aykut hakan ayşe   

adana çık aradan

1. (bkz: aha)
    (amphitrite, 09.04.2006 04:08)
  2. çilli bom diye bi şarkıları vardı. o zamanın beşiktaşlı oyuncularını oynatmışlardı kliplerinde. gayet hoş da bi klip olmuştu. sonra pek çoğu gibi müzik piyasasından yitip gittiler. sevgiyle anıyoruz.

şimdilerde, youtube'de gördüğüm bazı videolarda 80 lerin 90 ların özellikle de yerli pop şarkılarıyla taşak geçiliyor. benim anlamadığım şey, biz bir zamanlar bu şarkıları cidden severek dinlerdik (ve bana kalırsa, şimdiki çoğu şarkıya basar o zamanın yerli pop şarkıları) şimdi ise gençler vaktiyle bizim dilimize dolanan şarkılarla taşak geçiyor. kuşak çatışması belki de bu olsa gerek.

olayları kendi bulunduğu zamana göre değerlendirmek lazım. tamam, zevkler ve renkler tartışılmaz ama başkalarının müzik zevkine, daha da ötesi başkalarının büyüdüğü şarkılara bok atılmasın lütfen. o bok attığınız şarkıların çoğunun bizim içimizde ayrı ayrı anıları var, çoğu o zamanlara, çocukluğumuza ortaokul lise çağlarımıza dair bişeyi hatırlatıyor. geçmişe saygı biraz. bundan 20 yıl sonraki gençler, sizin bugün o çok severek dinlediğiniz şeylere o nazik götleriyle gülerlerse, anlarsınız beni ve içiniz yanar ey cemaat-i subyan. devam edicez daha...
    (kayzersouze, 13.06.2007 23:46)