belki ilginizi çeker
  1. · sana bele noldu yar
  2. · sen gelmez oldun
  3. · çocuğuna mesleğiyle alakalı isim veren ebeveyn
  4. · aykız
  5. · şiire gazele
  6. · cem adrian
  7. · azeri türküleri
  8. · sana bele noldu yar
  9. · essentials
gündem
  1. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  2. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  3. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  4. · giyotine yolladılar gitmedim
  5. · çok istenip de olunamayan meslekler
  6. · yılmaz özdil
  7. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  8. · sevişmek
  9. · ilim

aygız  

1. güzel mi güzel bir azeri türküsüdür. 'sana bele noldu yar' adıyla da bilinir.

meni yaktın aygız,aygız ataşa
    beslemektir eşkini dil ateşe

atacağdın meni sevdiğim, söyle vezgeçim
    doldur eşkin şerbet kimi ver içim
    söyle söyle, sene beyle noldu yar
    çağırıram gel haralarda kalsan, meni terketme
    yalvarıram yar meni atma terketme

gözüm yolda kaldı kaldı ay gözel
    hayız oldu yar bağlar oldu hezel
    yollarına baka baka kaldı gözlerim
    sene vardır yüreğimde sözlerin

yalvarıram gel haralarda kalsan, meni incitme
    çağırıram gel haralarda kalsan, meni incitme
    yollarına baka baka kaldı gözlerim
    sene vardır yüreğimde sözlerim
    (tatlı kavanozu, 29.06.2006 20:11)
  2. tenor ömer yılmaz ve gitarist bekir küçükay'ın beraber çıkarttıkları ve sevda türküleri adlı albümdeki versiyonu mutlaka dinlenmesi gereken azeri türkü..
    ezginin günlüğü,trio aksak ve ahmet kaya'nın da bu türküyü seslendirmişlikleri vardır..
    (manha de carnival, 06.09.2006 20:17 ~ 20:19)
  3. mustafa erhan'ın da enfes bir tat katarak klasik gitara uyarladığı parça...
    (yeşilrenk, 17.06.2007 01:20)
  4. ilk dinlediğimde içimi ürperten, tüylerimi diken diken eden, sonraki her dinleyişimde de aynı büyüsünü koruyan harikulade bir azeri türküsü.
    ayrılık, sen gelmez oldungibi diğer güzel azeri türküleriyle ardarda dinlendiğinde azerilere duyulan sempati tavan yapar
    (big bang, 19.06.2007 00:01)
  5. ne sende mehebbet para pul değil,
    ne men dilenciyem el açim sene.

kısmıyla beni her zaman etkileyen azeri türküsü.
    (des, 25.06.2007 03:16)
  6. son olarak cem adrian ın el attığı; o insaüstü, allah vergisi sesiyle parçayı daha'da mükemmel bir hale getirdiği türkü.

http://www.myspace.com/...
    (cool, 27.07.2008 11:28 ~ 11:29)
  7. ömer yılmazın seslendirdiği çok güzel bir azeri türkü...
    şiddetle tavsiye ederim...
    (bkz: doktor tavsiyesi)
    (dr requiemforadream, 03.01.2009 10:51)
  8. hayatıma nerden, ne zaman nasıl,hangi ara, hangi sebeple girdiğini bilemiyorum şimdi. anımsayamıyorum da. ama onun gelişiyle canlandı birşeyler, o bal kızdır, eliyle dokunduğu herşeyi güzelleştirir, çok okur, çok susar, çok güler, çok ağlar. herşeyini en uçta yaşar. ondan çok şey öğrenir insan, gülümseyişlerin kahramanı, sessiz çığlıkların başrolü, bir de mutluluk hapı. o hepsidir, benimdir, kimselerle paylaşamadığımdır.

birlikte düştükçe, sonra ellerimizi uzatıp tutunarak kalktıkça çok şey öğrendik beraber.
    bir flowers in the window dinleriz beraber, taksimde gecenin bi yarısı yürürüz, bizi üzenleri dövmek isteriz,patlayana kadar yemek yeriz, çikolatadan evler yaparız,mutsuzluklardan mutluluklar çıkarırız. ders çalışmaya çalışırız beraber, çimlerde oturur felsefenin dibine vururuz, makarna yer, en güzelinden kitaplar okuruz.

kürk mantolu madonna, aylak adam deriz beraber.
    benim çok şey öğrendiğimdir o, balımdır, ördeğimdir, siyah kedimdir.
    bir gün tüm bunlardan sonra, keyifle sakinliği beraber karşılayacağımdır.
    hogelmiş altıncı nesil yazardır, ama herşeyden önce benim dostumdur.
    (kırmızıdenizyıldızı, 05.04.2009 13:28)
  9. bölüme kayıt yaptırırken tanıdığım ve ilk bakışta kanımın ısındığı ender insanlardan birisidir kendileri.nerden bilebilirdim ki bu kadar yakın olabileceğimizi? açıkcası bunu düşünmemiştim de...o kadar sessiz sakin görünüyordu ki...
    gel zaman git zaman o sessiz kişiliği altında bir cadı barındırdığını gördüm o da ayrı bir mesele
    (bkz: şaka)
    insanlar hakkında olan düşüncelerimi değiştiren ve onlara daha geniş bir bakış açısından bakmam gerektiğini öğreten,en zor anlarımda söylediği 2 kelimeyle beni güldüren,teselli eden,hep destek olan , uzunca saatler telefonda dertlerine çözüm aradığım, msnde bıkmadan konuşabileceğim hayatımda önemli bir yeri olan ve bundan sonrada hayatımda olmasını istediğim 6. nesil yazar,dost,bölümdaş.
    iyi ki geldin,hoşgeldin.
    (mor mephisto, 05.04.2009 15:16 ~ 15:16)
  10. ne yazsam az denecek şahsiyettir. mezuniyet andaçları gibi anti-ıq yazıların çok üstünde kalitede yazıları hakedecek kardeştir. bin gündür tanımama rağmen ahbaplık katsayısının 10 olması sebebiyle onbin günden beri tanıyormuşum izlenimi yaratan böcek. bi de hesap ödetse.
    (ibrikchee, 07.04.2009 21:20)
  11. hayatımda aldığım en içten ve naif temenninin çıktığı ağızdır, yürektir:
    "seni hayal kırıklığına uğratan sözlük olmaz olsun!" *
    (benihayalkırıklığınauğrattınsözlük, 24.04.2009 16:57)
  12. nicki gibi aygız olan, tatlı olan, şirin olandır. kötü gün dostudur. bence kitap çıkarsın sözüm var ilk ben alacağım kitabını...
    (kertenkelebek, 30.04.2009 16:05)
  13. (bkz: sarışın) (bkz: şaka lan şaka)
    gecenin bir yarısı msnimi işgal ederek beni gülümsetmiş şahsiyet...
    git mandalinanı kendin soy!
    (soulcleaver, 09.11.2009 22:14 ~ 22:22)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil