belki ilginizi çeker
  1. · click here to enlarge
  2. · elif turan
  3. · nesil
  4. · yaran youtube yorumları
  5. · yanlış anlaşılan şarkı sözleri
  6. · mars ta çıplak yaratık
  7. · boxer ın üzerine yazılabilecekler
  8. · oral seks sırasında dinlenecek şarkılar
  9. · türkçe şarkılardaki gizli erotizm
  10. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  2. · marjinal isim meraklısı aile
  3. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  4. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  5. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  6. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  7. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  8. · babaanne küfürleri
  9. · turist ömer uzay yolunda

büyüt istersen  

1. ilk dinlediğimde "büyük iskender" şeklinde duyduğum şarkıdır.

daha manidar olur gibi geldi bana ama, tabi şarkıcımız daha iyi bilir...
    (şiirbaz, 22.11.2007 11:58)
  2. son zamanlarda ağza en çok yapışan parçalardan biridir.
    sözlerini de yazayım tam olsun

ateş olsan, kalbime vursan,
    gururla kalbimi açıp çıkartıcam
    eğer ki aldatıyorsan,
    seninle taksim e çıkıp bağırıcam

yaşandı derler suç ve cezası
    kim yakalanmış ki iş kazası
    sen habire poz verme, önce söz ver
    çocukluk hatırası

allah
    allah ayırmasın sevenleri
    kimse karışmasın daha küçüğüm ben
    kalbim cayır cayır ocak gibi, kaldım ellerine
    büyüt istersen

allah ayırmasın sevenleri
    kimse karışmasın daha küçüğüm ben
    kalbim cayır cayır ocak gibi, kaldim elerine
    büyüt istersen, büyüt istersen, büyüt istersen
    büyüt istersen, büyüt istersen, büyüt istersen
    (willy wonka, 01.12.2007 21:20)
  3. söz ve müziğin özellikle söz kısmının serdar ortaç a ait olması hiç kimseyi şaşırtmayan şarkıdır. anlam kopukluğu yine tavan yapmıştır. "sen habire poz verme, önce söz ver, çocukluk hatırası" gibi. üç tane süper cümle kuruyor adam, geri kalanı şarkıyı tamamlamak adına uydurulmuş kelimeler topluluğu. ha sevmiyor muyum, bayılıyorum o ayrı. bu şarkı da gayet güzel nitekim. son olarak, serdar yapsın da varsın anlam kopukluğu olsun diye abartmak istiyorum.
    (1 ocak 2006, 09.12.2007 21:57)
  4. (bkz: click here to enlarge)
    (right lane must exist, 09.12.2007 22:11)
  5. şarkının girişi, zaten çalıyormuş da biz başını kaçırmışız izlenimi veriyor. çerezlik bir şarkı. nakaratından dolayı akılda kalabilir.
    (ruhsuzkz, 09.12.2007 22:16)
  6. (bkz: büyük iskender)
    (bkz: serbest çağrışım)
    (hımhımdahımhım, 09.12.2007 23:18)
  7. yaşandı derler suç ve cezası ( kimler onlar bilinmiyor)
    kim yakalanmış ki iş kazası ( nasıl bir iş'se artık kim bilir bu işin kazası nasıl oluyor)
    sen habire poz verme önce söz ver ( buna yorum dahi yapamıyorum)
    çocukluk hatırası (hııı?)

gibi muhteşem sözlere sahip olan birserdar ortaçşarkısı... zaten klibi izleyince büyür o kendiliğinden merak etme diyesim geliyor da neysee...
    (billy, 26.12.2007 18:06)
  8. müzik kanallarını zengin eden şarkılardan biri.
    (finrod, 26.12.2007 19:32)
  9. (bkz: @2155902)
    (elli karakter sınırını aşmaya çalışan kendini bilm, 26.12.2007 20:04)
  10. abla sen büyümüşün yeterince..
    (bkz: sen olmuşsun)
    (bkz: oldun sen)
    (yüce dağ başında bir okulun öğrencisi, 26.12.2007 21:01 ~ 21:03)
  11. bu şarkının klibine dikkat edilmeli.
    bir hatun erkekler tuvaletinde iç çamaşırıyla ne yapar? sonra da üzerini giyip gidiyor zaten.
    demek ki ellere kalıp büyütülmek, iş kazası olmak böyle bir şey.
    (venom, 06.01.2008 16:49)
  12. klibini izledikten sonra "büyüttüm büyüttüm, gel artık sen bu yana" dedirten şarkıdır. icra eden dilber hatun 5 dil biliyor diye duymuştum. ne kadar doğrudur bilemem.
    (pendulum, 06.01.2008 17:13)
  13. serdar ortaç ın yorumlayarak şarkının hakkını(?!) verdiği çalışmadır.

buyrun:

http://www.youtube.com/...

özellikle dikkat, nakarata girişten önceki "çocukluk hatırası"nda kendi şarkılarının tamamında olan "ben yazdım, ben besteledim ve ben söyledim, işte bu benim" vurgusunu yapmış *.
    (1 ocak 2006, 15.01.2008 14:35 ~ 14:37)
  14. serdar ortaç'ın baygın baygın, türk sanat müziği gibi söyleyerek, uykumuzu getirdiği şarkıdır.

şarkı, elif turan'ın mekanik sesine daha çok gitmiştir sanki. hatta şahsi görüşümü belirtmek isterim ki, elif turan iş yapsın diye serdar bu şarkıyı, bilerek böylesine... ee değişik söylemiştir. evet değişik.

"bu serdar olamaz" filan oluyor insan ama, dinledikçe alışılıyor nispeten. tiksinç.
    (tatalu, 15.01.2008 15:05 ~ 14.12.2008 22:50)
  15. sen habire poz verme önce söz ver çocukluk hatırası kısmına fena halde taktığım şarkıdır.bir şarkı anlamsız olur da bu kadar mı kel alaka olur sırf kafiye yapayım diye kasılmış belli.
    (antiasocial, 18.01.2008 21:41)
  16. dün bu şarkının klibini gördüm rast gele.
    enteresan iki şey dikkatimi çekti:
    klip bacakla başlıyor, tüm vücutla devam ediyor ve memeyle son buluyor.

diğer ayrıntı da şu: hani bir sahnede, önemsiz olan arka planı puslu gösterip, asıl göstermek istediğiniz şeyin net görünmesini sağlarsınız ya, işte bu teknik bu klibe enteresan bir şekilde yansımış.
    sahnenin birinde büyütülmeye muhtaç hanım kızımız sereserpe uzanmış şarkı söylüyor. kamera öyle bir ayarlanmış ki, poposuyla kafası yanyana duruyor kızın; kafasını puslamışlar, poposunu ise gayet net bir şekilde görebiliyorsunuz. önemli olan şey popo çünkü burda.

tüm bunları bir kenara bırakıp kişisel yorumumu getirecek olursam: türkiye'de bunun gibi seslerden yüzlerce olduğu için yapımcılar insanları, şarkıcının başka yönleriyle etki alanına almaya çalışıyor. ne diyelim. ekmek parası bu yollardan geçiyor heralde. hayat zor.
    ama her şeye rağmen yaşaşın türk pop müziği! hey!
    (arkhe, 20.01.2008 14:21)
  17. genç odalarında büyük yankı bulmuştur. herkes böğür böğür böğürmektedir.

(bkz: istedim ve oldu)
    (zoser, 30.01.2008 04:01 ~ 04:31)
  18. eğer ki aldatıyorsan, seninle taksim e çıkıp bağırıcam kısmıyla beni kendimden geçiren güncel pop müziğimizin nadide örneklerinden.
    (ıgetbored, 02.02.2008 14:57)
  19. (bkz: yok yok böyle iyi)
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 08.03.2008 05:37)
  20. görsel müzik kliplerinin - görsel müzik bacak, göt filan gösterirken şarkı söylemek oluyor - teknik üniversitelerde gösteriminin yasaklanması gerektiğinin başka bir örneği. geçende kantinden çayımı almış, sigaramı yakmış masumane bir şekilde dersime giderken arka fonda klibi dönüyordu şarkının, yan masadaki bir eleman, diğerine "abi bu karıyı taksimde bir bağırtırım, istanbul inler" dedi... "tehlikenin farkında mısın?" dedim kendi kendime ve ortamdan uzaklaştım...
    (1925, 08.03.2008 05:55 ~ 15.03.2008 20:36)
  21. klip, club ortamında güzel güzel devam ederken, birden acayip bir kılıkta türkçe müziğin klasiği kameraya bakıp şarkıyı söylemek şeklinde devam ediyor. sinir oluyorum, gıcık oluyorum.
    (gaddar kerim, 16.03.2008 21:51)
  22. göğüs denilen şeyden eser olmadığı için bari kıçımı göstereyim deyip klibin başından sonuna kadar şarkıcının (bkz: elif turan) kıçını izlemekten yüzünü doğru düzgün göremediğimiz şarkı
    (pedaliza, 16.03.2008 22:28)
  23. 'büyük isterseeen' diye anladığım şarkı. ov ye, ne fesatmışım lan.
    (lavaşkiri, 14.12.2008 22:47)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil