan bir bilimadamı bunu düşünüyorsa ve dile getiriyorsa başörtü düşmanlığının hangi aşamaya geldiğini varın siz düşünün.
    (sobanın kenarına kıvrılıp uyuyan kedi, 21.09.2007 23:47)
  16. gereksiz beyanaattır. kazanmaktadırlar o üniversiteleri ama kazandıktan sonra derse giremedikleri herkesin malumudur zaten...
    (luto, 21.09.2007 23:56 ~ 22.09.2007 15:14)
  17. türbanlılar süper insanlardır. sütten çıkmış ak kaşıktırlar. her bölümde belli oranda bulunmalıdırlar. rektör kendi işine baksın. yaşasın türban.

biz, geliyorum diyen dayağa bile önyargısız bakan insanlarız.
    (nox, 21.09.2007 23:57 ~ 22.09.2007 00:05)
  18. yahu arkadaş o diilde, bu rektörlerin bir gün olsun çıkıpta 'efendim üniversitemizde şöyle bi güzellik yaptık' veya 'şu alanda dünyadaki sayılı okullardan olmak için şunu şunu yaptık' dediğini görmedim ben.

nerde polemik görse dalıyo adamlar.

lan senin işin bu değil ki? git okuluna ''ben burayı nasıl daha iyi bir yer haline getiririm''i düşün. senin siyaset yapmak gibi bir misyonun yok ki?

madem bu kadar düzeltmek istiyorsun ülkeyi, sağlam nesiller yetiştir okullarında, onlar yönetmicek mi anacım ilerde bu ülkeyi?
    (obi two kenobies, 22.09.2007 00:01 ~ 28.09.2007 15:43)
  19. (bkz: evrim teorisi)
    (galliani, 22.09.2007 00:47)
  20. (bkz: mayolu öğrenciler ilahiyat falüktelerini kazanamaz)
    (bkz: ulan bi polemik yaratsam da tatmin olsam)
    (bkz: türban temalı başlık açma çılgınlığı)
    (panzerfaust, 22.09.2007 00:57)
  21. rektörlerin kendi öğrencilerinden ne kadar uzak olduğunun bir ispatıdır bu laf. insan hiç mi çıkıp okulun sağını solunu gezmez. hadi gezemedin hiç mi sormaz sağına soluna "lan böle bi açıklama yapıcam ama yok dimi bizim okulda türbanlı?" diye. lafın içeriğine hiç takılmıyorum bile. bundan sonra da şöyle bi açıklama bekliyorum "pkk lılar odtüyü kazanamaz,hatta hiç bir solcu ve örgüt üyesi odtü yü kazanamaz,hatta bende kazananam..."
    (hoşgelmiş dördüncü nesil yazar, 22.09.2007 01:11)
  22. konuşmayı başından itibaren incelemediğiniz takdirde, ahmet çakar tarzı iddialı ve de temelsiz olarak kalacak boş laf..

+a.ç: sizz türbanlı öğrencileri çok zeki falan zannediyorsunuz dimi, onlar da çok zeki değiller..

- e.d: hocam yapmayın onlar da eğitim alıyorlar, onlar da öss ye girdiler..

+a.ç: nooldu peki? öss ye girdiler de ne oldu? odtüyü bilkenti falan mı kazandılar?

- e.d: hocam yapmayın, ben sabahın 4 buçuk 5 lerine kadar cihat şener izliyorum..

+a.ç: kardeşim tekrar soruyorum..türbanlı kızlarımız öss ye girdiler..odtüyü kazanabildilermi?

-e.d: hani odtüyü kazanamadılar ama boğaziçini, ankara üniversitesini kazandılar !?

+a.ç: ben onu anlamam abi..türbanlılar çok zekiyse, gidip odtüyü bilkenti kazansınlar..

-e.d: belki bu sene kazanırlar?

+a.ç: kazanamaazz..başörtülü öğrenciler odtü veya bilkent i kazanamaz..

(bkz: shaq adamsa miami yi şampiyon yapsın)
    (kskaan, 22.09.2007 01:25 ~ 02:06)
  23. yalandır. bal gibi kazanırlar. hatta başörtüsüzler odtü veya bilkenti kazanamaz denmesine sebep bile olabilirler.
    (kızkurusu, 22.09.2007 01:38)
  24. bir kafatasının içindeki beyin makinesinin ne derece ileri bir düzeyde olup olmadığını dış görünüşüne bakarak tespit edebilen bir cihaz henüz bulunmadı.

beyin bu. aborjinlerin, daha gün görmemiş bir üyesinden einstein'in, tesla'nın işlerini kaldığı yerden ilerletebilecek bir beyin çıkması da mümkündür. ha sen onu engellersen tabii iş görmez o ayrı.

ülkenin dört teknik sıfatlı üniversitesinden birinin başındaki kişinin sarfettiği sözdür. o üniversite ki fiziksel olarak ankara'da bulunduğu için ordu ile ortaklaşa çalışıp bu ülkenin bilmine sayısız katkılar sağlamaktadır. o üniversite ki kuruluşundan bu yana eğitim için oluk oluk paralarla beslenmektedir. ama sen gel; böyle bir teknik okulun başındaki adam ol ve sonra da beyin denen o makinenin kimde olup kimde olamayacağını oturduğun yerden tayin et. bu kadar bilimsel olunur işte. hadi tamam, solcu okulsun, güya herkesten daha laiksin, şusun busun vs.. ama arkadaş bu kadar da abartılmaz.

bütün siyasi, dini ve fikri biçimleri bir kenara bırakın; beyin, üstü kapalı, açık, deniz kenarında, dağ tepesinde, mağarada, yaylada, şehirde, gökdelende, gecekonduda, kel kafatasında, saçlar altında, örtü altında, kep altında,..... her yerde olabilir. adam mit'ye hindistan'dan güç elektroniği uzmanı alıp onu ordu projelerine koyuyor icabında. hadi diyelim bir dişi cinsiyetteki bireyin kafatasının kapalı olması seni mahvediyor; bari menfaat yönünden düşün.
    (hell guardian, 22.09.2007 02:07)
  25. (bkz: anlaşıldı tamam)
    (seçtiğiniz nick fantastik karakterler içeriyor, 22.09.2007 03:09)
 sayfa  / 3