eşinin bir törene türbanla gelmesinden dolayı sorulara boğulan şahıs. kendisinesorulan iki sorudan birinin bu olayla ilgili olmasından dolayı bunalmış ve malum patlamayı yapmıştır
aç gözlü insan.."maaşlar yetmiyor,sefalet içerisindeyiz ühühüh" gibi duygu sömürüleri yaparak halka birşeyler ispat etmeye çalışıyor,konut istiyor..ulan,önce ölümüne sebebiyet verdiğiniz depremzedelere bir ev yapın,sonra ne halt yerseniz yeyin..
yunanistan'ın ege'deki karasularını 12 mile çıkarmasını artık casus belli saymamamız gerektiğini savunan meclis başkanı.
rus turistler hakkında gaf yapan bakandan zerre farkı yoktur nazarımda bu şirinlik abidesi fikrin sahibinin.
anayasa mahkemesi başkanı mustafa bumin'in hukuksal açıdan yaptığı "türban tüm ülkede serbesttir ama kimi resmi devlet kurumlarında tesettür yasaktır" temalı açıklamaya:
- ben meclis'im! kadını erkek, erkeği kadın yapmak dışında her şeyi yapabilirim; istersem anayasa mahkemesi'ni bile kaldırabilirim!
cevabını uygun görmüş şaşkının tekidir. hatırlatmakta yarar görüyorum; bülent arıç meclis başkanı'dır. yani tüm akp içinde en olgun ve kendini yetiştirmiş kişi vasıflarına sahip olması beklenmektedir. kütüğe kayıtlı seçmenin %25'inin, oy kullanmış seçmenin %35'inin oyuyla meclis'in çoğunluğunu ele geçirmiş bir parti olan akp'nin zihniyetiyle paralel olarak tüm türkiye üzerinde mutlak söz sahibi olduğu gibi sapkın bir zihniyete sahiptir.
yasama, yürütme ve yargının uzun yıllar evvel birbirinden ayrılmış olmasının sebebi keyfi yönetimin ve faşizmin önüne geçmektir. kendisi fransız devriminin evrensel kabul edilen ilkelerini ihlâl etmekte ve partisini mutlak güç sahibi konumuna getirmek istemektir.
yandan yemiş çoğulculuğun getirdiği güç gözlerini ve zihnini bulandırmıştır. vakt-i zamanında ilhan mansız'ın yaptığı gibi şımarmıştır. bu kadar fanatizm ve iktidar hırsı elbet gün olur bir yerden patlar ya da belki kendisi imana gelir
aihm'nin leyla şahin davasında türkiye lehine karar vermesinden sonra tuhaf açıklamalar yapan tbmm başkanı. merak ettim, acaba kendisi kimin tarafında.
evet, kesinlikle başörtüsü hala çözülmesi gereken bir sorun ülkemizde ama bunu birbirimizi bir yerlere şikayet ederek mi çözeceğiz? yani bir insan nasıl kendini, vatanında bu kadar yabancı hissedipte ülkesini avrupa'ya şikayet edebilir.
çok çok daha tuhafı tmbb başkanı bile kendini- aihm'nin alehinde karar vermesini isteyecek kadar- bu ülkede yabancı hissediyorsa, allah aşkına kim bu vatanın yerlisi?
türkiye'nin kendi içindeki en büyük düşmanlarından olan insan modeli.kendisi bir asker çocuğu olmasına rağmen utanmadan bu ülkedeki muhafız alayına laf atabilecek kadar yüzsüz bir insan olup,daha sonrada söylediklerinin arkasında durmayarak "yok ben onu kastedmedim", "yok şöyle yok böyle" diyerek müthiş kıvırma yeteneğine sahip türban yanlısı meclis başkanı.
manisa'da yapılan mesir şenliklerinde bu yıl 37 mesir macunu kaparak rekor kırmış meclis başkanı şahıstır.
bu sene kaptığı macunları yiyerek üç senedir düdüklediği halkı daha yüksek bir performansla düdükleyeceğini belli eden şahıs.
ulusal egemenlik ve çocuk bayramı münasebetiyle koltuğunu bir süreliğine imam hatip liseli, saçlı sakallı devasa bir çocuğa(!) bırakmış meclis başkanımız. "bir süreliğine"nin şimdilik altını çiziyorum. daha sonra sileriz gibime geliyor
edit: çocuk bayramı+lise öğrencisi+imam hatip+siyasi rant+kötüleyin bakalım
koltuğunu (çocuk bayramında) imam hatipli bir gence vererek hata yapmıştır. milli eğitim bakanlığı öğretmenlerinden eğitim öğretim alan bu gencin ileride iyi bir vatandaş veya terörist olma ihtimali, diğer lise öğrencilerinin iyi birer vatandaş veya terörist olma ihtimali kadardır. çocukları yetiştiren siyasi çevreler değil milli eğitim öğretmenleridir.elmalarla armutları birbirine karıştırmamak lazım(dır).
ilkokulda hatırlarım okuduğumuz sınıfta okulun en çalışkan ve başarılı öğrencisi olduğundan öğretmenimiz bu çocuğu alıp 23 nisan'da kısa bir süreliğine ilçe kaymakam koltuğuna oturtmuştu.bütün sınıf olarak gitmiştik..şimdilerde ise bakıyoruz o dönemden bu döneme çocuk ile aklıselim olan bir genç arasındaki yaş sınırı konusunda değer yargıları ne kadar farklılaşmış? 21 yaşında bir genç bile çocuk sayılabiliyor hatta bu durum savunulabiliyor..19 mayısta kaç yaşında bir ''çocuk'' meclis koltuğuna oturacak merakla bekliyoruz.
bazı güç odaklarının bir açığını bulup tehdit ederek yolundan çeviremedikleri dürüst kişidir. demokrasinin, cumhuriyetin irtica çığlıkları atılıp sahte tehlikeler üretilerek korunmadığını, vatanı bölmeye çalışan gizli hainlerin artık buna bir son vermesi gerektiğini izah etmiş yüksek şahsiyettir.
(bkz: bülendinejad)
sınırları anayasada çizilmiş olan laiklik ilkesinin üstüne vazife olmadan tartışılmasını isteyen ,belli ki cumhurbaşkanlığı için akp tribünlerine oynayan sözde tarafsız tbmm başkanı. 23 nisandaki hareketleriyle, açıklamalarıyla o koltuğa yakışmadığını bir kere daha kanıtlamıştır. ayrıca arkalarına ulusalihanet isimli, ulusuna ihanet içinde bulunan siteyi alıp kara kuvvetleri komutanı yaşar büyükanıt'a sabetaycı olup olmadığını kanıtlaması için çağrıda bulunmaya cüret eden bünyeler tarafındanda arka çıkılan şahsiyettir. bu da onun nasıl biri olduğu hakkında gerekli ip uçlarını vermektedir.
alparslan arslan için "cezai ehliyeti olduğunu zannetmiyorum" diyerek dikkatimi çeken kişi; an itibariyle tbmm'nin de başkanı. bu memlekette yargının bağımsız olduğunu ve yargı süreci başlamış bir kişi hakkında yorum yapılmaması gerektiğini unutmuş ya da tbmm başkanı olmanın verdiği rahatlıkla istediğini söyleyebileceğini zannediyor. insan birilerinin birilerini/bir zihniyeti kolladığını veya yön vermeye çalıştığını düşünmekten kendini alamıyor.
yakında meclis'in doktorculuk oynayıp oy çokluğuyla "alparslan arslan'ın cezai ehliyeti yoktur" kararına vardığını görürseniz şaşırmayın. o meclisten neler çıkar daha...
zamanında sivas katliamı sorumlularının gönüllü avukatlarının oturduğu o geyik derisi koltuklara şimdi hükmedene bir bakın...