|
|
- (bkz: çengelköy hıyarı)
- koşarak geldim, haykırıp gideceğim.
günlük hayatında, sevgilisinden en iyimser tahminle "manita" diye bahseden, sevgilisi için yaptığı en büyük fedakarlık 100 kontörün 50'sini ona göndermek olan, aşkını "abi yaa, aşığım galiba yaa" diyerek ifade eden, dedesi "filhakika" deyince "dede kopardın beni, türkçe altyazın yok mu ya" şeklinde dalga geçen zıpçıktının, iş şarkı sözü yazmaya gelince en tumturuklu sözcükleri seçmesine ve sırf kafiyesi kolay diye sevgili yerine yar demesine çoktandır uyuz oluyorum pek çok kişi gibi.
bu satırları okurken fonda çalan "yar ellerin nerde"yi duyar gibi olmanız gerekiyor, lütfen.
- okan bayülgen tarafından gönüllerimize yerleştirilmiş nefret tohumu
- diyar, yar, var, kıyar ve bilumum sonu arla biten kelimelerle kafiye redif derdine düşen şarkıcının uydurduğu söz öbeği.
bir denemede benden....
neler çektim senden neler yar
gittin öksüz kaldı bu diyar
gözüm başka kızlara kayar
senin gibi niceleri var
- bütün şarkılara yerleştirilen aman kelimesinin kardeşi, görümcesi, hatta eltisidir.
- (bkz: yar-rock)
- daha çok kafiye uydurulması için kullanan alakasız şarkılarda bile birtane görebileceğiniz sevdicek vs manasına gelen söz.
- ...
" yardan düşmüştüm, yaralarım yardan armağandı
ben sevmeyi beceremedim, belki de sevilmeyi
benim sevmeye engel evcil acılarım vardı "
...
y. erdoğan
gibi, şiire yerleştirilmiş anlamlı kullanımları da mevcut olan eş sesli sözcük.
- güzel yaratıcılık örneklerine vesile olmuş kelimedir.
olay ve zaman: kuzenimin gittiği liselerarası basketbol turnuvası, yıllar önce
karşı taraf: pınar başı burma burma yar yar yar yar yar yar aman...
bizimkilerin tarafı: yar dediniz de yarmadık mı leylim leylim leylim aman...
- (bkz: anadolu rock)
(bkz: kara toprak aldı yarimi)(eolys, 24.07.2007 00:38)
- layer cake filminin soundtrack albümünden:
ilan eshkeri - drive to the boatyard
- emre aydın ve benzeri rockçıların tüm şarkılarında adam kelimesini kullanma haddini veren fitilin en ucu. belki de ilk ateşi.
|