belki ilginizi çeker
  1. · kürşat başar
  2. · herşey sensin
  3. · uzun bir aradan sonra içilen ilk sigara
  4. · aşk acısı
  5. · gözlerin doğuyor gecelerime
  6. · telefondan numara silmek
  7. · no women no cry
  8. · sezen aksu
  9. · ayrılık
  10. · aşık olunduğunun farkına varıldığı an
gündem
  1. · aşk ı memnu
  2. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  3. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  4. · yılmaz özdil
  5. · umutların yitirildiği anda hayata giren sevgili
  6. · sanal seks yaparken hamile kalmak
  7. · tunceli alevileri dinsizdir
  8. · orta yuvarlagin rakip yari alana bakan dilimi
  9. · ceyza

ayrılık acısı  

sayfa  / 2
  1. şarkılara konu olan yüreğin acıması ile eşdeğer acı türü.
    (hansvoralberg, 06.10.2005 22:10)
  2. (bkz: ayrıldım güler miyim)
    (selenge, 06.10.2005 22:11)
  3. hicran
    (nepenthe, 17.12.2005 23:53)
  4. diş ağrısı gibidir rakı basın üstüne geçer.
    (bermuda, 13.08.2006 17:06 ~ 14.08.2006 00:28)
  5. küçük ibo' nun 1996 yılında çıkardığı albümüne ismini veren şarkı*
    (ben ihsan değil hilmiyim, 07.05.2007 20:43)
  6. gidermek için, kız erkek fark etmez, bol bol mastürbasyon yapın, bol bol kurcalayın. özellikle erkeklerde süper etkili oluyor, boşalma sonrası yabancılaşma olduğu için bir 15-20 dakika "öeeeh koyarım eski sevgiliye de acısına da" diyorsunuz. günde 20-25 kere kurcalasanız(yerse) ne acı kalır ne derman, ehe...

şaka maka hem hırsınızı çıkartıyorsunuz hem de bi kaç dakika beyniniz rahatlıyor...

ne duruyorsunuz, üzmeyin tatlı canınızı, okşayın patlıcanınızı.

(biliyorum seviyesiz oldu, ama acı çekmeyin diye şebeklik yapıyorum farkında mısınız? bu arada masturbasyon olayı geyik değil, hakkaten gerçek.)
    (draco, 20.06.2007 00:08)
  7. koyar sonra sonra..
    (çakıl, 20.06.2007 00:12)
  8. sanma unutulur kalp ağrısı zamanla ,herşeyi unutarak yaşanır sanma.
    kurtlar, çakallar gibi uluyarak ağlayacağım acıdan
    öldürerek yaşatacağım seni kendimde
    seni ne biçim sevmişim be.. sana uzak kalmanın acısından belli ....
    (budanekieaa, 26.06.2007 17:55)
  9. hiçbir teselli geçirmez, azaltmaz, ayrılık anından birkaç saniye sonra içine çöker bidaha da kalkmaz yerinden lanet edersin buna neden olan gururuna.
    (budanekieaa, 26.06.2007 17:58)
  10. uyan dedi bir ses uyan
    o burda
    uyandım aradım
    bulamadım

bu sabah bir umut var içimde
    nasıl olsa geri gelirsin diye
    herşey yerli yerinde yine
    bu sabahların bir anlamı olmalı

suçum neydi neden böyle oldu

diye devam eden adını şimdi hatırlayamadığım bir bayan şarkıcının söylediği bu şarkının bana hissettirdikleridir.

