görseller
aydoğan babaoğluaydoğan babaoğlu
aydoğan babaoğluaydoğan babaoğlu
belki ilginizi çeker
  1. · ilker başbuğ
gündem
  1. · ugg
  2. · öğretmenler günü
  3. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  4. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  5. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  6. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  7. · dünyanın en seksi şarkısı
  8. · civcity rome
  9. · alakasız filmlerde ağlamak

aydoğan babaoğlu  

1. orgeneral. hava kuvvetleri komutanı.

"orgeneral aydoğan babaoğlu, 1944 yılında havza/samsun’da doğmuştur. 1964 yılında hava harp okulundan, 1965 yılında uçuş okulundan mezun olmuştur.

1974 yılına kadar hava kuvvetleri bağlısı çeşitli birliklerde filo kol uçuculuğu yapan orgeneral babaoğlu, 1976 yılında hava harp akademisinden mezun olmuş, ardından kurmay subay olarak; 4’üncü ana jet üs komutanlığında kol uçuculuğu, filo eğitim subaylığı, üs harekat kısım amirliği, filo harekat subaylığı ile filo komutanlığı, hava harp akademisi öğretim üyeliği, napoli/italya’da güney avrupa hava kuvvetleri komutanlığı (aırsouth) plan prensipler başkanlığında şube müdürlüğü, genelkurmay plan harekat dairesinde şube müdürlüğü, 4’üncü ana jet üs harekat komutanlığı ve kontrol heyet başkanlığı görevlerini yürütmüştür. org. aydoğan babaoğlu, 1979 yılında silahlı kuvvetler akademisinden, 1984 yılında abd hava üniversitesi hava harp kolejinden mezun olmuştur.

1991 yılında tuğgeneralliğe terfi etmiştir. tuğgeneral rütbesi ile 6’ncı ana jet üs komutanlığı ve hava kuvvetleri plan program daire başkanlığı görevlerinde bulunmuş, 1995 yılında tümgeneralliğe terfi etmiştir. tümgeneral rütbesi ile hava kuvvetleri personel başkanlığı ve hava harp okulu komutanlığı görevlerini yürütmüş, 1999 yılında korgeneralliğe terfi etmiştir. korgeneral rütbesi ile hava kuvvetleri kurmay başkanlığı, 2’nci taktik hava kuvvet komutanlığı ve genelkurmay genel plan ve prensipler başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra , 2005 yılında orgeneralliğe terfi etmiştir. orgeneral rütbesi ile harp akademileri komutanlığı görevinde bulunmuş ve 2007 yılında hava kuvvetleri komutanlığına atanmıştır.

bayan ayşe dilek babaoğlu ile evli olan orgeneral aydoğan babaoğlu’nun iki çocuğu vardır.

ingilizce bilmektedir."
    kaynak: http://www.tsk.mil.tr/

geçtiğimiz gün 2008-2009 uçuş eğitim yılını, ilk uçuşu kendisi yaparak başlatan komutan. 08:45'de ankara akıncı 4. ana jet üssünden f16 ile kalkarak, diyarbakır, eskişehir ve izmir üslerini ziyaret etmiştir.
    (stylebrisbane, 04.09.2008 01:10)
  2. kendisi aslen çerkez kökenlidir. iki kız çocugu sahibidir.
    (neondental, 08.10.2008 20:45)
  3. "ben mi gidecektim?" diye kendini savunan hava kuvvetleri komutanı.

sorun gidip gitmemesi değil. hatta golf oynaması bile değil.

biliriz ki askeriye de birisi izne çıktığı zaman arkasında onun yetkilerine sahip birileri kalır.

sorun www.tsk.mil.tr de yapılan açıklama. (bkz: @2761926) haberi yoktu denen açıklama.

nasıl olmaz? niye olmaz? dünyanın yarısı olayı öğrendiğinde genelkurmayın üçüncü adamının nasıl haberi olmaz?
    üzen budur.
    (diabetik nöropati, 09.10.2008 00:08 ~ 00:10)
  4. hava kuvvetleri komutanımız güya golf oynuyormuş aktütün baskını sırasında.
    bunda ne tuhaflık var?her gün bir olay yaşanabilir endişesiyle karargahta mı bekleyecek?
    kuvvet komutanları da sonuçta birer insan.
    kimse şehit haberleri esnasında halay çeken akp milletvekili ile bakana birşey demezken hava kuvvetleri komutanımız ile uğraşıyor.
    silahlı kuvvetlere saldırarak belli odaklara yardım ve yataklık etmeyin.
    hava kuvvetleri komutanımız görevinin başındadır.
    (serpil barlas, 09.10.2008 13:38)
  5. askeri üslere golf sahası yapılması için talimat verdiği ortaya çıkan paşa.
    (bkz: karakolumuz yok ama buyrun golf sahası verelim!)
    (lübeyna, 09.10.2008 13:44)
  6. (şehzade mustafa, 09.10.2008 13:45)
  7. öyle bir hava yaratılıyor ki...

sanki "hava kuvvetleri" komutanı iki ay beklemiş, bakmış bişey olduğu yok. "aga ben bugün kafa izni verdim kendime. bana ilişmeyin." demiş ve aktütün karakolundan kalkmış golf sahasına gitmiş. bunu göre teröristler "aha aydoğan paşa gitti." deyip saldırmışlar. sonra aydoğan paşa'ya haber gelmiş, o da "heee evet, ok kib." demiş.

öncelikle doğrudan onun alanıyla alakalı bir olay değildir.

ikincisi hava kuvvetleri o golf oynarken başı boş kalmış değildir. her şey takviminde, programında devam etmiştir.

haberi alıp golfe gitmemiş, golften sonra haberi almıştır.

baskın ile ilgili ilk koşturması gereken kişi de kendisi değildir.

bunca senelik meslek hayatında sorumluluklarını iyi yerine getirdiği ve işinin hakkını verebildiği için bu rütbeleri almıştır.

kendisi sonunda; vaktinde görev erinde bulunmuştur.

yokluğunda karargah boş kalmamıştır, subaylar var orada biliyon mu?

maksat dalaşmak olsun. salla salla yolla.
    (azwepsa, 09.10.2008 13:51 ~ 14:00)
  8. vaktinde yerinde olmayan hava kuvvetleri komutanıdır çünkü olaydan cumartesi akşamına dek haberi olmamıştır.

ben demiyorum bunu genelkurmay sitesinde kendisi söylüyor.

http://www.tsk.mil.tr/...

sorun da burada zaten dünyanın yarısı olayı öğrendiğinde genelkurmayın üçüncü adamının niye haberi olmaz.

yoksa oynasın kardeşim golf banane. hatta isterse squash oynasın. çiftetelli oynasın.

bilgi akışı ve aktarımı, askeri deyimiyle muhabere diye bir konu var biliyor musun?
    askerliğin en önemli parçasıymış.

maksat korumak olsun diye kör olmayalım.
    (diabetik nöropati, 09.10.2008 14:09 ~ 14:14)
  9. 17 askerin şehit verildiği aktütün baskınından 24 saat habersiz yaşayan bir kuvvet komutanı.
    (lübeyna, 10.10.2008 11:39 ~ 11:39)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil