aynısı zaten yukarıda var   

adana çık aradan

1. "yazılan neyin aynısı yazılmış arkadaşım üretemiyor musun?"dememe sebep olup cinlerimi tepeme çıkartan çöp.
    (wonderkid, 28.04.2004 09:39)
  2. çoğu kez değişik şekillerde gerçekleşen saçmalığın moderatör kişilere duyurulma cümlesi
    cümlenin şeklini değiştirip yazanlardan, aynı fikir veya bilgiyi teyit edercesine farklı kelimelerle bildirenlere kadar değişen örnekleri mevcuttur, tabii ki anlamsız hareket sahibini küçültür
    (greeen, 25.07.2004 22:44)
  3. yukarısındaki herhangi bir giriyle tıpatıp aynı içeriğe sahip başka bir girinin ispiyonlanması amacıyla kullanılan bir ispiyon gerekçesi.

bu gerekçenin kullanılmasında gerek ve yeter şart ispiyonlanacak girinin içeriğinin aynen veya aynı anlamı verecek şekilde (aynı anlam konusu bazı uç örneklerde moderatörün inisiyatifine bağlı olsa da çoğu zaman aklın yolu birdir) içermesi ve ispiyonlanacak giri içinde kendisinden önce hiç yazılmamış bir bilginin bulunmamasıdır. ekstra tek bir bilgi içeriği bile ispiyonunuzun geri dönmesine sebep olacaktır.

ispiyon aleti bu gerekçeyi seçtiğinizde sizden yukarıda aynı içeriğe sahip girinin numarasını isteyecektir. buraya birden fazla giri numarası yazabilirsiniz. olur da bir şekilde bu bölümü boş bırakmayı becerebilirseniz ispiyonunuz yine geri dönecektir.
    (wondrous, 07.06.2005 21:31)
  4. en yukarıdaki giriyi de ispiyonlayabilecek arkadaşlar için aynısı zaten aşağıda var ayrıca based on a true story.
    (terso, 08.06.2005 21:48)
  5. örneklemek gerekirse:
    başlık: bikbikbik
    2. asıl adı üldürbeng tonkçun olan masal kahramanı
    ...
    5. gerçek adı üldürbeng tonkçun'dur.
    -> bu durumda 5 numaralı giri "aynısı zaten yukarıda var" gerekçesi ile silinir.

başlık: adadadadbikbla
    3. cevat tumturaklı tarafından literatüre kazandırılan türk yapımı buji.
    ...
    6. cevat tumturaklı adındaki türk büyüğü tarafından insanlığa hediye edilmiştir.
    (bkz: meme yapmayan buji)

7. farklı bişe yazın mnkym..

-> bu durumda 6 numaralı giri "aynısı zaten yukarıda var" gerekçesiyle silinmez. ha en fazla ne yapılır gidilir özel mesajla "hoş şeyler değil bunlar arkadaşım" gibisinden giri sahibi taciz edilir. öyle. 7 numaralı giri konumuz dışında olmasına rağmen o da "ybsg" tadında gerekçelerle dahi silinse mübahtır.
    (wolfshade, 03.07.2005 02:04 ~ 10.07.2005 21:56)
  6. (bkz: yazılan şeyin aynısı yazılmış)
    (greeen, 03.07.2005 03:27)
  7. çok zeki sözlüğümüz bizi bu durumdan kurtarmak için bir de önlem almış. buna rağmen hala bu gerekçeyi kullarak giri silmek zorunda kalacağımızı sanmıyorum artık.

"bir dakika!
    arkadaşım yazdığın girinin aynısı zaten bu başlıkta başkasınca yazılmış. değerli enformasyonunu bir kez bir kez daha sözlüğe kaydetmek şüphesiz byte israfı, milli servete zarar anlamına gelecektir. onun için ben diyorum ki daha fazla uğraşmayalım, kıvrımlarımızın içinde dolaşan milyonlarca bilgiden daha başkalarını paylaşalım. dünya böyle çok daha güzel olacak..."
    (ascella, 01.03.2007 12:30)
  8. + rüstem abi ekonomik paket tuvalet kağıdı var mı? haa gördüm, şu alttan çekim bi tene..
    - dur ulan dağıtma be yeğenim!
    +yav tökülürse düzeltirim abim.
    - ulan aynısı zaten yukarıda var!
    + he ya görükmemiş gözüme.
    (üşengeç adam, 25.05.2007 23:27 ~ 23:31)
  9. bakınız girilere farklılık katar. ama bir metnin, diğerini de kapsaması da söz konusu olabilir. bu yüzden şu 3 örnek giri grubunun silinme durumlarına dikkat ediniz. başlığımız "süper meyveler" olsun.

- süper meyveler -
    1- (bkz: elma)
    2- elma
    3- elma
    burada 2 ve 3 nolu giriler silinir.

- süper meyveler -
    1- elma
    2- (bkz: elma)
    3- elma
    burada sadece 3 nolu giri silinir.

- süper meyveler -
    1- elma
    2- elma
    3- (bkz: elma)
    burada 2 numara silinir.

yani kabaca (eşdeğer metin içerdikleri durumlar için) normal bkz > gizli bkz = bkzsız giri diyebiliriz.
    (azureel, 23.12.2007 02:20 ~ 02:32)
  10. (bkz: aynısı zaten yukarıda sövülmüş)
    (steinmetz, 06.01.2008 15:23)
  11. "aynı anlam konusunda bazı uç örnekler" üretmenin bir formülünü buldum. başlık "çilek soymak" olsun. ali ve recaî nikli iki yazar da ardarda şu girileri yazmış diyelim:

- çilek soymak -
    1. sözlükte en iyi benim yaptığım iştir. -ali.
    2. sözlükte en iyi benim yaptığım iştir. - recaî.

zevzekliğin kokusu 4 km öteden alınıyor ancak teknik olarak iki giri de birbirinin aynısı değil. ben olsam ikinci giriyi "lavukça olmuş bu" gerekçesi ile silerim. ancak "aynısı zaten yukarıda var" gerekçesi ile silinmesine de karşı çıkarım.
    (recai pengül, 08.06.2008 18:13)