gerçek anlamda sevgili ile ilgili bir ayrılık acısı yaşamamış olsam da, her ne kadar bu şarkı bir sevgiliye yazılmış olsa da bana abimi hatırlatır...
    (melek, 30.06.2007 00:28)
  11. kendiyle hesaplaşmasının bittiği,keşkelerin hesabının verildiği,yarım kalanlar tek başına tükebilebildiği andan itibaren yok olmaya yüz tutan kalp ağrısı..
    (pufderti, 25.09.2007 20:10)
  12. sevdiğinden ayrılan kişinin tattığı tuhaf, geçek, büyük, umutsuz, zor, acı...
    (sevilok, 25.09.2007 20:29)
  13. babasız büyüyecek bir bebeğin anne karnındaki ağırlığı gibi bir acı.
    (i see mal people, 13.12.2007 16:31)
  14. gün geçtikçe azalacağına, çoğalan acı. dönmemek için çok sebebiniz varsa, daha da acı.
    (nasıl yazmışım ama süper di mi, 13.05.2008 23:41)
  15. sevgi devam ederken ayrılmak en kötüsüdür.

onsuzluğun seni bitirmesi, onsuz yaşamaya alışamamak, ruhunun çökmesidir...

paramparça olmak, dizlerinin seni taşıyamaması, nefes alamamaktır...

içinde bulunduğun her şeyin, her kesin üzerine üzerine gelmesidir...

karamsarlık vardır içinde, o güne kadar hiç te umurunda olmayan şarkı sözleri anlamlı gelmeye başlar, sanki senin ve onun için yazılmıştır bunlar.

eski sevgiliye ait olan herşey didiklenir. içindeki salakla tanışırsın. gereksizce kapısının önünden geçersin. belki, telefonla taciz edersin...

çekilmez bir hayatın başlangıcı, mutluluğun sonudur...

ama, yaşanması gerekir....
    (ulysses i anlamadım, 20.05.2008 13:42)
  16. "ayrılıktan zor belleme ölümü"

(bkz: mihriban)

(bkz: musa eroğlu)
    (dahadeli, 20.05.2008 16:33)
  17. (bkz: acı çekme oyunu)
    (enfazlaellikarakterolabilir, 20.05.2008 16:46)
  18. başlıca iki türü var.

birinci türü -buna ingiliz tarzı diyelim- bir yıldırım gibi, bir tornado gibi aniden çarpıp sizi yere çalıyor. o an öldüm zannediyorsunuz. daha doğrusu zan bile edemiyorsunuz, o an için ölmüş olmanız hasebiyle. ama sonra, aradan yeteri kadar zaman geçince, aslında ölmediğinizi anlıyorsunuz. iki seksen serildiğiniz yerden kalkıp hayatınıza devam ediyorsunuz. çarptığı noktada kalıcı bir iz, bir faça bırakıyor. bu faça sizi çirkinleştirebileceği gibi, kendine göre bir derinlik de katabilir.

ikinci türü -buna da arap tarzı diyelim oldu olacak- çarpmıyor. bir kıymık gibi teninize batıyor ve oradan içeri yürüyor. hafif bir sızısı var ve gün geçtikçe artıyor bu sızı. öyle çok fazla, dramatik boyutta değil ama hiç geçmiyor ve her gün biraz daha fazla, azıcık daha fazla sızlıyor. bu devamlı artan sızının sizi delirtmesini önleyen ise bir önceki günden talimli olmanız. bir de bu kıymığın, biçimli bir yerinize yürürse, kısmi felce yol açma tehlikesi olabilir.

tabi aslında başka türleri de vardır belki ama benim bildiklerim bunlardan ibaret.
    (tembel, 21.05.2008 00:43 ~ 00:45)
  19. kalp ağrısı sebeplerinden biridir.
    (kaynak kişi, 21.05.2008 00:54)
  20. acıların en çok can yakanıdır.
    (dedim ve noktayı koydum, 09.12.2008 23:58)
  21. birkaç kez yaşadım sevdiğim kadınlarda..

ama bi de gerçek ayrılık vardır.öyle izmire istanbula okumaya gitmeye benzemez herhalde ?

