belki ilginizi çeker
  1. · mardinli midyeci gerçeği
  2. · 100 kişiye sorduk
  3. · bütün yaseminler ingilizce öğretmenidir
  4. · tüm midyeciler mardinli
  5. · yeni başlayanlar için ankara
  6. · midyecilerin mardinli olması
  7. · pazarlık diyalogları
  8. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  2. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  3. · aylin aslım
  4. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  5. · annenin gençlik fotoğrafları
  6. · sözlük yazarlarının itirafları
  7. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  8. · sülün
  9. · lawful good

bütün midyeciler mardinlidir  

sayfa  / 2
  1. bir karikatürde gördükten sonra,doğruluğunu test etmek için n tane midyeciye sorduğum"nerelisin hemşerim" sorusundan topladığım cevaplarla doğruluğuna inandığım genelleme.
    (bkz: 100 kişiye sorduk)
    (digitallart, 03.12.2005 20:53)
  2. based on a true story:
    - abi memleket nere senin?
    - mardin.
    - haa zaten midyecilerin çoğu mardinli değil mi?
    - çogu degil. hepisi.
    (errant, 03.12.2005 22:39)
  3. (wondrous, 03.12.2005 22:43)
  4. (myrmidon, 03.12.2005 22:53)
  5. çürütülmüş bir teoridir. tunceli'li bir midyeci mevcuttur.
    (somnambule, 29.05.2006 17:47)
  6. -selamın aleykum?
    -ve aleykum selam.
    -abi iki tane versene.
    -buyur afiyet olsun.
    -abi bişey soracam.
    -he abim söyle.
    -senin memleket mardin değilmi?
    -evet abi!
    -hepiniz mardinlisiniz değilmi?
    -evet abi!
    -değilsiniz işte ben geçen diyarbakırlı gördüm!!!
    -abi(kulağıma eğilip devlet sırrı paylaşıyormuşcasına)arada bir kaç kokuşmuş var onlarıda halledecez allahın izniyle sen meraklanma!!!
    -eyvallah abi borcum ne kadardı!!!
    (felixpanthera, 22.04.2008 14:03)
  7. türkiye'in neresine giderseniz gidin midyecinin mardinli olmasına şaşırıp her seferinde söyleyeceğiniz söz. mardinde deniz olmaması da ayrı bir ironi.
    (city boys, 30.04.2008 15:13)
  8. belkide insanların çevresinde olmayan şeylere daha meraklı olduğu ve bunları özlediği için uğraşmak isteğinden kaynaklanıyordur midyecilerin daha çok mardin li olması.aslında ben çok mardin li kebapçı gördüm ama midyeci hiç .
    (aysigma, 30.04.2008 15:26 ~ 17:30)
  9. genelleme yanlışlıklarından bir tanesi daha. eğer izmir kordonboyunda yada izmir bostanlı da hangi midyeciye sorarsanız sorun mardinli değildir.
    (bana bir nick bulun, 30.04.2008 15:31)
  10. işportacılığın her türlüsünün mafya veya bir grup elinde olmasından dolayı ortaya çıkan şeydir.

midye mardinlilerdedir, sahildeki depozitolu bira şişelerini toplamak başka bir gruptadır -isteyen sabah 5:30'da antalya konyaaltı'nda sahilden şişe toplamaya çalışsın, adamın kafasını kırarlar- kağıt toplama işi bir yerde, sarma sigara yapmak için satılan açık tütünlerin işi bir gruptadır vs. vs.

bir nevi mafyavari bir yapılanmadır.
    (paleface, 30.04.2008 15:43 ~ 15:51)
  11. (depresif, 30.04.2008 15:50)
  12. "o halde bütün mardinliler midyecidir" önermesini akla getiren önermedir. ama öyle değildir.
    (bahtsizdevevekutupayisi, 30.04.2008 16:16 ~ 16:17)
  13. (kahnesty, 30.04.2008 16:38)
  14. bir başka versiyonu için; (bkz: bütün müteahhitler karadenizlidir).
    (eshita, 30.04.2008 18:02)
  15. mezheb farklılığından olabilir.
    bilindiği gibi güneydoğuda şafii mezhebi yaygındır. şafii mezhebi deniz ürünü tanımını biraz geniş tutup midye, istakoz vb deniz canlılarını da yenilebilir saymışken hanefi mezhebi bunların balık türü olmadığını bu sebeple haram olmamakla birlikte habisattan (temiz olmayan) oldukları ve yenilmemeleri gerektiği hükmünü vermiştir.
    bütün midyecilerin mardinli olduğu iddiasını ilk burda duydum ama ilginçtir istanbul'da bildiğim iki midyeci var ikisi de mardinli üçüncü mardinli midyeci ile karşılarşırsam haber veririm.
    (voiceofloneliness, 30.04.2008 18:39)
  16. (mavimikırmızımı, 30.04.2008 18:56)
  17. hepsi olmasa da büyük kısmı memleketimin insanıdır evet. ve ellerine sağlıktır mükemmel yaparlar bu işi de. tabii biz bir sembusek ya da ikliçe ya da kaburga dolması olmasını tercih ederdik yakınımızda bulup da yiyebileceğimiz şeylerin ama* neyse ben öğrenme çabasındayım onları da.
    (toşdidi, 07.05.2008 10:11)
  18. kişinin karşılaştığı midyecilerin tamamının mardinli olması nedeniyle edindiği intibadır.

