görseller
ayakta kal 

belki ilginizi çeker
  1. · gökçe suyabatmaz
  2. · montla sıç
  3. · liseli kızlar mini etek giymez
  4. · mehmet aslan
gündem
  1. · her yerinden öpüyorum rüştü
  2. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  3. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  4. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  5. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  6. · cehennemin girişinde yazan söz
  7. · google wave
  8. · uzun saçlı erkeklerin sık karşılaştığı sözler
  9. · cumartesi pazarı

ayakta kal  

1. yönetmenliğini adnan güler’in yaptığı filmde; devlet lisesinde okuyan öğrencilerle kolej öğericilerinin yaşadıkları sınıf çatışması konu ediliyor. başrollerde mehmet aslan, sinem kobal, ırmak ünal ve okan karacan rol alıyor.
    (hidrolaz, 20.07.2008 07:19)
  2. (turkuaz, 13.08.2008 02:53)
  3. küçücüklüğünden itibaren neredeyse elimde büyüyen gökçe suyabatmaz'ın da önemli bir rolü olan film.
    (navalboy, 25.08.2008 00:13)
  4. afişinin, istanbul'daki 15 okuldan 1000 öğrencinin verdiği oylarla belirlendiği türk filmi. 16 ocak 2009'da vizyona girecek filmin baş karakterlerini sinem kobal, mehmet aslan, ırmak ünal ve okan karacan oynamış.

(görsel: ayakta kal/51643)
    (bkz: http://www.gazeteport.com.tr/...)
    (bir şeyler olacak yarın, 07.01.2009 01:16 ~ 01:17)
  5. kanımca arka sıradakilerimsi bir sinema filmi... şöyle ki 30 yaş ortalamasına sahip lise öğrencileri, süper minili ve inanılmaz dekolteli hatunlar, arabalı çocuklar falan...

yahu bu tip liseler vardı da ben mi bilmiyordum, yoksa yeni mi türedi? eğer vardıysa ve ben bunu bilmeyerek liseyi saçma sapan bir lisede okudumsa başımı dağlara taşlara vuracağım. yok, bu tür liseler yeni türediyse, mümkünse nerede bunlar söylesin bir müslüman, liseyi baştan okuyayım. vallahi okurum... baksana hatunlara yahu...

yine abartmaya başladı bizim senaristler ve yönetmenler. ne bu kardeşim? mal mıyız biz? mesela şu afişteki adamlar lise öğrencisiyse, biz lise okurken neydik? ya da bu hatunlar lisede okuyorsa, bizim lisedeki kızlar neciydi, hangi gezegenden gelmişlerdi?

unutmadan! bu film bir de inadına izlemeyeceğim bir film. bedavaya da izletseniz izlemeyeceğim anasını satayım. insanı "bunlar lise okuyorsa lanet olsun benim 16 senelik okul yaşantıma" diye okuldan soğutuyorsunuz yahu.
    (eudaimonist, 11.01.2009 23:10)
  6. west side story'i ile artık mide bulandıran amerikan lise filmlerini harmanlayıp ortaya ucuz film çıkarma girişimidir.
    keşke parayı west side story'nin tekrar gösterimi için harcasalarmış.

(bkz: http://www.britannica.com/...)
    (ghk, 15.01.2009 09:10)
  7. bu filmin afişlerini otobüs duraklarına asmışlar.
    beddua gibi olmuş
    --birazdan biniceksin ya otobüse "ayakta kal" işşallah--
    gibi.
    (tersdönenşemsiye, 17.01.2009 00:56)
  8. havuz başında bir parti hatırlıyorum ki ben bu filmin fragmanından..of allahım..evlere şenlikti..zannedersin 50 cent videosu..
    (deaftones, 17.01.2009 00:58)
  9. (easy company, 17.01.2009 00:58)
  10. bana lise hayatımı tekrar gözden geçirmemi, sorgulamamı zorla düşündüren fragmana sahip bir filmdir. ulan bakıyorum da filmdeki hatunlara -kız demeyi uygun görmedim çünkü maşallah hepsi kaç yaşında koca koca insanlar- böyle kısacık bildiğin afedersin göt hizasında etekler falan. bir de lisedeki kız arkadaşlarımı gözümün önüne getiriyorum. yok arkadaş benimkiler yeminle onların yanında tesettürde gibi kalıyorlar. tamamen libidolarının esiri olmuş gençler için bir film eminim ki. saçma.
    (sağ gösterip sağ vuran şaşkın boksör, 17.01.2009 00:59)
  11. tırt bir film. sadece film yapmak, işte biraz da adımız duyulsun diye yapılmış bir film. bütçesi ne kadar bilmiyorum, gerçi bilmek de istemiyorum ama bu filmlere ayrılan paralarla daha kaliteli yapımlar yapılabilir. bu filme giden bir insan filmden ne alır? fragmanını izledim gördüğüm kadarıyla ders veren bir yeri yok. ne yani lise öğrencilerinin bu filme gidip, izleyip ders alacağını falan mı düşünmüşler. komik olsun diye çekilmiş bir film desen o da değil. sadece yönetmenin ve bir kaç filmlerde oynayan oyuncunun görünmek adına çekilmiş bir film. böyle bir kaç film daha var. geçirilen zamana verilen paraya yazık. bir de mehmet aslan ile sinem kobal' ı oynatmışlar. bu adamların yaşı olmuş kaç sen kalk lise filminde oynat. olacak şey mi? filmi ne o sahneler kurtarır ne de mehmet aslan ile sinem kobal. boşuna harcanan paralar işte. ondan sonra türk sineması niye gelişemiyor.
    (bana bir nick bulun, 17.01.2009 04:59)
  12. arog filmine gittiğimde yaklaşık 10 dakikalık bir fragmanı yayınlanan film. fragmandan bütün filmi anlamak mümkün. bakın yazıyorum:

