en meşhur çin atasözlerinden.
misal-1 ; türevi öğrenirsiniz ardından integral gelir.. integral öğrenirsiniz ardından dif denk...sürer gider
misal-2 ; bi kızı çok mu beğendiniz, sormayın erkek arkadaşı varmı yokmu diye, uzaktan bakın mutlu yaşayın...
ignorence is bliss - cehalet mutluluktur...
bazı şeyleri bilmek insana acı verdiğinde keşke en baştan uygulasaydım dediği felsefe.
çok şey bilip de çok da düşünen bir beyne sahipseniz kesin mutsuzsunuz. çok şey bilip de çok şeyle başa çıkamamak bazı insanları çok da mutsuz yapabiliyor. etrafınıza bir bakın. ağız dolusu her şeye gülen insanlar sorgulamayan, irdelemeyen, çok da umursamayan ve kesinlikle de az bilenlerdir..cahilllik bu bağlamda mutluluk veriyorsa, gelişmeyen beyinler mutluysa gelişmiş insan mutsuzsa bu bir paradoks...çok şey bilip mutsuz olmak mı? az şey bilip mutlu olmak mı? ben ''az şey bilmektense, mutsuz olmayı tercih edin'' derim...çok şey bil, öğren , oku. arayışa girmeye gerek yok. mutluluğu içinde ara...bulursun...
(derya, 29.08.2007 21:03)
(zoser, 29.08.2007 21:05)
türkiye cumhuriyeti sınırları içinde yaşamanın en önemli kuralı.
bilginin farkındalık, farkındalığın da duruma göre mutsuzluk getirdiğini vurgulayan güzel söz.
bu felsefeyi benimsemiş herkes için geliyor;
redd,
mutlu olmak için
(heidi, 15.10.2007 14:00)
bilmezlikten gel yine mutlu olursun 3 maymunu oynamak her zaman en güzelidir.
bu toplumda okuyup öğrendikçe daha da mutsuz oluyorsun üstadım... cehaletten mutlu yaşıyor insanlar, halbuki bilseler, öğrenseler kazın ayağı öyle değil.