bostancı alt geçitten çıktıktan sonra tam önünüzdeki midyeci ,istanbullu hatta bostancılıdır. 50 yaşlarında, saçlarını, dökülmüş olmalarına rağmen uzun tutan, deri ceketli bir adam. 30 yılıdr orada midye sattığını söylemekte. üzeri takvim kağıdıyla kaplanmış fransızca kitaplar falan okur. kendimi bildim bileli ondan yerim. ne kadar selpak isterseniz isteyin verir. limonu beğenmezseniz, sıfır kilometresini keser. kibar ve esnaf bir adamdır.
    (just call me daydreamer, 07.05.2008 10:34)
  19. sadece bizim tespit ettiğimiz bir durum olduğunu düşünürken, sözlükte başlığını görmemle kelimenin tam anlamıyla oha filan olduğum durumdur. adrasan'ından, didim'ine, ankara'sından, istanbul'una hangi midyeciye sorduysak hepsi mardinli arkadaş. ama ben tahmin ettiydim mafya işi diye, tekel var monopol var bu işin içinde. ''midye mafyası'' çok kolpa ama olsun, şehir efsanesi olmuş adamlar, helal!
    (sulu köfte, 14.04.2009 23:30)
  20. (the turkish revenge, 15.04.2009 00:37)
  21. "bütün midyeciler mardinlidir, ama bütün mardinliler midyeci midir?" dedirten önermedir.

edit hun: genelleme--> önerme.
    (sona, 15.04.2009 00:39 ~ 00:52)
  22. daha önceden blogumda yazdığım bir yazı:

"nerede bir midyeci varsa herkesin bildiği gibi mardinli'dir. midyeci=mardinli. mesela izmir'de midye yediğimiz mardinli elemanın yeğeni istanbul'da bizim evin oralarda midyecilik yapıyordu. bunun üstüne de bir muhabbet eklenir mesela.

benim aslında anlatmak istediğim olay çok farklı. fm o8 almışım, en azından 4 senedir filan bu oynu oynamıyordum. acayip heyecanlı bir şekilde sağa sola saldırıyorum evin içinde. yine büroya gidiyorum; ama aklımda "lan modriç'i şu paraya satıp alt ligden yarı parasına 2 eleman mı alsam, sene sonunda x oyuncu takımdan ayrılacak şerefsiz" gibisinden tekrardan delirme yolunda hızla ilerliyorum. takımım dinamo zagreb. hırvat ligi’nin en iyi takımlarından birisi ve ligi şampiyon bitirdim. ama kalecim 29 yaşında ve hırvat ligi için yeterli. önümüzde şampiyonlar ligi var ve kalecim messi'nin ayağından çıkacak her topa mal gibi bakacak.
    yapmam gereken ucuz ve kaliteli bir kaleciyi almak. bir de gençse comboyu koymuş olacaktım.
    şansa aramalar ve taramalar sonucunda mardinspor'un 17 yaşında adını hatırlamadığım bir kalecisini buldum. kalecinin özellikleri muhteşem. ciddi de bir para verdim ancak kulup sattı ki bu kaleciyi 5 sene sonra en az 10 katına satardım. fakat çakal gelmiyor. luka modriç o sene takımın en fazla maaş alan oyuncusuydu ve ben gittim bu mardinli çocuğa luka'nın iki katı kadar daha fazla maaş verdim. gelmiyor çakal. nuh diyor peygamber demiyor. (yuh dedim) kafayı yedim, aklıma koymuştum. alacaktım onu, “binicem sırtına vurucam kırbacı” benim olacaktı ulan 17 yaşında mardin'de yaşayan bir çocuksun ne diye gelmezsin?
    sonra arkadaşımla aramda şu diyalog geçmişti:

- gelmez hacı mardinli o. istanbula gidecek midyeci olacak.
    + lan olm, dünyanın maaşını veriyorum. 5 euro alıyor haftalık ben ona 50.ooo euro veriyorum. gelmiyor herif.
    - istanbul işte ya. midyenin tanesini 5 kuruşa alıp 300 bin liraya satacak.
    + zagreb'in kızları var diyorum. taş hepsi taş. buraya gelmeyip de ne yapacak hacı. hem şampiyonlar liginde oynayacak. ilk on bir başlayacak. türkiyede kalsa ıkıncı lıg takımında yedek bekleyecek. vizyon sıfır.

sonunda fm o9 çıktı da kurtuldum çakaldan. fm o9'da da bulamadım sanırım elemanı. alacaktım, bekletecektim kulübede. çürüsün pezevenk! "
    (gospodin petro je dosao ponovo, 15.04.2009 00:57)
  23. (arachnid, 15.04.2009 01:01)
  24. (sona, 15.04.2009 01:05)
  25. yer: karaköy iskelesi yakını, ziraat bankası önü
    kişiler:çat, miripiri, midyeci

nevizade'de içilip tünelden yürüyerek inerken, acıkan miripiri'nin isteği üzerine midye dolma yemek üzere tezgaha yanaştık.ben tıka basa dolu olduğum için yiyemedim ancak miripiri löp löp götürdü üçer beşer.

miripiri : doydum ki, hadi gidelim vapura.
    çat : tamam canım, ustam kaç para borcumuz?
    midyeci : x lira

ödeme yapılır. peçete ve kolonya ikramı yapar genç midyeci.bu sırada;

çat : usta mardinli misin sen?
    midyeci : yok abi diyarbakırlıyız ama mardin doğumluyum.(gülümseme)
    çat : hadi hayırlı işler o zaman (gülümseme)
    miripiri : nereden biliyorsun sen onun mardinli olduğunu ya?

(bkz: bu da böyle bir anımdı)
    (çat, 07.06.2009 11:55 ~ 12:31)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil