|
|
- ezberleyemeyecek kadar salak olduğum için arabanın ruhsatında bulundurduğum duadır.
- nazara sıkıntıya ve her türlü kötülüğe karşı koruyucu olduğuna inandığım ayettir.imdadıma yetişenin beni duyduğu ayettir.isteklerimi dile getirmek için kullandığım ayettir.ezberlediğim için çok huzurlu olduğum ayettir.
- insanı şerlerden belalardan koruyan duadur. yolculuğa çıkıldığında okunmasında da fayda vardır. kısacası her zaman okunması faydalıdır.
- evden çıkarken en azından bir kere okumanın salık verildiği ayet.
- evden çıkmadan yedi tane okuyup yutunca, belalardan koruduğunu duymuştum.
- sanılanın aksine koruyan ayet değil, allah tır. günde 3 kere 5 kere okuyorum, korunuyorum mütemadiyen demek, kaş yaparken kelle uçurmaya benzer. inancı ve kaderi denklemlere dökmektir. günde 100 kere ihlas, 50 kere fatiha okursan zengin olursun, darlik yüzü görmezsin, 500 kere nas okursan hayırlı kısmet bulursun (gerçekten böyle formülerin bulunduğu kitaplar var!) hiçbirimiz, hiçbir şeyi, hiçbir şekilde garantileyemez, tam olarak bilemez. sadece dua ederiz, kabul edip etmemek de, bizim bunu anlayıp anlamamamız da o na kalmıştır.
(nell, 17.01.2007 15:07 ~ 15:07)
- allah'ın kullarına öğrettiği başlıca dualardan biridir.
- ortaokul yıllarında ezberlenen ve bir daha unutlmayan dua. bu duayı ezberletmeye çalışan hocaya o yıllarda sövülür ama sonra da iyi öğretmiş, allah razı olsun denir.
- namazda, tesbihten sonra okunan duadır. okunmasında büyük bir hayır olduğunu inanan hemen hemen herkes bilir. lakin; bu duayı, evden çıkarken 7 kere okursan şoyle olur yola çıkarken 77 kere okursan böyle olur gibi oran orantı modülüne de sokmak saçmalıktır.
duayı inandığın, şükrettiğin için mi oluyorsun yoksa sana hayrı dokunsun diye mi?(zedt, 04.03.2008 04:14 ~ 04:18)
|