|
|
- aydın 1984 doğumlu, dağ başından alınıp şehrin izmir yoluna yakın yerine taşındıktan sonra adam olan, ben dahil yüzlerce dahi'yi mezun etmiş okul.
- benim zamanımda tuvaletlerinin her tenefüs temizlendiği, arka bahçesinde ufak bi evi, evin sakinlerini ve tavuklarını barındıran, öğle tenefüsünde voleybol oynayabilmek için bir kaç kişinin file kapmaya, birkaç kişinin top kapmaya fırladığı, aynı zamanda müdür yardımcısı da olan türkçecisinin orda okuduğum yıllar boyunca kabus gibi üstüme çöktüğü, öğretim kalitesine kimsenin kötü bişey demeye yüzü olamayacağı, ortaokul yıllarımın diyarı.
- amal
(okang, 09.04.2004 21:25)
- güzel aydınımın nadide seçkin okulu sporda devrim yaratmış basketbol ve voleybola nitelikli insanlar yetirmiş okulum.
(bkz: bazı hocaları beni kıl ederdi o ayrı)(chixculub, 22.04.2004 11:44 ~ 15.03.2006 21:31)
- bir de marşı vardı müdür kendi yazıp güftelemişti şöyleydi galba:
aydın adnan menderes anadolu lisesi
aydın adnan menderes anadolu lisesi
okuduğum vakitler sevgili müzik hocamız tarafından cümle okula ezberletilmeye teşebbüs edilmişti.
- her sene boyaları yenilenir, laboratuarlarına bir şeyler eklenir, bahçesine bakım yapılır, para sağlamdır okulda.
arazi sıkıntısı olmadığı için bahçesinde deli danalar gibi koşar gezer, eğlenirsiniz. hatta arka taraftan kara dut bile yiyebilirsiniz öğle teneffüsünde. bir öğrencinin okulundan isteyebileceği herşey vardı galiba.
aydın'da fen lisesi açılmadan önce, izmir fen lisesini kazanamayan ilkokul öğrencileri, şehir içi tercih yapıp buraya gelirdi. bu sebeple eğitim ve öğrenci kalitesi hep yüksek olmuştur, mezunları genelde sağlam okullara girip güzel bölümlere yerleşmiştir. fakat aydın fen lisesinin açıldığı sene, ilköğretimden sonra amal'a giriş başlayınca mertlik bozuldu, okulumuzun puanları biraz düştü *
okul bittikten sonra şöyle bir gelir bakarsınız nostalji olsun diye. gecenin bir yarısı kapısından tırmanır girersiniz, 4 potalı basketbol sahasının özenle boyanmış çizgilerine işersiniz, boya tutsun diye ama, piçlik olsun diye değil, yanlış anlamayın.
liseyi bitirip gidenler de nedense kopamıyor, ilginç bir bağımlılık söz konusu; türkiyenin dört bir yanında üniversitede okuyan öğrenciler bizler ortaokuldayken/lisedeyken gelirdi hocalarını ziyarete, şimdi bizler de yapıyoruz, tarih tekerrürden ibaret galiba.
sözlükte hemşehricilik yapmak gibi olmasın ama gerçekten süperdir,
üzgünüm bir çoğunuz bu okulda okuyamadınız, burayı bilmeyenlere kafam girsin***(azureel, 02.08.2004 10:18 ~ 10:21)
- efsanevi başarısının sebebinin hocaları değil öğrencilerinin olduğu eğitim mabedi
(cupid, 12.04.2005 03:25)
- hocalarla iyi anlaştınız mıydı bitaneydiniz okulda.bol laboratuvarı vardı, ingilizce konuşabilen matematik hocaları vardı, esat abisi vardı,öğle teneffüsünde koşup koşup voleybol oynaması vardı, utanmadan bütün kupaları toplaması vardı..
(bkz: ne güzel komşumuzdun sen fahriye abla)
- ramazan "rambo" akmut: "fiğri fol" konusunu anlatırken, tahta kalemlerini jonklör edasıyla elinde atıp tutan, sonra hepsini yere düşüren bambaşka insan idı. lab patlatmış denir, onu görmedik ama asit yanığı ile lablardan birisinin deney takımını coslattığına şahit olunmuştur.
mustafa "indiana" köse: derste konuşan kişiye eline geçirdiği ilk nesneyi(anahtarlık, tebeşir, bozuk para, vs.) fırlatan; tenefüs bitiminde koridorda gördüklerini, wow kasetlerini dinlettiği teybinin kablosuyla kırbaçlayan sağ kroşe.
muzaffer çeven: kısa pantolonlu, mümtaz aile babası.
mitat zapir: ismini tahtaya yazdıktan sonra "soyismim evet zapir, tamam gülebilirsiniz" diyen ve tüm sınıfın 10 dakikalık yarılma sürecine "ihi ehin" efektleriyle katkıda bulunan bilgisayar hocası.
adil "temel_iç" güdü: canım sıkkın hiçbir şey yazmak istemiyorum.
kantinci esat abinin oğlu: hiperaktif ortam çocuğu
hasan hoca*: küfürbaz, göbekli basketbol üstadı.
ve daha niceleri ile 7 güzel sene geçirilmiş yer.
ek: mustafa köse ve adil güdü konusunda ayrıntılı bilgi için, müracaat: chixculub.
- bahçesi epey geniş olan okulun tenefüsleri matrak geçerdi dördüncü kata tıkılmış olanlar bahçeye çıkmak için merdivenleri atlaya atlaya gider önce hasan hocasına uğrar bi selam eder kimliğini verir topunu alır ve zil çalar topu geri verir kimliği alır koşa koşa yukarı çıkar. diğer tenefüs için biras önde yer tutulur yine aynı şekilde devam eder bu kez top bahçe kapısına kadar getirilir zil çalar hurra derse. sonrakinde artık dördüncü kattan atlanır top alınır bahçede beklenir arkadaşlar gelir zil çalar tekrar derse. her gün bir atraksiyon var kardeşim bu okulda. dördüncü katta kalmaya veren kız öğrenciler dooru wc ye erkekler ise geyiğe takılır ama benim gibi iki arkadaş tuzağa düşürecek kız arardık. ne mi yapardık? malum kat zemini kaygan; kızın bir kolundan ben bir kolundan arkdaş sıkıca tutar ve hemen koşmaya başlardık. kızın savunması ise sadece çömeşmek. ve bu sayede (bkz: çömeşen kzı koridorda kaydırmaca) oynardık. hocaları hakkında elimde çok veri vardı ama bulmam lazım nereye koyduğumu ama adil güdünün şiir okuyuşuna hastaydım. ömer ocak ve mustafa kösenin büyük britanya seferlerini dinlemekte güzeldi.
(bkz: hey gidi günler hey)
- hiç görmediysem de çok süfer bir okul olduğunu bildiğim yer.amal ya da duyduğuma göre karışmasın diye verilen kısaltmasıyla ''admal''
- (bkz: meltem çullu)
- 7 senemi geçirdiğim, standart anadolu lisesi binası mimarisine sahip, herkesin kendini voleybol ve basketbol oynamak zorunda hissettiğini öğle arasında bahçede zıplaşan 341 tane toptan anlayabildiğim*, vizyonundaki sosyal faaliyetten kastı spordan ibaret olan, müzik alanında hiçbir başarısı olmamış,bünyesinde birkaç değerli*****, ve çok sayıda ortalama öğretmen barındıran, öğrencilerin okul yönetiminin ve malum öğretmenlerin sağ görüşünü rahatlıkla hissettiği, şu anda sadece 4 yıl olarak lise düzeyinde eğitim ve öğretime devam eden okulum. öss ve öys*'de önemli başarıları ve türkiye dereceleri vardır ve bu başarı okulla değil içindeki öğrenciyle alakalıdır*
- cüssesi ile tezat oluşturan arabası ile kimya hocası emin kiriş hocanın gidip geldiği yerdi. serçedes adını verdiği bir arabaydı.
- okulun nadide hocalarından tahsin sümer 17 mart 2006 saat 22.30 da vefat etmiştir. tüm sevenlerinin başı sağ olsun.
- 7 senemi geçirdiğim,voleybol takımıyla başarıdan başarıya koştuğum okulum ,canım ciğerimdir..
bazı hocalar "özleyeceksin" derdi ben "pehhh" derdim,ama çok özledim çokkk...
- son zamanlarda aydın'ın çivisi çıkan okullarından...
okul içinde küpeyle gezenler mi istersiniz, kot pantolon giyen mi istersiniz, ne ararsanız var..
hayır kardeşim "aydın'ın en iyi okuluyuz" diyorsunuz ama bu kadar da boşlanır mı?
bu kadar disiplinsiz bir okul olur mu?.
- hayatımın en güzel 4 yılının geçtiği, kötüler kadar iyi hocalarında bulunduğu, arkadaş ortamın çok iyi olduğu okulum. aydının en okunası lisesidir. fakat gitgide kalitesinin düştüğü de bir gerçektir. ama bu sadece adnan menderesle değil yeni nesille alakalıdır. bu kadar fazla özleyeceğim 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi üstelik daha 1 sene önce kurtulmak için gün sayarken. teşekkür ederim aydın adnan menderes anadolu lisesi bana yaşattığın mükemmel 4 sene, kazandırdığın mükemmel dostlar ve mükemmel anılar için...
|