yaz döneminde kalmak için gidilmemesi gereken yer.zira paranızla rezil de olabliyorsunuz.tabii her şey bakış açınıza bağlı.haftasonu kaçmak boğucu istanbul havasından, üst üste gelen aksiliklerden uzaklaşmak istiyorsanız başta iyi bir fikir gibi görünebilir.ardıardına gelen aksiliklerde polyannacılık oynamaya çalışırsanız, çok eğlenebileceğiniz temiz havalı(gerçekten temiz havalı yoksa moda daki üç beş çimen gibi değil bu zavallı ciğerlerimin bildiği) mis gibi güzellik.her konuda olduğu üzere burda da tecrübesizlik efendim, kötü bir şey.neyse yavaş yavaş.
öncelikle evde hazırlıklarınızı yaparken yanınıza çok şey almayın.bütün gün yürümek zorunda kalabilirsiniz.gerekli bir kaç şey.o da lazım olur şunu da alayım gibi atraksiyonlar sonradan bel, sırt, omuz ve çeşitli kasların ağrıması olarak size geri döner.adanın yokuşlarını görünce anlamayın bunu.plan yapmadan evden dışarı adımını atmayan ben gaza gelip
* hiç bir ihtimal dahili üç beş ayrı şey düşünmeyerek yola çıktım.bunu yapmayın.plan yapın.eğer kalacağınız yer belli değilse uzun süre dolaşmak zorunda kalacaksınız.en boktan yere bile geceliği 80- 100 arası değişen fiyatlar biçiyorlar ki bu bizim deneyimsizliğimizden de kaynaklanıyor olabilir.bilmiyorum.oha falan oldum yine de
*.
belirtmem gerekir ki adada herkes tanıdık.herkes birinin bişeyi.bir kapalı çarşıda var bir burda sanırım.dost canlısı insanlar.fazlasıyla ama.bir süre sonra onları değil kendinizi garipsiyorsunuz.bu sizi derin düşüncelere sevk ediyor.bir nevi kapıları kapatmak yetmemiş kepenkler indirmişiz, bir küçük asma kilitle insanı insan şehrinden sakınmışız durumu.neyse efendim bu başka bir yazının konusu.
kesinlikle size yol tarif edenlere inanmayın.tamam yön duygunuz gelişmemiş olabilir , ama sonunda çözmüş bulunuyorum ki; adada yol tarifi bisiklete ya da faytona göre yapılıyor.yürüyerek 25 dakika denilen yere 2 saatte gitmeyi başarmış bir bünyeyim.kısa yoldan tarif eden insanlar ne kadar samimi olsalar da inanmayın genelde kısa yol ıssız ve karıştırdığınız zaman sizi mahveden yoldur.olsundur.sanırım
aşıklar tepesi ne çıktık.bilmiyorum ama iki 'o' dönüşü(biliyorum tarif edemedim) yaptık.heyt.
o kadar yürüyüp gideceğiniz yere eriştiğiniz zaman ben burdan isim verip kimseyi rencide etmek istemiyorum efendim
* çok düz ve güzel bir yol üzerinde olabilceğini görebilirsiniz.kısa yoldan gitmeyin.
yemek yemek için bir yere asla pazarlık yapmadan oturmayın.indirebildiğiniz kadar. hesabı da geçirmeye alışık olduklarından muhakkak adisyonu bir de siz toplayın gerekirse itiraz edin.adada dokuz ay sakin geçtiğinden üç ay her mekan bunun acısını çıkarmaya çalışıyor.gece acıkırsanız diye düşünüp
dia 'dan gofret vb. alabilirsiniz.afiyet olsun.
cuma akşamları balkonlardan ve açık pencerelerden yükselen hatırla sevgili dizi müziğine alışın.herkes izliyor anladığım kadarıyla kahvede bile dizi izlendiğne ilk defa şahit oluyorum.
ada mistik bir yer ya da sizi öyle olduğuna inandırıyor.belki ada halkının söylediği, yeni gelen mühendisin ormanlar yanmasın diye ışıklandırma sistemine prim vermemesi yüzünden belki gece gece gördüğüm kesilmiş de asılmış koyun başı iskeleti yüzünden belki karanlığın dehlizlerinden gelen başıboş atlar karşımda peyda olduğundan bu kanıya vardım.gece gece yürümeyin.faytona (gece tarifesi açıyorlar.pazarlık.)binin.neyse
allaha şükür hala ateistim
son olarak şunu söylemek istiyorum sigarayı bırakmaya niyetliyseniz gidin bir kaç gün kalın.içilmiyor efendim.içilemiyor.ciğerleri yanıyor insanın.gidin sevin.bisiklete de binin.