belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  2. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  3. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  4. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  5. · ugg
  6. · yeşim salkım
  7. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  8. · aşk
  9. · fahrenheit 9 11

aynı dersten kaldığı kişiyi kankası sanan öğrenci  

1. bir çok dersten farklı zaman dilimleri içerisinde kaldığım için iç huzuruyla söylebilirim ki böyle bir durum söz konusudur.hele ki bu derslerden kaldığınız kişi okula sizle aynı dönem giriş yapmışsa yandınız.

bir örnek sanırım daha iyi izah edecektir.dönem başı ilk derse giderken iç ses şöyle söyler 'ulan bu dersten kaldık,hoca zaten gıcık,bari alt sınıfın kızları güzel olsa,en iyisi arkaya geçip tek takılmak hem ortamı koklamış oluruz hem de bir ağırlımız olur' derken geçip arkaya kurulursunuz bir iki ortalığa bakarken kapıdan o girer evet o sizin döneminiz ama bir yıl boyunca hafif boyun bükerek selam vermeniz harici tek kelime etmediğiniz adını hatırlamakta zorlanacağınız çocuk.sizi görür ve oyun başlar.önce şuna benzer bir diyalog mümkündür.parantez içi iç sesi temsil ediyor.

+vay des baba sende mi kaldın bu dersten yavvv?

-kaldım ya napalım kısmet.(ne babası lan dürrük uzaklaş bakalım)

+bu hoca hep böyle yavvv.

-dediğim gibi kısmet (lan oğlum yüz vermiyoruz git işte uzatma)

+tatilde naptın bakalım?

-pek birşey yapmadım (bak ya sanane lan seni ne ilgilendirir)

+yapmışsındır sen yavv yeme bizi.

-yani herkes ne yaptıysa onu yaptım bende (ya sana niye yalan söyleyeyim git hadi herkes etrafı kesiyor karizma gitti gidecek)

...derken hoca gelir derin bir nefes....

+abi kay bakalım biraz.

-???? (ulan ne kayması koca amfide burayı mı buldun istemediğim ot dibinde bitermiş)

...mecburen kayılır ders kardeş kardeş dinlenir olan sizin karizmaya oldu ders çıkışı...

+eee abi nereye gidiyoruz?

ilk tecrübemde olmasa da (o zaman ki çocuğun eli benim omzumda kantine kadar yürümüştüm) sonraki tecrübelerde içten değil tamamen dış sesle:

-yani sen nereye gidersin bilmiyorum ama benim biraz işlerim var hadi sana iyi günler

demişimdir....

ilk bakışta banada acımasız gelen bu tavır (ki ilk defa söylediğim çocuğun surat ifadesi beni baya bir zorlamıştır) en gerekli şeydir yoksa bu kara kuyunun dibine indikçe çıkmak zorlaşacaktır.en iyisi daha kaba davranmaya gerek duyulmadan orta kabalıkta bu sorunu halletmektir.
    (des, 30.10.2007 00:06)
  2. kader birliği etmek adına insanın kendine yandaş bulması sonucu yaşadığı sevinçle düşülen durum.
    (sebze, 30.10.2007 03:51)
  3. "süper lan beraber çalışır geçeriz olm, birlikten kuvvet doğar" denir ama akabinde yine kalınır, yine kalınır...bi sürü kankanız olur süper!...amına koyayım senin mat 103e!!!
    (red zeppelin, 30.10.2007 04:06 ~ 04:07)
  4. aynı dersi 5. kez aldığından dolayı sınıfta tanıdık yüz görmek için can atan öğrencidir. lakin o ana kadar fazla samimi olmadığnız o öğrenci sizi görünce ona bir yıldız gibi parlarsınız, o da size... sarılır birbirinize hıçkırarak ağlarsınız çünkü koskoca sınıfta birbirinizden başka dostunuz (hemen dost olduk) yoktur. ne ders notu isteyebileceğiniz, ne hoca nereye kadar işledi diye sorabileceğiniz, ne de yerinize imza atmayı rica edebileceğiniz kimse... o derste sizin en yakınınızdır o öğrenci. ancak dersten çıkınca eski samimiyet seviyesinin çok az üstünde devam eder ilişkiniz.
    (fingon, 30.10.2007 04:59 ~ 05:00)
  5. (bkz: mutualizm)
    (küçük çocukların balonlarını patlatan cani herif, 30.10.2007 05:23)
  6. kader birliğinden dolayı kişiyi kendine yakın hissetme durumudur, geçince geçer..
    (bilemedim şimdi, 30.10.2007 10:54)
  7. çıkarcılığını kendinden gizlemek için uydurduğu yalandan kankalık durumuna zaman içinde inanan öğrencidir. bunun bir üst modeli her seks yaptığının sevgilisi olduğuna inanan insandır. nedense homo sapiens türü mensubu bir birey çıkarları tarafından değil de duyguları tarafından yönlendirildiğine inanmak ister.
    (axolotl, 30.10.2007 11:27)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil