belki ilginizi çeker
  1. · sevgiliden ayrıldıktan sonra fark edilen gerçekler
  2. · ayrılan sevgilinin piyasaya düşmesi
  3. · beğenilmeyen bir kadının birden güzellleşmesi
  4. · beğenilmeyen kızın 5 yıl sonra mük olması
  5. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · uludağ sözlük
  2. · ugg düşmanı ezik kızlar
  3. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  4. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  5. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  6. · erkekte ses tonu
  7. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  8. · married with children
  9. · intihar etme nedenleri

ayrılıktan sonra sevgilinin afete dönüşmesi  

1. vay anasını sayın seyirciler şeklinde tepki verdirten durum.

ya siz güzelliği fark edememişsinizdir ya da hatun kişisi size inat, sizden sonra almış yürümüştür angelina jolie'ya doğru. bu durumda ona sevdanın yolları, size kurşunlar.
    (dertli bahattin, 23.03.2009 22:43)
  2. daha sonra da sıra buna gelecektir;

(bkz: ayrılan sevgilinin piyasaya düşmesi)
    (you don t goff me, 23.03.2009 22:47)
  3. aşk insana neler yaptırıyor sözünü tam olarak açıklar bu durum. kız acıdan kendine yapsa da bunları, erkek kişisinin işine gelir sonradan dank eder ben naptım diye fakat geçtir.
    manikür,saç ve şeklinde değişiklikler, kıyafetlerin daha seksi olması, renkli ojeler ve bilimum baştan çıkarıcı kokular ...
    eminim erkek kişisi intihar eşiğinde olur. (herkes için geçerli değildir.)
    (lahanaturşusu, 23.03.2009 22:49)
  4. "kör ölür badem gözlü, kel ölür sırma saçlı olur" önermesiyle de açıklanabilitesi olan durum.
    (benihayalkırıklığınauğrattınsözlük, 23.03.2009 22:51)
  5. (bkz: çirkin betty)
    (bkz: dizi senaryolarında dikkati çeken benzerlikler)
    (wildboy, 23.03.2009 22:52)
  6. (bkz: sevgiliden ayrıldıktan sonra fark edilen gerçekler)
    (luto, 23.03.2009 22:58)
  7. haksızlıktır.
    (brevibakter, 23.03.2009 22:59)
  8. (bkz: aramaya inanmak)

(bkz: beğenilmeyen bir kadının birden güzellleşmesi)

(bkz: beğenilmeyen kızın 5 yıl sonra mük olması)

edit: açılan bazı başlıkları görünce:

(bkz: bazen aramaya inanmayası gelmek)

mük ne mk?
    (eva, 23.03.2009 23:00 ~ 23:01)
  9. (bkz: afet ne kelime ilah ilah)
    (bacanga, 24.03.2009 00:08)
  10. değişmek,dönüşmek,evrilmek vb. birçok fiilden nefret etmeme sebep olan durumdur.
    (solucandil, 24.03.2009 00:47)
  11. ayrılık acısının beraberinde getirdiği bunalımın sonuçlarıdır. nedense sevgilisinden ayrılan her kadın sanki daha önce hayatında hiç ayna görmemiş gibi sürekli aynaya bakmaya başlar ve yine nedense sevgilisi olduğu zamanlar gözüne batmayan şeyler birer birer gözüne batmaya başlar. meğer saç kesimi ona gitmiyodur bir an önce saçına yeni bir şekil vermesi gerekir ve soluğu hemen kuaförde alır. sıra beklerken baktığı dergide bi renk hoşuna gider ve hemen boya katoloğunda o rengi aramaya başlar ve saçını kestirmek amacıyla gidip bi de üstüne saçını boyatır. eve gelip tekrar aynaya baktığında fazla kiloları olduğuna karar verip hemen diyete başlar hatta ve hatta spor salonuna gidip kayıt yaptırır. dolabına baktığında giyecek bir şey bulamaz ve dolabını yeniden düzmek için soluğu en yakın alışveriş merkezinde alır. alışveriş merkezinde vitrinlere bakarken bi gözlükçüye girer güneş gözlüğü bakmaya başlar ama o sırada o rengarenk lensler aklını çeler ve hemen bir çift alır. yapılan değişiklikler ile alınan kıyafetler giyilip lensler takılıp bir de makyaj yapılıp aynanın karşısına geçtiğinde artık bambaşka biridir. zaman dışarı çıkıp salınma zamanıdır. tüm bunlar için baya para dökülmüştür ama dışarda yepyeni halinle salınırken eski sevgilinin yüzündeki o apışıp ağzı bir karış açılmış ifadeyi görmek paha biçilemez * *
    (eche, 24.03.2009 02:39)
  12. ayrılan tarafın yarattığı şaheserdir. sonra da dönüp bakar, ağzından akan suları silmekle yetinir.
    (ptt, 24.03.2009 03:07)
  13. doğal afettir.
    (cohen, 24.03.2009 03:42)
  14. önemsizdir.
    çünkü bizzat sevgilinin ayrılışıdır afet. taş taş üstünde kalmamıştır. günler boyunca süren bir deprem, bitmek bilmez bir kasırgadır bu.
    afet bittiğinde afetzede olarak bir enkazın içinde kurtarılmayı beklersin bir süre. ne var ki senin bu kişisel afetin ne kızılay'ın ne de akut'un ilgisini çekmemiştir. o enkazın içinde oturacak ve kendi yaralarını kendin saracaksın.

geçmiş olsun.
    (emigrant, 24.03.2009 07:59)
  15. genelde ilkokul yıllarında çıkılan kızlarda çok fazla rastlanır bu duruma, ee haliyle ilkokulda her bir yeri sivilce kaplı olur bunların yada ne bileyim gözlüklü göğüssüz bir çiroz da olabilir lakin liseye adım attımı o sivilceler yerini süt gibi bir tene ceylan gibi gözlere bıraktımı üstüne birde makyaj, kuaför falan eklendimi tamamdır.
    ama haksızlık lan sen git o çirkin haline katlan o kadar zaman, sonra bir sorun çıksın ayrılın aradan bir kaç yıl geçsin bir de ne göresin o kuzgun yavrusu gitmiş yerine afeti devran bir kız gelmiş. neyse yapacak birşey yok 1 bardak suyla teselli olursun artık.
    (brain damage, 24.03.2009 08:23)
  16. arkanızdan sular seller gibi ağlarsa olabilecek durumdur. (bkz: deya)
    (fular, 24.03.2009 08:47 ~ 08:48)
  17. sevgili afete dönüşmemiştir aslında. ilişki sırasında bireyler nasılsa benim zihniyetiyle karşısındakine bakmaktan öteye gidemez. ayrılık sonrası görmeye başlar ki işte o durum bu durumdur. zira estetik bir müdahale yoksa kimse makyajla saçla bir anda (çok çirkin yada iticiyken) afete dönüşmez. * *
    (cay kahve kola, 24.03.2009 09:12)
  18. -kız çığ gibi olmuşsun maşallah. ne bu? salmışsın götü göbeği. ehehe. pis koymuş ayrılık sana.
    (mordevrim, 24.03.2009 09:40)
  19. aslında teması, sevgilinin sizinle iken salması, saçlarını iğrenç bir renge boyatmış olması, kilo alması, makyaj yapmaması, yeni giysiler almaktan vazgeçmiş olmasındandır.
    hani sizin kıçınıza tekmeyi basınca, kuaförlere, alışverişe, makyaja zaman ayırıp bir on kilo verince ebem de afete dönüşür sanırım.
    (kolektivist kedi koleksiyoncusu, 24.03.2009 09:48)
  20. eğer ki ayrılık sevgilinin fiziki görüntüsü sebebliyse kız yaşadığı buhranlardan kafasını kaldırıp kimsin lan sen diye startını alır faaliyetler.biraz hınç,biraz güzel elbiseleri giyip kuşanacağım senin önünden geçip sana bakmayacağım vari nispetli hal ve hareketlerle artık aynada yeni ve daha güzel bir görüntü yakalanır.
    tüm bunları yapmak artık onu geriye getirmese de -ki getirse de kapı açık arkanı dön ve çık istenmiyorsun artık muamelesini hak eder - bundan sonraki hayatında görüntüsü açısından bir daha zedelenmeyeceğini garantilediğini düşünür.
    ama değişen dışından çok içidir.
    artık eski iyiliği içinde barındırmaz.tamamen yeni bir görüntüyle aşırı özgüveniyle artık eskisi değildir.
    ona yapılanı mutlak surette o da başkasına yapacaktır.
    bi canavar yarattınız lan!
    (zefura, 24.03.2009 09:52)
  21. tamamen bir inadın ürünü olan;dolayısıyla çok kötü ve insana da bi o kadar koyan durum.
    (mesti abgun, 24.03.2009 10:22)
  22. genellikle ergenlikten lise sona kadar olan dönemle bağlantılı olan durumdur. üniversite dönemi boyunca 3-5 örneğine daha rastlanabilir belki; ama o kadar. üniversite bitene kadar güzelleşecek olan güzelleşmiştir zaten, artık o saatten sonra herkes olduğu gibi kalır.

