belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · yılmaz özdil
  2. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  3. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  4. · google wave
  5. · thierry henry
  6. · günün tek kelimelik özeti
  7. · prison brake
  8. · supermodels
  9. · recep tayyip erdoğan ın sevdiği şarkılar

aytuğ akdoğan  

1. yakında kitabı çıkacak olan türkiye nin en genç yazarı(!) imiş. uludağ sözlükte de aytug nickiyle yazmaktaymış. facebookta da bir fan sayfası binlerce de hayranı bulunmaktaymış. bir de blogu var:

http://aytugakdogan.blogspot.com/

şöyle bir okudum da yazılarını, yazar olarak nitelendirilmesi ve bu kadar ilgi çekmesi beni şaşırttı. zira bu tarz yazılar döktüren binlerce gencimiz var aynı yaş ortalamasında. neyse kendi halinde bir şeyler karalıyor, çabalıyorsa güzel.
    (pastafaryan, 05.08.2009 20:12 ~ 22:46)
  2. gelecek vaaediyor. büyüdüğünde, bir cezmi ersöz koyabilir ortaya o narin parmaklarından. efendime söyleyeyim; otel odalarına, villalara, sürüyle taş, imzagünüçıtırı, rakırfakırşiyirhastasıemogörl vesaire de atabilir. sorun bu değil. şey var ama: ortaya konulan komikliği alaşağı etme; yerin dibine gömüp çıkarma; benzeri bir hareket olarak itin amına sokup, öylece orada bırakma; veyahut sinir stres seviyeniz 'cinnet' noktasına değdiği anda, o şey'e (edebi herhangi bir kelime kullanamadım, mezardan seslendiler zira) küfür etme; ve bunlar müştağı -me / -ma yorum ve yoğurum haklarını, kimse elinden alamaz insanların. evet, bunun farkında olmalıyız arkadaşlar. ve işin yin yanı, siz de olmalısınız aytuğ akdoğan.

alın, alımlayın, algılayın artık: ne pirsiniz, ne de sultan. hele de abdal; hiç!..
    (vartuhi, 29.10.2009 22:29 ~ 09.11.2009 01:59)
  3. bir şeyler yazması ve yazdıklarını insanlarla paylaşmasından pek de rahatsız olmadığım yazar (?!) kişisi. fakat oldukça sinir bozucu bir üslubu var. kalemim kendisi kadar güçlü olmadığı için anlatamıyorum kusura bakmasın; fakat onun da kolayı var. buyrun size "ben hep 17 yaşındayım" isimli kitabının sonsözünden bir alıntı yapayım, ne demek istediğimi daha iyi anlayın:

"ben bu yola ‘’romanımı yazsam hayatım olur’’ diyerek çıktım. aslında bir gün ailecek gittiğimiz kampın birinde kızın birine fena tutuldum, konuşamadım, o gün yazmaya başladım. ve ortaya 17 yaşın masumiyeti, arayışı ve şehvet düşkünlüğü çıktı. aşkın artık bir şehvet düşkünlüğünden fazlası olmadığını düşünüyorum zaman zaman. yani sevgiliyle beraber uyumak, sevgiliyle beraber banyo yapmak, sevgiliyi bacak arasına alıp uyumak. hepsi birer arayışın meyvesi, maksat tatmin olmaya çalışmak.

yahu tamam tabiî ki şaka yapıyorum! bu aralar gene yalnızlık içindeyim, saldıracak bir şeyler arıyorum haliyle. bütün bir kitap size aşk şöyle güzeldir, böyle bir sarhoşluktur diye anlattım, şimdi tükürdüklerimi yalayacak değilim. aşk falan güzeldir, yaşamak lazım. karşı taraf zaten bizi anlayabiliyorsa uzun da sürer güzel de gider o ilişki, hadi kendinize iyi bakın. 19. yaşımda da okunmak üzere…"

yazı falan güzel şey, yazmak lazım. ben de 19 yaşımdayım, geçen gün okulda bi manita gördüm yavşayamadım, o gün sözlük yazarı olmaya karar verdim. maksat tatmin olmaya çalışmak.

17 yaşıma dönmek dileğiyle...
    (naylon besteci, 10.11.2009 19:40 ~ 21:50)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil