belki ilginizi çeker
  1. · kurban eti ile içki içmek
  2. · on satanist birleşip kaplan kesmek
gündem
  1. · giyotine yolladılar gitmedim
  2. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  3. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  4. · yaran diyaloglar
  5. · darwin i bitiren balık
  6. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  7. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  8. · buzdolabında penguen beslemek
  9. · otograf

aynı anda hem sevap hem günah işlemek  

sayfa  / 2
  1. bir insanın bir yandan sevap kazandıracak bir eylemi icra ederken aynı zamanda günaha sokacak bir eylemi de icra etmesi durumudur.
    örnek: mecidiyeköy nimet abla camiinde bayram namazını kılarken aynı zamanda kıçının çatalını sergileyen şahıs(resim nette yolunu kaybetmiş bendeki orjinali de kimbilir nerede olduğu için linki silmek zorunda kaldım)
    (kötüböcek, 03.01.2007 00:58 ~ 27.06.2009 09:11)
  2. bir elde şarap bir elde kuran,
    bir helaldir işimiz bir haram,
    şu üç günlük dünyada,
    ne tam kafiriz ne tam müslüman

(bkz: ömer hayyam)
    (pa, 03.01.2007 01:26)
  3. (niphrendil, 03.01.2007 01:48)
  4. nötr bir sonuç yaratacak hareket.
    (xix, 03.01.2007 01:52)
  5. güzele bakmak.

(bkz: güzele bakmak sevaptır)
    (bkz: göz zinası)
    (mellanko, 04.01.2007 01:04)
  6. böyle bir hareket yapılırsa, ikiside birbirini götürür. böylece ortada hiç bir şey olmaz. kısaca elde var sıfır.
    (jamesdean, 04.01.2007 01:17)
  7. (galak, 04.01.2007 01:36)
  8. iki zıttın aynı arada bulanamayacağı durumlardan biridir kanımca..
    gece-gündüz gibi... önce günahı işlersiniz sonra tövbe edersiniz.
    aynı anda ise sadece günahı işlersiniz, bu durum bence de toplama işleminden ziyade çarpma işlemini anımsatır bana.
    (emru17, 22.06.2008 20:33 ~ 20:34)
  9. (bkz: robin hood)
    (badi, 23.07.2008 08:56)
  10. allahın adını cümle içinde küçük harfle kullanmak
    (durugörü, 24.06.2009 01:16)
  11. (stresli porsuk, 24.06.2009 01:39)
  12. - imam efendi, sana bir sorum olacak..
    + buyur yavrum..
    - ben geçen kurban bayramında kedi kurban ettim..
    + olmaz yavrum allah için kurban kesmişsin ama hayvan yanlış..
    - zaten ben allah için etmedim..kadim lucifer için ettim..
    + ne için?
    - lucifer..yani şeytan, senin dilinle iblis!
    + evladım sen satanik olmuşsun.. tövbe şerbetiyle yıkan, kelime-i şahadet getir..
    - satanik mi? neyse zaten, ben onun için gelmedim..şimdi bu kurbanda da bakire kız kurban etmeyi düşünüyoruz da malum bizim satanizm de din adamı yok..sen bilirsin diye sana soralım dedik, kaç ortak girsek iyi olur sence? ben 3 diyorum, arkadaşlar 5 diyor..sizin dinde kiloya göre mi ayarlanıyor bu işler?..
    + evet hayvanın büyüklüğüne göre de şimdi benim de kafam karıştı, bence siz en azından insan öldürmeyin...
    - ama büyük sevap!
    + sıçtırtma sevabına! dinle bi!! 4 5 arkadaş birleşip kaplana girin..böylece ilerde belki cehennemden -sanmıyorum ya- bir umut çıkma şansınız olur..öbür türlü kadrolu kütük olursunuz alimallah..
    - işte din adamı farkı..saolasın imam efendi..son bir soru, aslan mı kaplan mı sence?
    +olm kafam bulandı iyice, sittirin gidin başımdan..sevap mı işledim, günah mı aldım çözemedim..mına kodumun omenleri sizi..
    - uuuvvv omen ha!
    + bak hala!

(bkz: on satanist birleşip kaplan kesmek)
    (füçır, 24.06.2009 01:43)
  13. (metal up your ass, 24.06.2009 01:47)
  14. (shhlackk, 24.06.2009 01:52)
  15. dilenciye sahte para vermek şeklinde yapılabilir.
    (suskungeveze, 24.06.2009 01:55)
  16. kişi müslüman ise, kurandaki haram helal konusunu bilmeli ki doğru karar alabilsin,
    örneğin kuranda gelecek ile ilgili isteklerin mutlaka inşaallah yani allahın izni ile denilmesi istenir, burda kullanılan inşaallah olasılık değil bilakis allah ın izni olmadan zamanın kurulmadığını bildiğini belirtmek içindir.

sözlerle örnek bir davranış sergleyip yücelirken, o sırada içinden kötü niyetle düşünmek ile sözlerine ve davranışlarına yansıyan evrensel kötülük onun bir iyilik yaparken kötülük yapmış olması durumu,

daha açık tabirle; aynı anda iyilik ve kötülük yapılamaz!
    çünkü ihmal etmekten doğan tüm hata-kötü davranışlar bilinçli yapılmadığı için vaziyet kurtarılabilir.
    ancak içinde kötülük tohumu varsa iyiliğin sonunda yada önünde kütülük kurgulanmıştır. yoksa iyi bir şeyde kötkülük yoksa sevaptır zaten.
    kötülük varsa iyilik yapmak neticesini değiştirmez. iyilik kötülük tartılır ağır gelen ne ise ödül ceza ona göre verilir. tas tamam!

ayrıca bir insan başlarken niyetini ortaya koyar , ya iyilik yada kötülük yapar baştan bellidir niyet zaten (istisna bazen fikrinden cayabilir) o zamanda fikri cayarken aldığı karar başlangıcı olur. gene değişmez ya iyilik yada kötülük arada kalmak mümkün değildir.

örnekler:
    1.nimet abla caminde namaz kılarken bir tarafı açıksa bu ihmaldir. günah olması için kasıt lazımdır.

2.bir elinde şarap bir elinde kuran olayi, şarap (sarhoş eden- günaha sokan) içmesi bariz günahtır. aynı anda yapılması yapan kişinin bu konudaki bilgi eksikliğinden kaynaklanır. zina ederken kuran okumak gibi bir durum. yani temeli günah. ayrıca kuranı ciddiye almadığını ve alay ettiğini de hesaba katarsak gene bariz günahtır. islamda bilmeden hata yapmak affedilir diye kuranda yazar ancak kişi bunu öğrendikten sonra affedilmez!

3.kurban eti ile içki içmek. kurban eti yemek normal bir aktivitedir. kurbanı kesen sevap alır eti yiyen normal fakir bir insan nötrdür burda sevap alması pek inandırı değildir. farzı mahal allahın adını anarak kestiği kurbanı kendisi yedi , eğer o anda kendini sarhoş eden bir içki içiyorsa zaten günah işliyordur. orda temelde günah vardır.

4.nötr durumlar. bu durumlar normal aktivite yani su içmek yemek yemek konuşmak bunlar sevap günah olması için net olmayan durumlardır. aynı anda günah la sevap başka bir durumdur. tuvalete çıkmak nötrdür yani ne günah ne sevap işlenmez!

5.güzele bakmak, eğer kadına yada kıza sarkmak niyeti ile uzun uzun bakıyorsan ve aklından hoş olmayan şeyler geçiriyorsa burda sevap olmaz, birine bakıp örneğin hz. yusufa bakanlar ne güzel insan haşa melek gibi demişler.. burda kötü bir durum yok, burda sevaba girmek için allahı anmak yeterli .örneğin allahım şükürler olsun sana ki bu güzel insanı yaratmışsın hamdolsun... demek çok farklıdır. güzele bakmak iki konuya ayrıldı gördüğünüz gibi .biri tam günah biri tam sevap!

özetle...bu her konuda temele bakılına zaten anlaşılır
    (serif cicekdag, 24.06.2009 02:53 ~ 02:58)
  17. yıllardır ilişkiye girememiş biriyle ilişkiye girmek

(bkz: insanları sevindirin)

(bkz: zina haramdır)
    (rmznbg, 24.06.2009 02:59)
  18. " x kişisinin eğitim masraflarını bundan sonra ben karşılayacağım. "

diyerek ekranların karşısında bağırmak.(ben sinir oluyorum mesela bu tiplere yapılan yardımın kimsenin bilmemesi gerekir.)
    (solar eclipse, 24.06.2009 13:57)
  19. (azsxb, 24.06.2009 14:03)
  20. haşaretleri öldürmek
    (burnundan kıl aldırmıyor, 24.06.2009 14:07)
  21. birisinin hayatını kurtarmak için hırsızlık yapmak. ben değil bi arkadaşım yaptı da, ordan biliyorum.
    (çıtırpaneharcı, 24.06.2009 14:18)
  22. sevabına (bkz: birine ayaküstü vermek)
    (meery, 24.06.2009 14:20 ~ 14:40)
  23. yapılan işin birileri açısından iyi olmasına rağmen birileri için kötü olmasına benzer.
    (yalnız insan merdivendir hiçbir yere varmayan, 24.06.2009 14:29)
  24. gökhan zan'ın galatasaray'a gitmesi
    (erdemetal, 24.06.2009 14:59)
  25. olayı evlilik dışı ilişkiyle değerlendirirsek;

partnerinin isteğine cevap verdiğin için sevap kazanırsın ama diğer yandan günah işlemiş olursun.
    (sokaklambasi, 24.06.2009 15:04)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil