bütün gün nasıl uyunur anlamıyorum ben   

adana çık aradan

1. genellikle annelerin başınızda bıdı bıdı öterek uyandırma girşiminde bulunduğunda sıklıkla sarf ettiği cümledir. "çok kolay.. sabaha karşı yatarsın bütün gün uyursun" gibi basit bir cevabı olmasına karşın genelde uyku halinden çıkılamadığı için homurdanmaktan başka bir karşılık verilemez.
    (amy, 12.11.2006 01:04)
  2. (bkz: kış uykusuna yatmayan hayvan repliği)
    (hansvoralberg, 12.11.2006 01:06)
  3. cevabı çok basit olan soru: iki gün boyunca artık oyundu, sözlüktü (bilgisayarın uyku kaçırma etkisi), kitaptı(felsefe sözlüğü gibi bir şeyden ziyade her okuyuşunuzda sizi daha çok okumaya zorlayan roman, (ya da değişik bir tarih kitabı kimbilir?), öykü), spordu, çeşitli uyarıcı faaliyetlerdi uyanık kalırsınız bir şekilde. olmadı çıkın dolaşın filme sinamaya gidin sonra bir şekilde uyanık kalın. tabi otobüste, dolmuşta uyuyabiliyorsanız geyik bir tayfayla gezin ki uyuyakalmayın. dolmuş, otobüs genelde hüzün yeridir özellikle kış mevsinleri, en harlı geyikler birden yerini çamurlu pencerelerden dışarıyı süzmeye bırakır.

masturbasyona, cimaya takılmak yok, hele hele ödevdi dersti hiç bulaşmayın bünye bunlardan kurtulmak için direk uyku silahını kullanıyor.

evet iki gün uyanık kaldıktan sonra nihayet yatağa uzanmaya saatler kala bir zaman geldi. artık yorucu işler yapılmaya başlanır. ödev ders artık serbesttir. uyumadan bir kaç saat öncesine kadar iki tane de votka (niye rakı değil? çünkü rakı muhabbet isteği uyandırır.) çakarsınız ki tamam olsun. masoya da takılabilirsiniz. ve artık cennetin kapıları gibi çağıran yatağınıza uzanmadan önce odanın serin hatta mümkünse soğuk olması için bir şeyler yaparsanız, bünyenin olası ara uyanıklıklarda o yataktan artık kurtulma isteğini, sıcak yatakta daha uzun kalma isteğine dönüştürebilirsiniz. (yatağınızı her nasılsa soğutabiliyorsanız tersini de yapabilirsiniz.)bu son saatlerdeki son tavsiyem de o son içtiğiniz içkilerden sonra elinize ne dökülecek ne de yere düştüğünde kırılacak bir şey almamanızdır. hatta kesici delici şeyler de almayın. allah muhafaza eliniz ayağınız boşalır kendinizi doğrarsınız.

sonuç: rüyasız (rüyaları hatırlanamayan aslında.) bir uyku. o kadar kıpırtısızsınızdır ki millet uyandıramaz, öldü mü lan yoksa diye panik yapar. bir şekilde uyandırıp rahatlarlar. geri yatarsınız. gerçekten de kısa bir süreliğine ölmüşsünüzdür. tekrar dikip sünnet etseler ruhunuz duymaz. elinize geçen tek şey ise boşu boşuna geçen üç gün ve tüm gün nasıl uyunacağını kavramış olmaktır. denemeyin bak nasıl mümkün olacağını yazdım burada.
    (yedinin yedincisi, 12.11.2006 01:45)
  4. -bütün gün uyuyosun,kalk biraz işe yara.bi insan nasıl uyur 3 lere 4 lere kadar,anlamıyorum ben!
    +nerden biliyosun kaçta yattığımı ya? 7 de yatıyorum ben.8 saat işte,normal insanlar gibi.
    -bi de utanmadan normal insanlar gibi diyo.millet işine gücüne gidiyo,sen o saatte yatıyosun.
    +ya ben öle zevk alıyorum belki.
    -ben başlıcam senin zevkine az kaldı...

(bkz: anne evlat diyalogları)
    (absinthe, 12.11.2006 01:45)
  5. ben eylemi gerçekleştiren olarak anlamazken annemin dışarıdan bakarak nafile anlama çabasını özetleyen söz öbeği.
    (hendryx, 12.11.2006 01:58 ~ 01:59)
  6. (bkz: burhan altıntop cümleleri)
    (venom, 12.11.2006 02:12)
  7. bi gün sabah 6 gibi uyuduğumda akşam (6da uyuduğumu bilmeyip) öldüğümü zannederek beni uyandırmaya çalışan ev arkadaşlarımın söylediği cümledir.
    (fonden, 02.06.2008 21:32)
  8. geceleri hiç uykusuzluk çekmemiş, sabahlara kadar yatakta dönmemiş, ardından kalkıp sigara-kahve içmemiş, müzik dinleyerek tepinmemiş, günün doğuşunu izlememiş insanın serfedebileceği bir cümledir. çemkirir gibi söylerler bir de iyice deli ederler sizi. "anlama canım, anlama sen boşver!" diye tepki verilesidir.
    (yok, 02.06.2008 21:41)