görseller
aykut barka 

belki ilginizi çeker
  1. · dolmuş yazıları
  2. · 1 şubat
  3. · aşıksan vur saza kaptansan tam yola
  4. · avrasya yer bilimleri enstitüsü
gündem
  1. · galatasaray
  2. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  3. · sözlük yazarlarının genel özellikleri
  4. · sanal seks yaparken hamile kalmak
  5. · colin kazım richards
  6. · hagi dünyanın en iyilerindendi yalanı
  7. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  8. · manik depresyon
  9. · jeff

aykut barka  

1. rahmetli olmuş bir itü maden fakültesi öğretim üyesi.
    (wondrous, 05.03.2004 17:12)
  2. şehirhatları vapurlarından birinin adı.
    (wondrous, 05.03.2004 17:12)
  3. türkiyede jeoloji üzerine çalışmalar yapmış rahmetli bir bilim adamı *
    (civil, 05.03.2004 17:18)
  4. o artık maymun edilmiş bir şehir hatları vapuru. hatta üstünde kocaman harflerle "kalbinde yer yoksa güzelim önemli değil ben ayakta da giderim" yazıyor.
    (excalibur, 23.09.2005 21:46 ~ 21:49)
  5. 1999 yalova depremi sonrasında türeyen onlarca deprem profesörleri arasında tek farklı olanı idi. sözü dinlenir, ikna etme kabiliyeti yüksek, teknik terimlerle milletin kafasını karıştırmayan, deprem korkusu yaratarak bundan prim kazanmayan aksine çözüm önerilerini getiren, bu toprakların evladı idi.
    kendisini deprem sonrası tv programlarında tanıdım. bilim adamlığına örnektir. korku saçarak gündemde kalmadı. ama tv'lerde deprem profesörlerinin boy gösterdiği dönemlerde tercih edilen kişi, dinlenilen kişi hep o idi.
    yanılmıyorsam bir kaza geçirdi. başını çarpmış. bir süre hastanede yattı, taburcu oldu. bir süre sonra (10 gün falan) beyin kanamasından öldü.
    televizyondan tanıdığımız bu adamın ölümünden sonra tv'lerde bir kez olsun deprem konulu tartışmaları izlemedim. çünkü boş ve anlamsız olacağını biliyordum.
    nur içinde yatsın.

edit: 7 ocak 1952'de ikiz kardeşi günkut barka ile birlikte doğdu. vefa lisesi'nden mezun olduktan sonra istanbul üniversitesi jeoloji mühendisliği bölümünü bitirdi ve burada master yaptı. bristol üniversitesi'nde kuzey anadolu fay hattı üzerine doktora çalışmasını tamamladı. 1997 yılında göreve başladığı itü avrasya yer bilimleri ensitüsü'nde öldüğü tarih olan 1 şubat 2002'ye kadar çalıştı.
    (syst, 17.10.2007 14:34 ~ 24.10.2009 14:21)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil