belki ilginizi çeker
  1. · azerbaycan yaraklı birlikleri
  2. · sahib
  3. · atom cezeryesi
  4. · azerice konuşmadan tahrik olmak
gündem
  1. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  2. · sözlük yazarlarının itirafları
  3. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  4. · öğretmenler günü
  5. · her yerinden öpüyorum rüştü
  6. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  7. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  8. · absürt 14 şubat kutlamaları
  9. · solcuyum deyip türk milliyetçiliği yapmak

azerbaycan televiziyası  

1. "gıymatli ve hormatli soydaslarim;
    hepinize xoş arzularımı yetirirəm"
    şeklinde konuşmalari dinleyebileceginiz,
    ilk başta komik gibi gelen ama son derece güzel bir turkce kullanilan
    kardeş vatan azerbaycan'nin devlet televizyonu
    (gerabbaa, 29.03.2004 01:13)
  2. (soruisareti, 29.03.2004 01:37)
  3. türkçenin , ülkemiz ulusal kanallarından daha çok katledildiği , orkid reklamının son derece romantikleştiği azeri televizyonu.
    (skuba, 23.04.2004 21:16)
  4. donun,atanı yandırıram!!
    -mene gösterge etme men şehzadeyem
    -men cineeemm
    (murtaza, 23.04.2004 21:53)
  5. robert de niro abimize "sen meni bilmirmisen?" dedirten televizyon kanalıdır. 30 sene öncesinin trt1'idir. bildiğim kadarıyla azeriler de pek sevmez. kablolu yayındaki mevcudiyetini de çözebilmiş değilim bi de... ama bööle bıyıklı amcaların çiçekli bahçelerde yaptıkları klipler pek bi yahşidir.*
    (xae, 14.08.2004 04:49 ~ 04:50)
  6. (skuba, 09.12.2005 04:18)
  7. (the boy with no name, 25.05.2007 11:41)
  8. bebeğe körpe, tavuğa guş, çocuğa bala babaya ata denen seyredilince insanın çenesini gülmekten ağrıtan azeri televizyonu
    (seashell, 27.03.2008 22:31)
  9. bir sormacam var balalar / gaydi gaptır gaptır /
    çaya gaamaltıya gatar / dimeli nedir nedir /
    miskimit denince ahla / tamam şindi gaptım /
    heman onun adı düşer / eti eti eti
    tey tey tey teuyyy

(bkz: reklam verdim fena mı yaptım)
    (alkolikikon, 27.03.2008 22:34 ~ 22:36)
  10. azerbaycan devlet kanalıdır. çok güzel vizyon filmleri yayınlar fakat seslendirmelerde sorun vardır keza filmlerin orijinal sesleri çoğu zaman arkadan duyulur. en sevdiğim yanı azeri müziğine ait çok güzel klasik örnekler sunduğu gibi jaz müzik de yayınlayabilmesidir. özellikle eski müzik kayıtları çok güzeldir. dilin komikliği konusunda değinmek bile istemiyorum. keza istanbul türkçe'si dilsel olarak ne kadar doğru diye bakıldığında azericenin altında ezilir bence.
    (minero, 27.03.2008 22:43)
  11. gençliğimde azerbaycan televiziyasını izlemeyi çok severdim (nedendir bilmiyorum) hatta "yeddi adi nömre üstegel bir gızıl nömre" cümlesi dilime pelesenk olmuştu. hey gidi günler hey...
    (ikiileribirgeri, 27.03.2008 22:43)
  12. braveheart izlerken bile güldüren, hatta filmin her izlediğimde ağlamayı başardığım yerinde bile güldüren kanaldır.

komik bir şey yoktur aslında ama güldürür bir şekilde..
    (etriye, 27.03.2008 22:44)
  13. gülümseten anektodlara sahiptir. mesela selülit kremi reklamında manken şunu der:"kepınızın melumıdır. selilit avratları dehsete düşirir...", sonra aranılan kişiyen ulaşılamadığında "aradiginiz nümreye zeng çatmir. tilifon ya söndürülür ya da eat dairesi haricindedir. hayis edirik biraz sonra zengeyleyesiniz.", ya da ipana reklamında şöyle geçer: "yenı yetmelerınızın, körpelerınızın dıslerını ıpana ıle dıdıkleyın... ". filmlerden bahsetmeyeceğiz zira yaşanması gereken olaylardır bunlar. ancak rakip takım gol attığında "ve konaklarımız topu kapıdan geçirir" lafı ile sizi tekrardan gülümsetmekten geri kalmaz.
    (wildboy, 09.05.2009 17:11)
  14. öğlen saatlerinde intellekt adlı bir yarışma programı yayınlayan azeri televizyon kanalı. süre başladı anlamında "vaht getti" ya da süreyi durduralım anlamında "vahtı sahlayah" gibi cümleler kullanılır.

ayrıca yayınladıkları troya filminde paris'in helen'in kocasıyla (adını hatırlayamadım) yaptığı birebir dövüşte, abisi hektor'un ayaklarına kapanması üzerine "geri dur hektor! yoksa gardaşını ayaklarının altında öldürebilerem." diye dublajlayarak akşam akşam kahkaha atmamı sağlayan televizyon kanalı.
    (kellepaca, 11.07.2009 20:37)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil