sözlük günlük periyodik bakım işlemleri sebebiyle az sonra kısa süreliğine servis dışı kalacaktır

bölücülük   

adana çık aradan

1. (bkz: http://www.tanyeri.net/...)
    (atlantis, 06.01.2005 14:01)

2. bu ara sözlükte vuku bulan hadise.dindi,ırktı,ottu,boktu derken bi sürü başlığın doğmasına sebep olan gariplik,ayrımcılık.
    (bkz: hümanizm)
    (böcek, 06.11.2005 22:43)
  3. faşizmin başlangıcına delalet, duzeni bozucu eylem.
    (acar, 06.11.2005 23:31)
  4. bu öyle pis bir hastalıktır ki, öyle cahil-aydın, ileri-geri, sol-sağ (bunlar da saçma kavramlar ya neyse işte) ayrımları yaparak hiç ülkemize israil, abd, pkk, imf... vs etkenlerin zarar vermesine gerek kalmadan bizi yıkabilir.

ancak bilinçli, hoşgörülü, geniş görüşlü, düşünerek ve okuyarak hareket eden bir toplumda görülmez. görülüyorsa bu ve benim aklıma gelmeyen benzeri olgularda sakatlık vardır.
    (hell guardian, 01.08.2006 00:17 ~ 00:18)
  5. efendim biz vatanseveriz bizim derdimiz bölücülerle diyen zihniyetin başlı başına kabul ettiği olgudur. bölücülük nedir? bi şeyleri bölmektir ya da bölmek istemektir. peki insanoğlu binlerce yıldır zaten bölünmüş değil midir? sınırlarla yüzlerce parçaya bölünmüş dünyada belli bi kesimin kendine ait toprak istemesi gayet normaldir çünkü dünya bölücülük üzerine kurulmuştur. sınırlar olmasa herşey birbirine gircekmiş izlenimi verilmiştir ve sınırlar her daim korunmaya çalışılmıştır. peki bunu neden kabul etmek zorundayız ki. ben evimden çıkıp 10 metre gidebiliyoken 10000 km uzağa neden istediğim an gidemiyorum ki. birilerinin çizdiği çizgiler neden bizi bağlasın ki.

imagine all the people...
    (pek bi güzeldir benim nickim, 30.07.2007 19:06)
  6. bölüm ve kalan herzaman bölünenden küçüktür.
    (agnodice, 30.07.2007 19:10)
  7. "kesinlikle türk değilim o konuda içim rahat" demek, bunları söyleyip ihdperdesinin ardına saklanmak.

"pkk bir terör örgütüdür" diyememek, bunun üzerine meclise girip milletvekili yemini etmek, sonra milletvekilliği ve "uzlaşma" görüntüsü altında pkk'nın siyasal kanadını oluşturmak.

"ne mutlu türküm diyene" gibi kolektivist milliyetçi diye nitelendirilecek, vatandaşlık üzerine kurulu bir sözü "faşizan slogan" olarak yorumlamak.

devlete karşı, devletin askerine, ve kürt sivillere kurşun sıkan pkk'lıya "şehit" demek.

karşı saldırıları garantiye almak amacı güden edit:

ırkçılık üzerine kurulu olan türk milliyetçiliği de elbet bölücülüktür. lakin bu olguya yıllarca karşı çıkmış birtakım ahalinin kürt milliyetçiliği yaptığı gerçeğini değiştirmez.

edit #2: bu da kötülenmiş çok güzel. bu vatanın ne gibi tehlikelerle karşı karşıya kaldığını daha açık ve net bir şekilde görmemi sağladı. durum öyle bir noktaya gelmiş ki, alenen bölücülük yapan insanı tanımlamak bile tepki görüyor. allah sonumuzu hayretsin bakalım...
    (skuba, 18.09.2007 01:18 ~ 24.09.2007 04:14)
  8. (bkz: etnik kökene dayalı bölücülük)
    (dünyayı kurtaran adam, 18.09.2007 01:23)
  9. halk arasında ortak özelliklerin tersine farklılıkların ön plana çıkarılması eyleminin amaçladığı emperyalist savaş taktiğidir.
    (dmoment, 18.09.2007 09:57)
  10. sahibi olmadığınız bir gezegene hayali sınırlar çizmekle başlar. ve olaylar gelişir.
    (ahmak ı hayal, 18.09.2007 10:32)
  11. nerden bakıldığıyla ilgili olarak masum bir övgü bile bölücülük olarak damgalanabilir. mesela genelkurmay başkanı izmir gezisi esnasında ''izmir aydınlanmanın, çağdaşlığın sembollerinden bir tanesi olmuştur'' derse bir izmirli bununla gurur duyarken, ben de tamamen kötüniyetimden acaba bu da bölücülük sayılır mı diye düşünebilirim.
    (sirene, 09.06.2008 19:35 ~ 19:38)