abdullah öcalan için kullanılabilecek sıfatlardan biri. diğer sıfatlarda gerçekten o sıfatları hakeden kişilere hakaret edildiğini düşünuyorum. mesela bu adama o.ç demek o.ç'lere yapılmış bir saygısızlıktır.
bir ülkede ya da bir ülkeler topluluğu içinde terörizm eylemlerinde bulunanların başındaki şahısa verilen addır. ama gerçekci olursak, bu şahısa teröristbaşı demek daha doğru ve net bir kavramla ifade edebilmemize yardımcı olur. tabi ki konumuz bölücübaşı olduğu için o hususa hiç değinmiyorum.
sanırım bu tanımlama (bölücübaşı) genel bir tanımlama haline geldiği için hala kullanılmakta. zira bebek katili olan birine, eli silahsız, üniformasız bir askeri öldürebilecek kadar ödlek olan birine bu adı vermek çok hafif bir ceza niteliği taşır. bunun ne savunulacak ne de hafife alınabilecek bir tarafı vardır. bu adam bebek katilidir, bu adam haysiyetsizdir. adam mı dedim?(!) pardon.
kısaca benim gözümde, bu bahsi geçen varlık bir insan değildir. varlığı insanlık için büyük bir kayıptır. bölücübaşılığı bu insanın en masum yanıdır.