sosyal fobisi olduğu için seyircilerin yüzüne bakamayan ya gözlerini kapatıp ya da arkasını dönerek konuşan ve teşekkür eden, buna rağmen * süper bir sahne performansına sahip * bir bayandır kendileri.ayrıca şu sıralar sütlüyle yeni albümü üzerinde çalışmaktalarmış bu sefer elektronik değil canlı performanslarındaki gibi bir albüm olacakmış.*
başarılı müzikler yapan hatun kişi. parçalarının altyapısı sağlamdır. ritmler derindir. albümü zor olsa da bulunabilir (ben iletişim'de bulmuştum vakti zamanında). dalgalar ve dört gün dört gece'nin haricinde, özellikle zor günler adlı parçası gayet başarılıdır. "bir gün" de
iyidir. gene de en iyisi dalgalardır. zaman zaman alır götürür insanı bu hatunun parçaları. belki de kendi dilimde damar sözler yazan bir hatunun sesini elektronik sesler, aksak ritmler eşliğinde dinlediğim için etkilenmişimdir, bilinmez.
türkiyedeki en fotojenik hatunlardan biri. surat biçimi fotoğrafa uygundur, beyaz teni ve açık renk saçları koyu zeminde çok iyi uyum oluşturmaktır.
(bkz: dünyaya at gözlüğünden bakmak)
universal yapım şirketinin dağılmasından sonra bu şirkete bağlı olan kargo, vega, aylin aslım gibi müzisyen ve grupların albümleride bulunamaz olmuştur. binbir uğraş sonucu elde edilen mp3 lerle hasret giderilmeye çalışılmaktadır. salak salak şarkıcıların ünlü olabildiği bir ülkede aylin aslımı bilen dinleyici sayısının ne kadar az olduğu ise şaşırtmaktadır insanı, çünkü gerçekten kaliteli müzik yapmaktadır. en son " kimdi giden, kimdi kalan" adlı bir murathan mungan şiirine yaptığı şarkısı çok hoş olmuş.
yeni albümü gülyabaninin tanıtım konseri olucakmış pek yakında. "yepisyeni sound"uyla bomba gibi geliyomuş aylin aslım ve tayfası. ilk albümü gel gitin elektronik tarzını bi türlü sevememiş ama vokaldeki cevheri farketmiş biri olarak merak ediyoruz mütemadiyen. konserin afişini de gördükten sonra dört gözle bekliyoruz.
konserle ilgili ayrıntılı bilgiyi biletixin sitesinden edinmek mümkün.
piyasa olması anlayışla karşılanası dişi müzisyen. senelerdir iyi müzik yaptı, albümü 10 tane sattı; biraz da cover yapsın, piyasa olsun, para kazansın, sonra tekrar iyi müzikle gelsin. (bu girideki istatistiksel sayılar için (bkz: kaynak kıçım))
"ben kalender meşrebim" ve şaşım şaşım şaşırdığım bir cover'la (bu cover'a türkçe birşey bulamadım) "avare" şarkılarıyla albümünü beğendiğimi söyleyebileceğim. aylin aslım'ın "ben kalender meşrebim" klibi de aslen hoş olmuş fakat, "cilveli olsuuuaannn" demesi playback'te biraz fazla kaçmış sanki. olsundur, aylindir aslımdır o, seviyorum seveceğim.
töre cinayetine kurban giden güldünya için yazdığı şarkı trt'nin engllerine takıldığından radyolarda yayınlanamayan ve bu duruma son derece sinirlenmiş başarılı, akıllı, duygulu bayan.