öte yandan; şöyle bir senaryoyla bir çok hemcinsimin hislerine tercüman olmak (ya da ne hissetmeleri gerektiğini belirtmek) isterim: 3 yıl boyunca benimle sevgiliyken hiç bir değişim geçirmeyip de; benden ayrıldıktan sonra aklı başına gelip, güzelleşmeyi akıl eden hatunun da aklına şaşayım*; ben neydim peki? 3 yıl çıktın lan benimle... onca yıl benim için güzelleşmedin, kendine saygın da yoktu, şimdi kendini iyi hissetmek için süsleniyorsun. artık senden bir numara olmaz yavrum, kimse bilmez o güzelliğinin kıymetini... hadi bir zamanlar çocuktun akıl edemiyordun; hiç mi büyümedin benimleyken? ayrıldıktan sonra mı bir anda boy attın, beyin hücrelerin bir anda mı gelişiverdi? topu topu 3-5 ay geçti ayrılığın ardından; sen yine aynı hatunsun, sadece dış görünüşün değişti. şimdi ben seni uzaktan seyredip, eski sevişmelerimizi hatırlayarak tatmin olurken; sen de git başka erkeklerin kollarına at kendini e mi? ben elbet süslenmeyi senden daha iyi bilen bir hatunla geçerim bir gün senin önünden; o gün anlarsın hiç bir zaman benim içime "n'aptım lan ben?!?" düşüncesini yerleştiremeyeceğini...

düşündüm de; bu senaryo iyi ki gerçek hayatta başıma gelmemiş lan. bu kadar ince bir psikolojik savaş cidden yorar insanı...

yukarıdaki hikayeden bir de ders çıkartarak giriyi sonlandırmak isterim: ayrılındıktan sonra güzelleşen (artık eski) sevgili, bilin ki sizin ardınızdan kendini çok kötü hissetmiştir. zaten kendini kötü hissetmese ne işi var kuaförde? görünüşüne hiç bir müdahale yapmadan arkadaşlarıyla buluşur, gezer tozar, hayatın tadını çıkarmaya devam eder. bir ayrılığın ardından güzelleşmişse, bilin ki ayrılmaları konusunda kendini suçlamıştır. durup durup düşünmüştür ben nerede yanlış yaptım, neden kaybettim bu çocuğu diye... kısa süre öncesine kadar "alan almış, satan satmış" mantığıyla süslenmeye bile üşenen kızımız, sevdiği erkeği kaybetmesinin ardındaki en büyük sebebin kendisine bakmaması olduğunu bir anda idrak etmiş ve böylece pimp my girl tadında bir operasyona girişmiştir. söz konusu operasyon için kuaför ve yakın arkadaşların tüm ekipleri seferber olmuş ve ortaya konan özverili çalışmalar neticesinde başarılı olunmuştur. 1 hafta öncesine kadar paspal, bohem, bakımsız olan kızımızın şimdiki hayatında alışveriş, kozmetik, kadın dergileri v.b. hiç olmadıkları kadar ön sıralara yerleşmiştir. ne var ki hatunun içinde hala bir pişmanlık vardır. bu operasyonu zamanında uygulamamasının, sırf o üşengeçliğinden dolayı sevdiği erkeği kaybetmesinin pişmanlığından bahsediyorum. artık kızımız tüm türkiye'nin tanıdığı ve hayranlıkla izlediği biri olsa bile; o kaybettiği erkek artık geri gelmeyecektir. brad pitt de dahil olmak üzere dünyanın tüm erkekleri bir araya gelip hatunun önünde el pençe divan dursalar bile; hatun yine o ilk erkeğini ister. onunla tamamlanmamış bir olayı vardır çünkü. ayrıca bir yenilgi de vardır; o erkek onu beğenmemiş ve başından atmıştır. hatun ne yaparsa yapsın eski erkeğinin onu bir türlü beğenmediğini ve yanına gelmediğini düşünürken; aslında erkek tarafında durum çok farklıdır. eleman kendi kendine der ki içinden; "lan bu kız artık hiç bakmaz bana; zaten terk de ettim, tekrar yanaşsam beni yerin dibine sokar. baksana abi prenses gibi hatun; fedaileri bile vardır bunun şimdi." halbuki hiç alakası yoktur; tüm bu güzellik o eski sevgili içindir. açmış kollarını, eski sevgilisini bekliyordur...
    (janny, 24.03.2009 11:54)
  23. (bkz: hayatın ne kadar ibne olduğunun anlaşıldığı anlar)
    (eski dostum kertenkele, 18.06.2009 11:19)
  24. durum karşısında kuş beyinli şahsın içten içe kendine küfrederken "imaj makerı kim bunun, mimarı kim bea! maşşşallah maşşşallah iyi açmışım motoru" şeklinde kendini avutamasıyla sonunçlanan eylem.

(bkz: züğürt tesellileri)
    (dükkanın önünü kapatan adam, 18.06.2009 11:29)
  25. tamamen birlikte uzun süre zaman geçirmekten gelen alışkanlığın "de ja vu" olma ve kendini kandırma durumu.
    (forgotten hopes, 18.06.2009 11:48)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil