türkiye' yi en az
ismail yk' nın türk vatandaşlığından çıkması kadar yasa boğan hazin olay.
amerika'daki türk gençlerinin ellerinde pepsi max'ler ile karşılama töreni yapmasına vesile olabilecek olay.
(bkz:
çek git bebeğim uzaklara)
gözümde hiç bir değeri, olmayan cahil bir manken aysun kayacı.
yeri geldiğinde kendi özünden olan insanları, mesleklerini öne sürerek küçümsemiştir kendisi.
bu kadar küçülmüştür yani..
ne diyim, defolsun gitsin..
dünya değişti hatta kirlendi, ben küçüktüm büyüdüm ama değişmeyen tek şey bu aysun kayacının kendini önemseyen cümleler kurması oldu.ah be gözel bacım ne sanarsın kendini de böyle laflar edersin.hiç mi düşünmezsin burda itü sözlük var,onun yazarları var.sen böle laflar edince gün doğuyor bize.ne güzel kızsın, bak sen hiç konuşma sadece mayo defilelerine çık, iç çamaşırı defilelerine çık.
bazı şeyleri daha iyi anlamama sebep olmuştur.
*
mesela aysun kayacı ya sakın konuşma sadece soyun diyen erkeklerimiz olduğunu, hiç umursamıyoruz seni gidersen git derken basit bir imla kuralını bile (sözlükte en çok bahsedilen kural bu azıcık okuyan bilir)
* kullanamadıklarını.
insanımızın maalesef ne kadar duygusuz olduğunu anladım bir kere daha.
belki de "baba" konusu benim için hassas olduğu için bu kadar tahammülsüz oluyorum ben. her ne olursa olsun bir şekilde içini dökmüş aysun kayacı, babasının hayatında açtığı yaralar yanında illaki böyle düşünenler de yara açmalı mı?
sarışın diye, güzel bir kadın diye mutlaka yaralanmalı mı?
bakın akıllı demedim, o konuya hiç girmedim ben. zaten akıllı da olsa fark etmez, hülya avşar da güzel olduğu için yaşamadı mı kimi sıkıntıları.
isabet olmuş dedirten karar.
türkiye için hazin olaydır. benim için daha fazla.. ama inanın ki bu satırları kendim değil ülkem için yazıyorum.
yirmili yaşların ortalarında olup da orospuluk yapmadan, bir katma değer yaratarak ailesini geçindiren bir insandan bahsediyoruz. evet önce insan..-gerçi dünyada eşine rastlanmayacak kadar güzel oluşu bu insan olma durumunu biraz örtbas ediyor, melek olabilir mi?..
herkes tutturmuş çoban.. kardeşim daha önce de yazdık.. bu ülkede demokrasiyi sevmeyen, onu anlamayan ve belki de haklı olan büyük bir entellektüel kesim var.. aysun kayacıya böyle yüklenmek de niye? ve ayrıca espri yapıyorsanız düzgün yapın.. emin olun ki kendi hakkında dahi olsa aysun da onları okurken gülüyor..
ve kadın gibi kadındır aysun kayacı.. tamam magazini çokça takip etmiyorum belki, ama şimdiye dek doğru dürüst bu kadınlığına aykırı tek bir skandalını görmedim.. daima kendine yakışanı giyer, öyle kokar, öyle yürür ve öyle dolaşır... ve diğer yandan "erkeklik"siz bir toplumda doğmuş olduğu için de erkek gibi erkek olmak durumunda kalmıştır. baba dediğiniz adamın şansınıza iyi çıkmış olmasından ötürüdür hala onu anlamıyor oluşunuz.. karpuz değil ki seçsn adamı..
biri de utanmadan "kuku göçü" yazmış.. hayır efendim, bu bir marka ve katma değer göçüdür.. ve bilakis bundan dolayı da beyin göçüdür.. ha beyin gidince kuku da gider doğrudur.. ama en azından "sik"in arkasından dolaşmıyor bu beyin..
kendini önemseyen, kendine değer veren ve kendine saygı duyan; bu şekilde bir yerlere gelmiş olan aysun kayacı, kendini önemsediği için, depresif cigara bağımlısı triplerinde olmadığı için ve kendine olan saygısını koruyabilmek için bu ülkeden kaçıyor..
beni de terk ediyor..
bu tüm ülkemizin kadınlarının trajedyasıdır.. bu ülkemizin aysunsuz kalma dramının başlangıcıdır.
gitse ne olur gitmese ne olur dedirticek durum.
kendi bileceği şeydir. dilerim bugüne dek yaptığı gibi sağlam durur ve kendisi için en doğru kararı verir. kadın olduğu için mi, güzel olduğu için mi, kendi ayakları üzerinde durma başarısını gösterebilmiş olduğu için mi küçümseniyor ve tiye alınıyor anlamak güç. akıl konusuna gelince, kim hangi ölçü birimiyle ölçmüş ve kendisinden daha az akla sahip olduğunu düşünüyor, o da ayrı bir merak konusu.
burada aile içi şiddet ve tüm ailesine şiddet uygulayan bir baba ve çocukluğunda yaşadığı şiddetin etkisini hala yaşayan gencecik bir kadın sözkonusu, yani kanayan bir toplumsal yara. biraz empati lütfen, birazcık.
aysun kayacı'nın kararıdır.
yıllardan beri ben de babasını her programda görüyorum. ve nedense benim aklımda yarattığım baba profiline mi uymadığından, yoksa televizyonların bize dayattığı zoraki hüzün senaryolarından mıdır nedir, ben bu adama hiç acımadım. benim kafamda yarattığım baba profili, gözlerinden her gece içtiği belli olan, şiddet uyguladığı söylenen birisi değil. hele çocuğundan medet umarak televizyonlara çıkarak ağlayan birisi hiç değil.
tüm bunları geçtim. aysun kayacı'nın kararının değerlendirmesini ve bu psikolojik durumları geçtim de. madem çok umursamıyorsunuz da, bu kadar kişi buraya "giderse gitsin, bana ne" demeye neden geldiniz? lan "bize ne" diyorsanız, ne sikime bunu buraya yazıyorsunuz. pek de umrunuzda değilmiş gibi gelmedi bana.
(dzingis, 20.03.2009 10:31 ~ 10:34)
kişisel kararının yanısıra ülkede yaşanan "aile" dramlarına bir örnektir.
sarışınmış, aptalmış, kukuymuş ama başka bir şey değilmiş, beyinsizmiş diye saçma sapan konuşulacağına, kendisini ona buna yamamadan kurduğu hayatı takdir etmek gerekir.
türkiye'de böyle bir duruma düşen bir kadının maalesef kurtuluş bulabileceği yer en iyi ihtimalle mankenlik olurken, diğer ihtimaller çoğunlukla pavyon, genelevle, sokaklarla sonlanıyor.
bu ülkede genelevde gönüllü olarak çalışan kadınların sayısından haberiniz var mı?
eğitimi olmadığı için bedenini kiralamak zorunda kalan kadın sayısından haberiniz var mı?
para kazanmaya başladığında babasının "bana, anneme ve başka kadından evlilik dışı olan çocuğuma bakmak zorundasın" dediği ama para kazanmadan önce aileyi dağıtarak bu hale getiren babaya sahip kadın sayısını biliyor musunuz?
umrunuzda bile değilse, dağlardaki, damlardaki tüm çobanlar üzerinizden geçsin. sik kafalılar.
sözlükteki konuya ilgi duyan bütün dincilerin "siktirsin gitsin" kafasında olması ilgi çekici. hayat dersi'nin o çakma dramları onları öylesine zehirlemiş olmalı ki gerçek bir hikayeyi algılayamıyorlar bile. ha bütün bu geyik, "çoban" meselesinden, akp'den falan kaynaklanıyor. siyaset fikşını, hayatla bağlarınızı şu kadar koparıyorsa güzel kardeşim, allaaşkına bırakın.
kendi bileceği iştir. anlamadığım durum; bir mankenin -yeni yeni başka işler de yapmaya başlamış bir mankenin- en kederli anıları ve hüzünleri nedeniyle üstüne gelinmesini daha fazla kaldıramadığını söyleyip ülkeyi terkedeceğim demesi, bazı insanların neden "siktirsin gitsin, isabet olur." gibi yorumlar yapmasına sebep oluyor? programda ağlamaklı olmuş, hüzünlenmiş ve artık yeter anlamına gelen bazı sitemlerde bulunmuş, neden siktirsin gitsin?
sen siktir git.
türkiye için gerçekten çok büyük bir kayıp olduğunu söyleyebilirim.
yersen
çobanları üzecek olaydır.
aysun kayacı benim için bitmiştir.