görseller
ayhan aydan 

belki ilginizi çeker
  1. · vesamet kutlu
  2. · yüzyılın aşkları
  3. · bebek davası
  4. · adnan menderes
  5. · berin menderes
  6. · yorgun mayıs kısrakları
  7. · sevgiliye hitap şekilleri
  8. · suzan sözen
gündem
  1. · disko kralı
  2. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  3. · giyotine yolladılar gitmedim
  4. · öğretmenler günü
  5. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  6. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  7. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  8. · cep telefonunu çaldırıp kapatmak
  9. · d smart

ayhan aydan  

1. bir dönem türkiye'de başbakanlık yapmış ve sonrasında idam edilmiş adnan menderes'in evlilik dışı ilişki yaşadığı ve tatarım dediği, zamanın opera sanatçısı.
    ve her şeye rağmen adnan menderes için sarf ettiği söz; ben o adamı sevdim. şaşırtıcı tabi; herkesin o dönemde suçladığı bir adamı, üstelik evli ve çocukları olan bir adamı sev ve bunu o dönemde utanmadan, çekinmeden söyle.
    (gülümsün, 22.03.2006 13:11 ~ 16:25)
  2. hayatta tek isteğinin, adnan menderes'ten bir çocuk dünyaya getirmek olduğunu, hayatı boyunca dile getirmiş, 85 yaşında vefat etmiş eski opera sanatçısı.
    (görmedimduymadımbilmiyorum, 19.02.2009 22:18)
  3. herkesin gönlünce sevip ve kanunlar eşliğinde düğünlerle bayramlarla evleneceği bir insana rastlama lüksünün olmayacağını, şans kapıyı çalmadığında duvar diplerinde ağlayıp ağlayıp küf tutarak ziyan olacağını, sevilenin aidiyetine vakıf olamamak ne menem bir hocadır ki, tek ayak üstünde durdurup cezanı kesmeye bile değer biçilmediğini ima ettiği sürece delirerek bitmeyi bilmeyen insanların anlamayacağı insandır, bu şanslı insanlar bu zatı her daim kınayacaklardır.
    (özlemce, 20.02.2009 00:42 ~ 24.02.2009 17:40)
  4. tek arzusu adnan menderes' den bir bebek sahibi olmak olan kadın. artık yok. büyük aşkına sonunda kavuşmuştur sanırım.
    (punkomatic, 20.02.2009 23:36)
  5. ayhan aydan bahsi açılınca akıllara vesamet kutlu ismi de geliyor.
    (wondrous, 20.02.2009 23:56)
  6. (josephe reinette, 21.02.2009 19:46)
  7. eski milli basketbolcu efe aydan ve sinema sanatçısı ege aydan'ın halasıdır. trt'nin unutulmaz dizilerinden kaynanalar'da tijen rolünü oynayan sevda aydan'ın da yengesidir. (görümce-gelin)
    (syst, 22.02.2009 08:20)
  8. ismi ve yasak aşkı ile ilişkilendirilen bütün mevzulardan bağımsız olarak, çok büyük saygıyı hak eden bir kadın. menderes'i kimse onun kadar sevmemiş, sevmişse de söyleyememiştir.
    (ilelebetmuhalefet, 23.02.2009 02:09)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil