büyük kardeş olmak   

adana çık aradan

1. küçük kardeşleri sömüren emperyalist kişiliklerdir bunlar.

anne ve baba üzerinde yüksek derecede lobi çalışması yaparlar.dışarı mı çıkılacak karşısına dikilip
    izin istenir.sorgusuz sualsiz dayak atma hakkına sahiptir bu haysiyetsizler.bakkala gitmezler.oyuncak almak için anneyi bağlarsın bir bakarsın bu elinde spor ayakkabılarla sırıta sırıta gelir. bekle bakalım diğer ay başını. back to the future seyreder ertesi gün kaykay alınır.küçük kardeş düşmanıdır,tufacıdır, komformisttir,fenerlidir bunlar.
    ....

ayrıca flüt çalarsın gelir flütü parçalar.be göt herif sanki mozart olacaz dedik .sınav vardı ondan çaldık herhalde.
    (vincent vega, 09.11.2006 17:38 ~ 18:01)
  2. küçük kardeşleri bir nevi deşarj ürünü olarak kullanmakta üstlerine olmayan insanlar. bilemezsin ki okulda hoşlandığı kızın yüz vermediğini falan sen rutin dayaklarından birini yersin. sebeb aramaz olmuşundur zaten.

tek keyif alınan durumsa anneden hep azarı işiten de onlardır. 'çocukla çocuk olma, sen büyüksün yapma' lafları ile geçer hayatları.

bunun yanında kazıkçıdırlar. eskimiş telofonlarını falan filan size olmadık fiyatlara yuttururlar.

herşey bir yana gün gelip büyüdüğünüzde aynı kalıba ulaştığınızda, kızlarla münasebetlerinizi anlatabilir beraber içebilir duruma geldiğinizde yani adam diye kefeye konduğunuzda sevilen insanlardır. bunun içinse bir hayli beklemeniz gerekir.
    (fentoxa, 09.11.2006 17:53 ~ 17:57)
  3. küçük kardeşlerin sürekli sorumluluğunu taşımak. annenin işi varken küçük kardeşi oyalamak, hatta yemeğini yedirmek, bütün eşyalarını izinsiz kullanan bir küçük kardeşe sürekli anlayışlı davranmak zorunda olmak. hayatın boyunca sen büyüksün o küçük, idare et cümlesini duymak. ona ders çalıştırmak zorunda kalmak. çalışmaya başlayınca küçük kardeşe harçlık vermek ve kendine birşey alınca ona almazsan vicdan azabı hissetmek. onun büyüdüğünü an be an izleyebilmek. büyüyünce sen benim elimde büyüdün, senin kıçı boklu halini biliyorum lan ben senin diye onu borçlu hissettirmek. küçük erkek kardeşe eğlence olsun diye kendi elbiselerini giydirip bide makyaj yapıp fotoğrafını çekmek ve büyüyünce bunu ona karşı koz olarak kullanmak. çok zevkli bişi çok.
    (katinanınelindemakası, 09.11.2006 18:08)