internet ya da cep telefonun olmadığı, hatta mektubun bile 6 ayda ele ulaştığı dönemlerde

acem iline göreve giden bir osmanlı

yahut amerikada evinden uzak bir afrikalı

köle tacirlerinin elinde bir arapkızı

tanıdık bir sese yakın

yolu amerikaya düşen ispanyol

çok mu acıtıyordu ayrılık

geri dönüşü yok muydu annesi belirsiz yollardaki hayatınızın

neydi o yollara sürükleyen sizleri

en uzak mesafe birbirini anlamayan iki kafa arasında mıydı o zamanlar

kadınları anlamakla mı geçiriyordunuz günlerinizi

yalnızlığa alışmak

mutluluk veren küçük şeyler

sersem sepelek rüyalar

iyi yolculuklar..
    (smuredfath, 10.12.2008 00:15)
  22. aşk acısıyla birleştiği zaman, yani aşık olarak ayrılındıysa hayatı zindan eden acıdır. insanlara bakarsınız, onların acılarına, ölüm acısı yaşayanlara, savaşta olanlara.. bunların size bir şey ifade etmesi gerekir. insanlar nelere üzülürken siz boktan, herkesin çektiği bir acı için hayattan vazgeçmeyi bile düşünmüşsünüzdür. ama bir şey ifade etmez, çünkü sizin yaşadığınız acı budur, ve sizin yaşadığınız acı her zaman dünyanın en büyük acısıdır, siz de her zaman dünyanın en çok acı çeken insanı.

geceleri dişlerinizi fırçaladıktan sonra düzenli olarak ağlarsınız, ama uyuyamazsınız. sabahları güneş doğmadan uyanırsınız ama kalkamazsınız. elbet geçer ama süreç insanı afedersiniz ama resmen siker. karşı tarafın sevgilisi olduğunu öğrendiyseniz eğer geceleri daha bir kabustur sizin için, siz onu düşünüp ağlarken o kimbilir neler yapıyordur o sırada, daha bir aşağılık hissedersiniz kendinizi, belki de öylesinizdir. ondan ayrılınmıştır sizden..

sözün özü daha büyük acı çeken insanların (bkz: ölüm acısı) size sövdüğü ancak kesinlikle sövmemesi gereken acıdır. kategoriler farklıdır ve kıyaslanmamalıdır. her acı büyüktür ve herkesin acısı dünyanın en büyük acısıdır..
    (bacanga, 22.01.2009 10:34 ~ 10:36)
  23. çektikçe uzayacak olan acıdır. acıtır.
    (yasamaktır ask, 22.01.2009 10:39)
  24. en az üç kere ayrılıp tekrar başladıktan sonra karşı taraf yüzünden ilişkinin yalama olmaya başladığını düşündüğünüz an itibariyle ya da yine en az üç kere ayrılıp başladıktan sonra karşı tarafın bencil olduğunu nihayet fark ettiğinizde; intikam kokusu da yayarak gerçekleşen son darbe neticesinde karşı tarafın hissedeceği acıdır. ancak karşı tarafın bu acıyı hissedebilmesi için öncelikle aklının başına gelmesi gerekmektedir. bunun için çaba harcamak zorunda kalınabilir. sizin de bu acıyı hissetmeden hayatınıza devam edebilmeniz içinse; asla sözü edilen karşı taraf olmamanız, o şekilde davranmamanız gerekmektedir.

çok zor durumda değilseniz tavsiye edilmez.

(bkz: iyi de neden)
    (bkz: yapma canım yapma arkadaşım)
    (kiokthemauve, 22.01.2009 11:06)
  25. insanı fena halde saçmalatır, cinsiyetleri ve işlevlerini karıştıracak kadar.
    sevgilisinden yeni ayrılan kız kardeşim kederini msn iletisine yansıtmış:
    ''verin a.ını eşşek s.kene''

algılayamadım tabi. sordum hemen ''oha, kim kimi s.kiyo'' diye. cinsiyetler tutmuyor çünkü.

el cevap: ''ben hepsini s.kiyom''
    (kizilotesi, 24.03.2009 13:08)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil