|
|
- kendi çocuğunuzu bakkala yollamaya başladığınız yaştır.
çocukların, özellikle de erkek çocukların bitmeyen görevidir bakkala gitmek. yaşınız 20'de olsa, 25'de gene gidersiniz o bakkala. baba sabahları ya erkender gider işe, ya da sizin gitmenizi sinirlenerek söyler. anneye zaten kıyamazsınız. "yeter ya gitmiycem ben" dediğinizde anne hemen halihazırda kafasında hazır olan kalıbı kullanarak "tamam ben giderim" der inceden dokunduran ses tonuyla. mecbur gitmek zorunda kalırsınız gene.
çalışsam, para kazansam, kendi evime çıksam o zaman gitmem diye düşünürsünüz ama durum gene aynı olur. bu sefer kendiniz için çıkmak zorunda kalırsınız. ki sadece kendiniz olduğu için çoğu zaman çıkmazsınız evden.
bu dönemlerde bu sorunun tek çözüm yolu bakkal üstü bir evde oturmaktır. sonra bir sepet yardımıyla* işinizi görebilirsiniz.
ve sonunda evlenir çoluk çocuğa karışırsınız. o çocuk 7-8 yaşlarına gelir ve sizin de bu uzun süren göreviniz biter.
(bkz: çocukluk sanrıları/@1491796)
(bkz: bakkala gönderilen çocuk olmak)
- dillenip, biraz da berke gitsin mınakoyiim, diye söylenmeye başlanılan yaş civarıdır..
- kişinin üşengeçliği ile orantılı yaştır. üşengeçlik ne kadar üst seviyedeyse bu yaş o kadar düşer. ayrıca bakkalın uzaklığı da önemli bir kriterdir.
- benim gibi evin en küçüğüyseniz, böyle bir şey yoktur. bakkala gönderilen hep siz olursunuz.
- evin en küçük çocuğu ise, 6 ila evlenme çağına kadar uzanan yaş aralığıdır.
- bu süre ailenin kaçıncı çocuğu olduğunuzla ilgilidir aslında.zira ortanca çocuksan sıçtığının resmidir.büyük adı üstünde büyümüştür artık bakkala gönderilmemelidir.küçük zaten küçüktür allah muhafaza kaçırılır,kamyonun altında falan kalır.bundan sebep ortanca her daim bakkala gönderilir.ortanca için ne üzerinden kamyon geçer,ne de kaçırılabilir endişesi duyulmaz.işte bu benim kaderim.bu yüzden bakkallardan nefret ederim.
- bir abiniz var ise, aynı evde yaşama zamanı kadar olan süreçtir. eğer tek iseniz evden ayrılana kadar, eğer tek içinde çift iseniz* selami' yi göndersenize lan salaklar...
(draco, 28.05.2007 18:46 ~ 18:47)
- az önce 15 yaşındaki kardeşimi bakkala göndermemle, bu azami yaşın 15 olmadığını tespit etmiş durumdayım.
- valla bizim mahallede öyle bir sınır yok. 30' uma merdiven dayadım hala müşerref teyze için gitmekteyim arada.
- tek çocuk olanların baba ocağından kanatlanıp uçuncaya kadar faydalanamayacağı yaş sınırlamasıdır. ehliyetiniz de olsa, üniversiteyi bitirmiş kazık kadar adam da olsanız bu üst sınır sizi ırgalamaz. zaten siz kendi hayatınızı kurmak üzere evden ayrılma kararı alınca ebeveynler ilk iş olarak bakkala göndermek üzere yeni çocuk yapma hazırlıklarına girerler o derece yani.
|