iğrenç espiri arşivimi gündüz üns ayesinde bi kaç arttırdığım trt de yayınlandığı bölümleriyle en komik türk dizisi. "gözünün yağında menemen yapıp yiyim dijital binali abi."
bir mint yapım başarısıdır.trt deki halini izleyenler şanslıdır.diğer mint yapım dizileri gibi(en son babalar duyar,çocuklar duymasın vs)
kültür farklılığı ya da kuşak farklılığını malzeme edinir.trt ye zamanında atılan dizi kazıklarından sayılması haksızlık sayılır.
- hazır elimde tv kartı,babalar gibi hdd,bi' de dvd writer var;niye kayıt yapmıyorum?sonra bakar bakar gülerim...
tadında bir düşünceyle gaza gelip bir sürü bölümünü(200-250 civarı) kayıt ettiğim;anılarımı tazelemek için arada sırada bilgisayarda seyrettiğim komedi dizisi.geçenlerde trt 1'de yeniden yayınlandığını gördüm,ancak devamı gelmedi sanırım.
her kanalda tekrarı yayınlanan eskiden günlük yeni bölümü verilen fakat geniş bütçeli bir yapım olmaya başlayınca haftalık yeni bölüm yayınlamya başlayan sonu ben bu başlığa giri girmeden çok önce gelmiş türkiyenin ilk sitcom'udur.
feridun bitir, laptop recai ve çaycı hüseyin, kapıcı idris gibi renkli karakterlere sahip diziydi. bir ara trt her gün yeni bir bölümünü yayınlamaktaydı. hala yayınlansa bir çok diziden fazla reyting alacağını düşünüyorum.
hafızalarda daima trt deki janset li haliyle kalacak olan birol güvenin yaptığı en güzel şeydir. mehveş * karakterinin aslında manası olmayan je ne pas sibuble deyişi, komşuları yesari bey * i kalamış şarkısıyla sakinleştirmeleri aklımda kalmış detaylardandır. ayrıca trt de yayınlandığı dönem jenerikte çalan şarkısının sözleri de şöyle olsa gerektir;
aramızda duvar var, aramızda dağlar var
terk edemiyorsam seni yine
bil ki bunda bir iş var
ne seninle ne sensiz
bu dert inan çaresiz
aşk ile hep yanacağız biz
ayrılsak da beraberiz
bu aşk ile hep yanacağız biz
ayrılsak da beraberiz
bu inadın kimseye faydası yok hiç güzelim
yelkenlerini suya indir de senle şöyle bir gezelim
sandallarını koya indir de senle şöyle bir gezelim
ne seninle ne sensiz
bu dert inan çaresiz
aşk ile hep yanacağız biz
ayrılsak da beraberiz
bu aşk ile hep yanacağız biz
ayrılsak da beraberiz
ayrılsak da beraberiz'den aklımda kalan en önemli karakter herhalde feridun bitir'dir. 'ben söylüyorsam, bir şey biliyorum da söylüyorum' replikleriyle hafızalara kazınan feridun bitir karakterinin yanında binali abiyi de unutmamak gerekir.
"yakında borç veren ülkeler içine giricem" demişti bi keresinde. nasıl bir tanımdır bu ya, adam o denli zengin olacak ki önce tek başına bi ülke olarak bağımsızlığını ilan edecek sonra da diğer ülkelere borç verecek. peheey.