|
|
- (bkz: ambeon)
- 2004'ün en iyi albümü sayılan* the human equation'ı çıkaran proje grup. vaktinde elime iki cd'lik orjinal albüm gelsede vokalde james labrie'nin olacağını duyduğum için bu albümü reddetmiştim.
- arjen anthony lucassen isimli hollandalı muhteremin kurduğu kulvarında belki de en başarılı progresive metal grubu...(pain of salvation ve dream theater gibi isimleri de hesaba katıyorum)
the human equation albümü metal müziğe yeni bir soluk getiren 'day sixteen: loser' ve 'day eleven : love' gibi standartları altüst etmiş iki başyapıtı bünyesinde barındırır.
ayrıca ambeon un solisti astrid van der veen'i keşfeden beyfendidir kendileri. bu grupta da çalmaktadır.(morinsan, 02.01.2007 20:20 ~ 18.02.2008 07:51)
- gitar, klavye ve bass gitar çalabilen vokal arjen anthony lucassen'in eşsiz grubu. bende özel bir yeri vardır ve gerçekten eşi benzerine rastlamadım.
arjen anthony lucassen, grubun kalıcı tek elemanıdır. diğer elemanlar sürekli değişiklik göstermektedirler ve genelde ünlü metal gruplarının, yetenekli üyeleri olurlar. albümler belli bir konsepte dayalıdır ve konsept işlenebilecek en mükemmel şekilde işlenir.
diskografisine bakacak olursak:
the human equation 2004
ayreonauts only 2000
universal migrator part 2: flight of the migrator 2000
universal migrator part 1: the dream sequencer 2000
ınto the electric castle 1998
actual fantasy 1996
the final experiment 1995
...ve son söz olarak arjen anthony lucassen işini biliyor!(arkhe, 23.06.2007 04:15)
- yeni albümün ocak 2008'de bizlerle olacağı açıklanmıştır. yuh dedirtecek bir grup oluşmuştur ayrıca. bakıyoruz grupta kimler var:
hansi kursch - blind guardian (yuh)
tom s. englund - evergrey
jorn lande
steve lee - gotthard (oha)
floor jansen - after forever
daniel gildenlöw - pain of salvation (çüş)
jonas renkse - katatonia
anneke van giersbergen - agua de annique
bob catley - magnum
magali luyten - virus ıv
simone simons - epica (deve)
phideaux xavier - phideaux
wudstik
marjan welman - elister
liselotte hegt - dial
ty tabor - king's x
ve tabii ki
arjen lucassen
http://www.ayreon.com/...
- 01011001 adlı yeni albümlerini sabırsızlıkla beklediğim grup. daniel gildenlöw var hem. ister istemez heyecanlanıyor insan.
(buğra, 27.10.2007 17:06 ~ 17:12)
- elazığ yöremize ait bir türkü:
ayreon, ayreon, yandım reon aman..
aylar ayı, vay vay aman...
bir yar sevdim eller aldı,
ayran aldım ayreon vay aman yes!
- age of shadows şarkısına hayran kaldığım grup. dinlenilesi grup. 2008 albümünün çok sağlam olduğuna inandığım grup aynı zamanda.
- web of lies ile oldukça güncel bir konuya da deginmiş tadından yenmeyen progresif proje
(gorky, 15.04.2008 17:57)
- şarkılarında yer yer yan flütü de rastlanabilen ancak yoğunluklu olarak karmaşık klavye sololarla gönüllerimize taht kurmuş progressive metal grubu.
|