ayrı dünyalar   

adana çık aradan

1. fi tarihinde kanal d'de yayınlanan bir dizi.. bebekken annelerinden kaçırılıp ayrı ailelere evlatlık verilen ikiz kız kardeşlerin hüzünlü hikayesini komediyle birleştiren eşsiz bir eser..
    (bkz: yersen)
    küçüktük biz o zamanlar tabii.. mamafih ben burada yıllar sonra bunu hatırlamama neden olan travmadan bahsetmek istemiyorum..
    (rasmus, 27.10.2006 20:57 ~ 21:12)

2. kaan girgin'in oynadığı duygu sömürüsü üzerinden dizi tutturan hareketin temsilcisi dizidir.
    böyle büyük bir sanat eserinin akıllara kazınan tek lâfı var:

+ akıllım!
    (venom, 20.04.2007 23:19)
  3. sezen aksu'nun ağlamak güzeldir albümünde bulunan ayrı dünyaları anlatan, biliyorsun adlı 7. parçası...

hayat bazen öyle insafsız ki
    küçük bir boşluğu yakalar
    hissettirmez en zayıf anında
    seni ta yüreğinden yaralar

ellerin kolların bağlansa da
    başında kasırgalar kopsa da
    seni acımasız sevdaya salar

sen de benim kadar gerçekleri görüyorsun
    beraber olamayız benim gibi biliyorsun
    bir başka dünyanın insanısın yavrucağım <<<
    sen kendi dünyanın toprağında büyüyorsun <<<

haklısın biraz geç karşılaştık
    oysa hiç konuşmadan anlaştık
    bazı şeyler var ki söylenmiyor
    biz seninle sözleri susarak aştık

insan acılarla kıvransa da
    ve o aşkta bir daha doğsa da
    dünyasını yeniden kursa da
    düşlerle gerçekler ayrı ayrı yaşar
    (madalyonun güzel yüzü, 14.05.2007 00:10)
  4. 1974 yılı yapımı orhan aksoy'un yönetmenliğini yaptığı türk filmi. başrollerde cüneyt arkın ve gülşen bubikoğlu var. bu isimlere bülent kayabaş ve turgut özatay eşlik ederler. şener şen de filmde küçük bir rolle karşımıza çıkar.
    (sycrone one, 21.08.2007 16:48)
  5. çocukluk dönemi acı gerçeklerinden biri. 90larda çocuk olan herkesin seve seve izlediği, sosis reklamıyla kısa bi süre ünlü olup, sonra da unutulup giden bi kızın oynadığı saçmamtrak dizi. o zaman seviyor muyduk, seviyorduk tabi.
    (nymphe, 02.01.2008 16:15)
  6. böylesine garip bir diziydi. çünkü kaya ererez'in yönetmenlik koltuğunu paylaştığı kişi yani ikinci yönetmeni zeki demirkubuz'du. diziyi tam anlamıyla hatırlayamıyorum fakat zeki demirkubuz'un öylesine bir dizide yönetmenlik yapması neye yorulur düşünülmüyo değil.
    (siyahbeyazçocuklukfotoğrafınınanımsanamayantekyüzü, 05.04.2008 01:56 ~ 06.04.2008 17:04)