|
|
- uyuyan erkek sevgilisini uyandırmadan evden çıkan, fakat ona söylemek istediği birşeyler bulunan kadının yaptığı eylem. rujun ateş kırmızısı olması notun erkek üzerinde bıraktığı etkiyi artırır. genelde "seni seviyorum", "akşam beni al", "dün gece çok iyiydin" türünden kısa mesajlar iletilir.
günümüzde cep telefonlarının yaygınlaşmasıyla rafa kaldırılmış olup nostaljik bir yaklaşımdır. bunun erkek tarafından yapılanına "yastığa uyandırmaya kıyamadım yazılı not bırakmak" adı verilir.
rujun aynadan nasıl silineceği bilinmemektedir ama cillit bang veya kosla iyi olabilir ya da domestos rengarenk (nede olsa rujlar renkli). erkeğin bu olaya nasıl tepki verdiği ise tamamen başka bir girinin konusudur.
- video klip klişesidir.ortada özellikle bir terkedilme notu varsa kesin aynanın üzerinde kırmızı kırmızı parlar.
- "hep bunu yapmak istem..."
"ruj bitti ehe:)"
buna örnek olarak verilebilir.
edit: son kısım siyah ojeyle yazılmıştır...çıkmıyor a.q.
- her zaman işe yaramayan yöntemdir.
ben kız arkadaşımın rujuyla aynaya kapıcımız erol efendi' ye "2 ekmek- 1 milliyet" yazdım defalarca. bir kere bile gelmedi benim siparişler.
- kendi kendine not bırakmak için kötü bir yöntem.insanın hakkında laflar çıkabilir.
- yazıya gölge falan katmak için bir de parlatıcı sürüldü mü, tamamdır. sciup diye öpülebilir o ayna.
(alik, 11.12.2007 03:06 ~ 03:07)
- efenim genelde filmlerde gördüğümüz, daha sonra arkadan gelenlerin okuması için bırakılmış, kağıt yerine ayna, kalem olarakta ruj kullanılmış, "senden ayrılıyorum", "jack beni oldürü...", "gittim gelicem", gibi notlardır. ruj lekesine kızılmadan not dikkate alınmalıdır
|