belki ilginizi çeker
  1. · bdsm
  2. · flört etmekten hoşlanıp sevgili olmaya yanaşmamak
  3. · aşık olmaktan korkmak
  4. · nasılsa ayrılırız diye bir ilişkiye başlamak
  5. · aşktan korkmak
  6. · sana bağlanmaktan korkuyorum
gündem
  1. · aşk
  2. · babaların garip huyları
  3. · giyotine yolladılar gitmedim
  4. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  5. · aşk ı memnu
  6. · 29 kasım 2009 barcelona real madrid maçı
  7. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  8. · ayranı yok içmeye atla gider sıçmaya
  9. · arabayı her yokuşta kaydıran hatun modeli

bağlanmaktan korkmak  

1. özgür ruhlu olduğunu düşünen insanoğlunda görülen kişilik bozukluğudur. bağlanmaktan korkarlar çünkü;
    -1 de yetmez 2 de yetmez ver allahım ver durumundadırlar, hangi birine bağlansın yanii.
    -geçmişle halledemedikleri hesapları vardır, bağlanıp da çözülememişlikleri vardır.
    (jin, 09.09.2008 03:40 ~ 12.09.2008 18:58)
  2. daha önceki bağlanma tecrübelerinin felaketle sonuçlanması durumunda oluşan korku.
    (hippidihoppo, 09.09.2008 13:18)
  3. bir arkadaşım bu -geçici olmasını umduğumuz- sendromla ilgili şöyle bir yorum yapmıştı ki sonuna kadar haklıdır sanıyorum:

"bağlanmaktan korkarlar ama bağlasanız bağlatırlar kendilerini."*

anlaması güç değil aslında benim için, ben de şiddetli biçimde korkarım bağlanmaktan, ait sayılmaktan, kısıtlanmaktan, sevdiğim için gidemeyecek olmaktan, ve daha nicesinden... ama bir lunapark klişesidir bu aslında; önce korkar, oyuncağın üzerinde korkar ama iner inmez yeniden korkmak istersiniz. (bkz: lunapark/!zinkafnun)

siz korkarken hayat akıp gitmese keşke, bir köşede toparlayıp aslanlar gibi çıksanız ve deseniz ki "hazırım sana bağlanmaya." ama maalesef devinim bu adı üstünde, hayat değişir. siz bir köşede gözlerinizi yummuş korkudan titrer ve başka şeyler düşünmeye çalışırken, değişiverir zaman ve insanlar.

neyse adlı bir güzide şarkıda dediği gibi "aşk hazır olda durup ne seni ne beni beklemez ki". (bkz: @419984)

ha bi de arkadaşlar bağlanmaktan korkmanın bir bahane olduğunu söylediler, ben onların yalancısıyım.

(bkz: bir arkadaş sorunsalı)
    (zinkafnun, 01.02.2009 21:41 ~ 21:44)
  4. bağlanmaktan korkarsın diye gitmediyememektir bazen.
    (gece ve sancı, 01.02.2009 23:50)
  5. yersizdir. bi' işe yaramıyor. bağlanman karşındakine kalmış bi' şey. öyle huyuna suyuna gider ki, sizin olsun istersiniz. sonsuza kadar ona sahip olmak isterseniz. sizi ona bağlayan aslında sizdeki sahiplenme duygusudur. onun sürekli sizin olmasını istersiniz tüm uğraşınız o olmuştur siz ona sahip olmaya çalıştıkça o size sahip olur. bi bakmışsınız hayatınız olmuş. sonra bir gün küt diye hayatınızdan çıkar. o boşluğu dolduramazsınız. bağlanmışsınızdır çünkü. ya onla dolacak ya dolmayacaktır. sonra bağlanmanın ne boktan bi' şey olduğunu anlarsınız. bi' daha bağlanmayacağım dersiniz sanki elinizdeymiş gibi. ama ne yazık ki yok öyle bir şey.
    (yazarım çok can yakarım, 01.02.2009 23:57 ~ 02.02.2009 00:02)
  6. göt korkusudur.
    (demonic, 07.11.2009 02:32)
  7. (parçın, 07.11.2009 02:32)
  8. bdsm kültürünü sevmemekten kaynaklanabilir.
    (nashyra, 07.11.2009 02:55)
  9. yeterince etkilenmemekten kaynaklanır. aksi halde sike sike bağlanılır çünkü.
    (tangerine, 07.11.2009 03:06)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil