ogün sanlısoy'un yeni şarkısı, muhteşem sözleriyle insanın içini burkan ve her dinlenildiğinde bir sigara yakıp, bir bira açmama neden olan şarkı akabinde haykıra haykıra söyletir kendini, büyüdükte sanki noldu?
eskiden neşemiz vardı
gülümserdik hergün
uzaktaydı hüzün
hayallerimiz vardı
uçurtmalar geçen içinden
cumartesi öğlen
boyalarımızla oynardık
rengarenkti herşey
karanlığı boyardık
ve birden büyüdük aniden
ve birden küçüldü hayaller
büyüdükte sanki ne oldu
çocukluğu unuttuk yalanlara boğulduk
büyüdükte sanki ne oldu
umutları kuruttuk savaşta vurulduk
büyüdük aniden
büyüdük aniden
koşardık bayırlarda
ağaç evler kurardık
bedavaydı çiçekler taçlar yapardık
düşsek bile olsun
yeniden kalkardık
acıtmazdı hayat
ve birden büyüdük aniden
büyüdükte sanki ne oldu
büydükte sanki ne oldu
büyüdük aniden
büyüdük aniden
ve birden büyüdük aniden
ve birden uzaklaştı gökyüzü
ve birden gömüldük dertlere
büyüdükte sanki ne oldu
büyüdükte sanki ne oldu
büyüdük aniden
büyüdük aniden
büyüdük aniden
küçüldü dünyamız
sanki uzun zamandır albüm çıkarmıyoruz ortaya bir şarkı atalımda dinleyiciler oyalansın diye yapılmış bir şarkı gibi geldi bana ilk dinleyişte. ama müzik bu duygu işidir sonuçta.
hayata karşı gardım hiç düşmeyecek sanırdım. son birkaç aydır böyleydi en azından benim için. bir kapı kapanırken, bambaşka ve daha harika bir kapı açılıyordu hayatımda. uğruna bedel ödenebilecek bir kadının bambaşka bir şehirde yaptığı sürpriz, benim onun yüzüne bakarken kelimeleri kusmam. o yüzüme bakarken, 'ben seni anlıyorum' dediğinde... sonra geride bırakış. uzun süredir, kimsenin sarılmadığı kadar ve kimseye sarılmadığım kadar güçlü bir veda.
evimdeyim. adı bende kalsın, bir yazarın yolladığı şarkı. işte bu şarkı gardımı düşürdü. eskiden, birkaç saat önce bile güzeldi herşey.
dinlerken sizi psikopata bağlayabilen şarkı.size 90 ları hugoları çevirmeli ahizeli telefonları gece yarısı oynanan saklambaçları hatırlatır.ama bir de hayatın gerçekleri var tabi.işte bu noktada sövme potansiyeliniz devreye giriyor.öss üniversite geçim derdi sıkıntı bunalım.hakikayen büyüdük aniden!
bu adamın şarkıları mükemmel ..hepsi bi anlam yüklü..(bkz: ogün sanlısoy)
koşardık bayırlarda,
ağaç evler kurardık
bedavaydı çiçekler taçlar yapardık
düşsek bile olsun
yeniden kalkardık
acıtmazdı hayat ...
büyüdük aniden..büyüdükte ne oldu?