belki ilginizi çeker
  1. · sosyomat
  2. · şaşkın oğlan
  3. · günlerin ağlak
  4. · sagopa ve koleraya diss
  5. · gelinlik sarhoşluğu
  6. · bu böyle olmaz
  7. · güne başlarken dinlenmesi gereken şarkılar
  8. · çıkmaz sokak
  9. · vakit yok
  10. · sagopa kajmer
gündem
  1. · kar yağarken hissedilen duygular
  2. · çok istenip de olunamayan meslekler
  3. · beşiktaş
  4. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  5. · yaran diyaloglar
  6. · okan bayülgen
  7. · google wave
  8. · zippo
  9. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler

ayben*  

sayfa  / 2
  1. ceza'nın mc olma yoluna abisinin elinden tutarak yürüyen kızkardeşi. kasetlerdeki "aah, heeey, vs." şeklindeki ince seslerin bu şahsa ait olduğu rivayet edilir.
    (myrmidon, 25.09.2004 01:26)
  2. rockncoke da agabeyiyle beraber bi ara sahneye çıkan yoğun ıslık ve yuhalamalara maruz kalmış cırtlak ses.
    (sercekafasi, 25.09.2005 20:57)
  3. nil karaibrahimgil'e "peri" şarkısında eşlik eden, düet yapan, featuring olan başarılı rapçi.
    (bkz: araya rap yapılır)
    (yuziko, 22.05.2006 04:18)
  4. abisinin* bayan versiyonu resmen... (fiziksel olarak)
    (hypnotica girl, 10.11.2006 03:23)
  5. rocker mi rapçi mi belli olmayan abla. kah aylin aslımın tayfasında rock söylemekte* kah abisi ile rap albümü çıkartmaya hazırlanmakta. hayırlısı artık.
    (dna, 10.11.2006 11:20 ~ 11:22)
  6. (bkz: ay ben)
    (ali kamber, 10.11.2006 11:23)
  7. hasalfest2005'e katılmış olan rapçidir kendisi. acaba sahne dışında da (mesela arkadaşlarıyla muhabbet ederken, minibüsçüye para uzatırken)bu kadar hızlı mı konuşmaktadır kendisi,merak edilmektedir.
    (tayln, 01.01.2007 23:19)
  8. bir ceza konseri çıkışı kendisinden imza isteyen kızın defterine ich bin "ı"ben korkun benden yazarak dumur olduğum geçenlerde digitürkün yeni kanalı türkmax ta burhan öcalın ayda bir programında gördüm kilomu almış hamilemi çıkaramadım son gördüğümde ip gibiydi ne olduda böyle oldu anlamadığım tiz sesli mc.
    (uzun kesilmiş kereviz, 14.01.2007 17:16)
  9. bu geceki televizyon makinası programında, canlı performansı sırasında sesi tutulan rapper. boğuluyor sandım bir an.
    (askkolik, 01.04.2007 06:39)
  10. sosyomatmüdavimidir kendisi...
    (hypnotica girl, 05.04.2007 14:05 ~ 14:05)
  11. (thedewil, 13.04.2007 20:49)
  12. bir aralar nicki ı-ben deniliyordu, isminin ayben olmasıyla alakası yok deniyordu. oysaki bu mc'nin adı aybendir. hoş bir isme sahip bir mc. çok az şarkıda adı geçmiştir fakat adının geçtiği her şarkıda bir kalitesini belli etmiştir.

özellikle nil karaibrahimgil ile birlikte söylediği peri şarkısındaki sözleri çok güzel.
    aylin aslım'ın albümünde yer alan gelinlik sarhoşluğu şarkısındaki beatleri ise enfes..

tatlı bir konuşması ve yüz siması var..

başarılarının devamını diliyoruz.
    (gurugafa, 25.04.2007 01:42)
  13. kız mc lerimiz çok az ve ayben bunların en önde gideni denebilir.
    (imperius, 27.04.2007 13:00)
  14. "rap benim hayat felsefem,rap benim için doğrular ve ufkumu aydınlatan parıltı,ben onu ustasından öğrendim." sözlerinden de anlaşıldığı gibi abisinin yardımları sayesinde bu noktaya gelen, işini süper yapan,yakında ilk solo albümü çıkacak olan en iyi kız mc.
    (poly aka bilirkişi, 24.05.2007 01:43)
  15. türkiye'de kendi üzerine kadın rapçi olmadığını savunan kızcağız.belki de doğru söylüyordur...
    (zararsiz insan, 25.05.2007 11:48)
  16. (sevmek bir eylemdir, 24.09.2007 16:53)
  17. ceza ile söylediği şaşkın oğlan parçasındaki sesi cırtlak olmaktan çok seksi olan bayan rapper.
    (hansvoralberg, 10.11.2007 14:06 ~ 13.02.2008 22:33)
  18. "ay ben mi rapci oldu pardon abi" - kuvvetmira disstortion e.p.
    (kitiara uth matar, 10.11.2007 15:18)
  19. sensin o isimli ilk albümünü yapmış rapçidir. 1 mayıs 2008' de babylon' da tanıtım konserini yapacaktır.
    (cveevezvea, 21.04.2008 12:36 ~ 12:36)
  20. 15 mayıs tarihinde ilk solo albümü * piyasaya çıkacak olan bayan rapçi. şu siteden şarkıların kısa versiyonlarını ön izleyip, benim o şarkısının klibini izleyebiliyor, hatta ön sipariş verebiliyormuşuz.

http://www.esenshop.com/...

sözleri ve flowuyla türkiye'deki en iyi bayan olmasına rağmen, ses tonu nedeniyle uzun süre dinleyemiyorum kendisini. değişecek bir şey olsa beklerdik düzelsin diye ama, maalesef. ha başarılı, orası ayrı.
    (diagonaleklem, 13.05.2008 17:58)
  21. benim o şarkısının videosu ortalıkta dolanan abla. yalnız kendisi ayben mi değil mi anlayamadım, dehşet içinde izledim videoyu. uzaylılar tarafından kaçırılıp sesi değiştirilmiş, orasına burasına yağ enjekte edilmiş gibi. kendisine iki çift sözüm var:
    bi kere kıyafet seçimin yanlış aybencim. tamam rapçisin anladık da niye üstüne doksan beş beden büyük şeyleri giyiyorsun? hayır zaten kilo almışsın, kötü olmuş yani.
    iki, sesin bi garip olmuş. nolur pes söyleme. ince sesten söyledin mi daha güzel oluyor.
    üç, kilo ver. benim adım ayben korkun benden diyordun. korkmaya başladık valla.
    (çılgın orman meyvesi, 25.05.2008 12:14)
  22. "korkun benden benim adım ayben" derkenki surat ifadesi... kusura bakma ayben ama acaip gülüyorum.
    (anfinindistortiondugmesi, 05.07.2008 21:32)
  23. abisi sayesinde bir yerlere gelmeye çalışan insan. hayır zaten ceza'yı seven insanların zorla saygı duydukları birisi bu. tek olsa, arkasında kimse olmasa o çırtlak sesle, o salak sözler ile bir yere gelemezdi. geleceği tek yer youtube olur.

geçen bir röpartajı vardı:
    - bu yazacağınız sözler aklınıza nasıl geliyor, birden mi?
    ayben: oturuyorum birden geliyor evet. hemen yazıyorum.

hiç şaşırmadım. ben oturduğumda aklıma neler geliyor ama şarkı sözü olarak kullanmıyorum. kızın sorununu bulduk, oturduğu zaman aklına gelen şeyleri hemen yazmasa da biraz düşünüp yazsa daha güzel şeyler çıkar ortaya sanki.

''benim adım ayben korkun benden''
    aman aman, bu da olamasa ne yapacaksınız bilmiyorum...
    (eazy, 12.09.2008 14:53)
  24. ceza'nın kız kardeşi olan türkçe rape 1999 çıkışlı nefret (ceza aka keskinkılıç & dr. fuchs aka sihirbaz) grubunun albümü olan meclisi ala istanbul'da yüz yüze adlı parçada kendisine eşlik eden ceza'nın nişanlısı elif ile başlayan..
    ondan sonra nefret grubunun 2. albümü olan anahtar'da doğru olan zordur adlı parçada ceza'ya eşlik eden..
    derken ceza'nın solo rapstar albümündesinekler ve beatler , araba gibi şarkılarında da ceza'ya eşlik eden
    ceza ile sagopa kajmer arasındaki kavgaya müdahil olarak günlerin ağlak(sagopa kajmerin günlerim ağlak adlı eserine ithafen) adlı 8 dakikayı geçen şarkıyı yazıp söylemiştir.(ayrıca satiyan ve ceza ile ayrı bir dissleri de var)
    ve uzun zaman bizleri beklettikten sonra nihayet geçtiğimiz aylarda sensin o adlı solo albümünü çıkarmıştır.
    albümü biraz ceza'nın yerli plaka'sına benzemiş biraz ama gene de güzel geldi.albümde 2 parçaya da klip çekildi..
    sevdiğim bir kız mcdir kendisi..yolu açık olur ve üstündeki cezanın kız kardeşi yaftasını da eserleri ile bir an önce atar inşallah.
    (ceza aka keskinkılıç, 12.09.2008 15:07)
  25. ceza ile sagopa arasındaki kavgaya girmemesi gerekirdi, kendini rezil etti. tamam dayanamadın karşılık verecektin ama şarkının 1 harfini değiştirmek yerine tümden değiştirseydin, olmamış.

bahsi geçen günlerin ağlak türkçe rap piyasasında en dandik şarkıdır. buna cevap gelmedi deniliyor. bunu ciddiye alıp cevap veren adamın yüzüne karşı küfür ederdim. sözlerini geçtim, beat'i bile çok dandik bu şarkının. şarkının müziğini kesin roka yaptı. yazık...

-ayben-
    ''techno party'sini neden unutalım
    kötü bir anın mı var
    djler yüz vermedi mi sana''

bu pek diss olmamış, sözlerin cevabını verelim de götü kurtaralım olmuş. muhabbet konusu ayben ise, bazı şarkılarının örnek verilmesi gerekir. diss adı altında yaptıklarının örnek verilmesi komik oluyor.

''benim adım ayben korkun benden''
    aman aman....
    (eazy, 12.09.2008 15:42)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil