ayar amaçlı nick altı giri çılgınlığı   

adana çık aradan

1. köylerimizde yıllardır gelenek halinde süregelen bir aktivite vardır çoğumuz biliriz..iki tane ozan alırlar sazlarını eline, otururlar karşı karşıya ve "gözünün üstünde kaş var" cümlesini kendine has tarzlarıyla söylerler..biri pes edene kadar süregelen bu olayın adı atışmadır..

günümüzün internet dünyasında sazla karşılıklı geçip atışmak da tarihin karanlık sayfalarına gitti ya da eldeki malzemeye göre modifiye edildi (mesela saz yerine elektro gitar)..

son günlerde sözlükte dikkatimi çeken olaylardan biri de buna benzer bir şey..biri bir giri yazıyor, sonra başka bir arıyla arasında birtakım özel mesajlaşmalar (olayın o kısmı tabii ki karanlık) sonra bir anda sol frame'de iki arının nick altı girileriyle atışması..

örnekleyeyim..

başlık : evrensel barış..

2323. korumak için yemin ettiğim olgu.
    (lukeskywalker, 22.22.2222 22:22)

her şey güzel gözüküyor ama bir süre sonra sol frame’de yazarın nick’i beliriyor.

başlık : lukeskywalker

1444. modern zamanın malkoçoğlusu olmaya çalışan yeni yetme (bkz evren benim olacak).
    (dartvader, 22.22.2222 23:14)

sonra karşılıklı nick altı girileriyle yazarlar birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışıyor.

başlık : dartvader

12. o kıyafetin içinde nası pişik olmuyor anlamıyorum dediğim yazarımsı.
    (lukeskywalker, 22.22.2222 23:22)

bir süre sonra..

başlık : lukeskywalker

144. buradan seslendiğim yazar. (bkz: i am your father)
    (dartvader, 22.22.2222 23:33)

bu bir süre böyle devam ediyor..hatta arada başka yazarlar da olaya kakışıyor ( bu konuda tam emin değilim belki hırsını alamayan yazar “dur la şuna da ayar verim bugün formdayım” edasıyla başkalarına da bişeyler demiştir ya da sözkonusu üçüncü yazarın baştan garezi vardır.)

16. force grip ile bir yerlere varmaya çalışan yazar..
    (macevindu, 22.22.2222 23:44)

tam ortalık durulacak gibi oluyor. bu sefer söz konusu yazarlardan biri kendi nicki altına övgü dolu bir giri giriyor bu sefer ortalık hepten karışıyor..

22. evrenin gelecekteki sahibi.
    (dartvader, 23.22.2222 00:33)

“sanane lan sana ayar vermedik diye kıskandın mı?” diyenler olabilir..

herneyse belirtmek istediğim olay şu: iletişim, fikir alışverişi bunlar güzel şeyler ama kanımca bunlar özel mesajlar dahilinde kalması gereken şeyler..diceksiniz ki "güzel şeyler yazılınca sorun yok tabi di mi ulen sen yok musun seeen"..yazar yazdığı girilerle negatif yönde dikkat çekiyorsa zaten moderasyon gerekeni yapıyor..ancak karşıdakinin nickinin altına “ooo bak nası verecem ayarı” düşüncesiyle giriler girmek ve karşılıklı "ben daha iyi yazarım, ben daha iyi insanım" kavgası yapmak kısa süreli kişisel tatminden öteye gitmez..sözlüğün ebesi de bu durumdan çok rahatsız olur..

bence..
    (rafael, 20.07.2006 13:17 ~ 13:19)
  2. neden mesajlaşmak yerine bunu tercih edildiğini anlamadığım "forum" aktivitesi..
    kolezyumda dövüşen gladyatörleri hatırlattı bana nedense...an itibariyle sözlükte yaşanan örneği de verelim de tam olsun...

başlık: headfucker

adı üstünde yazardır.

(bkz: kafa sikmek)
    (nacht des todes, 03.02.2007 22:28 ~ 22:34)

adı üstünde yazardır.tadan bilir.
    (headfucker, 03.02.2007 22:29)

başlık:nacht des todes

mükemmel ingilizce bilgisiyle gözlerimi kamaştıran yazar.

(bkz: @1131682)
    (headfucker, 03.02.2007 22:35)

başlık:nacht des todes

yaptığı şaklabanlıkları alakasız şeylerle örtmeye çalışırken kafa sikmekten daha ileriye gidemeyen insanlarla aynı ortamda bulunmaktan mutlu olmayan yazar.
    (nacht des todes, 03.02.2007 22:36)

kraldan fazla kralcı olanlarla,bazı şeyleri gereğinden fazla ciddiye alan ve tabulaştıran insanlarla aynı ortamda bulunmaktan ne mutlu ne de mutsuz olan insan.o insanları umursamayan insan.
    (headfucker, 03.02.2007 22:38)

kafa siken bir şaklabandır.
    (headfucker, 03.02.2007 22:39)
    (fakespeare, 03.02.2007 22:46 ~ 28.09.2008 16:41)
  3. ciddi anlamda çılgınlıktır.

nasıl ki nick altına methiyeler düzülebilmeye hak tanınıyorsa sözlükte, kötülemeye de hak tanınmıştır belli sınırlar dahilinde.
    ancak kötülerken ve överkenki psikoloji tamamen farklıdır. biri sinirden insanın ellerini titretirken diğeri mutlu eder.

şahsen hiç bir yazar görmedim ki nick altına 20 tane ayar veren yazı yazıldı diye tarzını, tavrını ve daha da önemlisi düşüncelerini değiştirsin. karakteri gerçekten oturmuş bir kişinin bunlardan etkileneceğini sanmıyorum. bilakis, tahrik söz konusu olacağından yazar ve şikayet eden kitle arasındaki girilere dayalı çatışmanın boyutunun artacağını düşünüyorum.

boşa zaman, boşa sayfa israfı ve seri eksi oy veren ibne olma yolunda boşa adımlar.
    (arkhe, 10.07.2007 10:47)
  4. "çılgınlığı gözlerini örten yazarımsı"
    (azwepsa, 10.07.2007 10:51)