--spoiler--

mehmet aslan fakir ama gururlu bir gençtir ve sinem kobal'a aşıktır.
    sinem kobal da zengin kızıdır.

ikisinin de arkadaş grupları bellidir ve bu gruplar birbirine kıl olmaktadır.
    tabi ki zaman gelir sinem de mehmet'in farkına varır.

sonra sinem'in arkadaşı olan zengin çocuğu kolejli erkekler mehmet'i aralarına alıp döverler.
    sonra mehmet mahalleden arkadaşları toplayıp kavgaya götürür.

bu olaylar nihayetinde sinem'in ailesi ''o çocukla görüşmeyeceksin'' derler kızlarına.
    sinem de bu mehmet'ten ayrı kalmaktansa evden kaçar.

sonra bir takım havuz başı partiler falan olur. izleyen koyunlara ''rahat, tasasız hayat'' profili gösterilir.
    derken aradaki engeller kalkar ve mehmet-sinem ikilisi kavuşurlar.

--spoiler--

fragman'ın sonunda salonda oluşan sessizlik anında ''ulan bütün filmi izledik zaten buna kim gider ki artık'' dedim. salondakiler güldü.

tekrar belirtmek isterim: bu filmi izlemedim. bütün bu yazdıklarım fragmandan elde ettiğim çıkarımlardır.

filmde bundan ''azıcık'' fazlası varsa mesaj atın, editleyeyim.

yalnız ben de türk yapımcılara bir mesaj atmak istiyorum: ''adam gibi film yapın lan artık. bütün gençlik filmleriniz birbirine benzemesin''

hadi, editleyin o filmi şimdi.
    (yata yata paslandık, 17.01.2009 05:16)
  13. afişindeki çağrışım bünyelerde direk;

ayakta kal, domalma aman deyim... domalma alım gücünü arttırma, zorlasınlar bu sürede sana yardıma gelecek insanlar olacaktır.

çağrışımı yapmakta. ya da bende öyle.
    (recai tutan, 17.01.2009 05:25)
  14. serbest çağrışımdan mütevellit aklıma never back downu getirmiştir. izlemeye değer bir film gibi gözükmemektedir.
    (fl oz, 17.01.2009 20:22)
  15. mottosu; asla eğilme!
    (asasdas, 17.01.2009 20:42)
  16. liselerde, bir sürü gencin ölmesine veya ciddi şekilde yaralanmasına sebep olan saçma sapan kavgaları oldukça özendirici bir şekile sokmuş saçma sapan film. kurtlar vadisinin etkisi hala sürerken, medyanın ülkemizdeki gençleri nasıl güçlü bir şekilde etkileyebildiği aşikarken, bu tür şeylere nasıl izin veriliyor enteresan. aslında cevap çok basit ya neyse...
    (bkz: burası türkiye)
    (mansizedwrath, 17.01.2009 21:52)
  17. 31 e malzeme lazım mantığıyla türetilmiş filmcik.koca adamlarda gider seyreder.malum liseli fantezisi.bu kadar mastüre ettik ortamı:

(bkz: yağmu ünal'a biterim)
    (solucandil, 31.01.2009 16:35)
  18. mehmet aslan'ın gerçek hayattaki haliyle taban tabana zıt bir rol üstlendiği bir film.işte real world dedikleri bu olsa gerek, adam zenginin önde gideni ama filmde kolej piçi(filmdeki ifade) olarak değil varoş prensi olarak arz-ı endam ediyor.çünkü filmin sonunda fakirlerin kazanması lazım.zenginlerin lideri kaptan lakaplı zibidi ise komik ötesiydi.kum torbasına vurmayı bilmediği gibi 3 metre mesafeden karşısındaki adama high kick atmaya çalışıyordu.hele öyle bir dublaj yapmışlar ki elemana,adnan polat izzet altınmeşe'ye dublaj yapsa bu kadar sırıtmaz.bununla birlikte arka sıradakiler dizisinde kolej piçi rolü oynayan iki elemanın bu filmde staj yapmış olduğunu gördük.filmin en absürd detayları ise filmin başlarında yeni tayinle gelip her yere atlayan,filmin sonunda da gaza gelip çakma fatih terim olan bıyıklı matematik öğretmeni ve çılgın havuz partisinde zengin zibidiye gel odana geçelim de rahatlayalım diyen şarışın kızımızdı.
    (defanstaki son adam, 14.06.2009 14:46)
  19. filmdeki hoca efsanevi bir insandır. bu tip hocalardan çok değil 4 5 tane olsa ülke kurtulur. adam psikopat gibi tüm gün öğrencilerini takip eder, kavgaya giden öğrencilerinin önünü arabasıyla keserek onları ikna eder. hele bir futbol hocalığı vardır ki dillere destandır.
    takımı ilk yarıyı malup kapatmıştır hocamızın. soyunma odasında hoca zamanını sen şurada oyna, sen topu buraya at gibi gereksiz emirlerle harcamaz, sadece daha fazla koşun, onları yeneceksiniz gibi klişe cümlelerle oyuncularını motive eder ve maçı kazandırır.
    son dakikada başroldeki çocuğumuzun attığı goldeki savunma hatası da öyle bir hatadır ki, sivas savunması bile anderlecht karşısında o kadar saçmalamamıştı.
    (nickeledeon, 17.08.2009 19:02)
  20. oyunculuk yetenekleri bu ülke sınırlarını çoktan aşmış olan mehmet aslan, sinem kobal, ırmak ünal ve okan karacan'lı kadrosuyla, harika bir çekim tekniği ve mükemmel yönetmenliğiyle son zamanlarda izlediğim en harika türk filmlerinden biri - demeyi o kadar çok isterdim ki türk sineması adına ama ne yazık ki son zamanlarda karşılaştığım en kötü filmlerden biri..

oyunculuk çok kötü, konu çok sıradan ve daha önce defalarca işlenmiş bir konu.. çok ağır da bakmak istemiyorum lakin sırf mehmet aslan, sinem kobal, ırmak ünal denen şahsiyetler ve pek değerli yapımcılar para kaldıracak diye çekilmiş bir film olduğu o kadar aşikar ki insan bu filme harcanan zamana ve paraya acıyor.. o parayla yüzlerce çocuk okutulur ya! bi hayır işleyeceksen öyle bir şey yap...

ha diyen varsa ki ''ben sinem kobal'ın göğüslerini, ırmak ünal'ın bacaklarını görmekten çok hoşlanıyorum..'' ona da eyvallah derim, susarım yani.. zira bizleri göğüs ve bacak fetişisti insanlar olarak gören, sinemadan zerre nasibini almamış yapımcılara karşı boynum kıldan incedir.. saygılarımla..
    (kowalski, 17.08.2009 20:57 ~ 20:58)
  21. hayatımda gördüğüm en komik film..yemin ediyorum. başka bir filme bu kadar güldüğümü hatırlamıyorum.
    (joker, 13.11.2009 20:36)
  22. hiçbir şeye bakmadan sadece afişe bakarak ne kadar aptalca bir film olduğunu anlamak mümkündür.
    bak yavrucum elinde bıçakla saldırana karılar kızlar seyrediyor diye yumruğunu sıkıp gidersen yandan giren buz gibi bıçağa şaşar kalırsın.
    (klorak, 13.11.2009 20:48)
  23. turkmax'ta zaman zaman görülebilecek bir film. zannedersem iletişimcileri ya da sinema bölümü öğrencilerini gaza getirmek amaçlı yapılmıştır. ''bakın biz ne anlamsız bir kadroyla, ne anlamsız bir film çekiyoruz, siz iyilerini çekin lütfen'' gibilerinden. filmde her zamanki gibi, gittiği lisenin adını hatırlamayacak kadar önceden liseye gitmiş 541615 yaşında oyuncular kullanılmıştır, şaşırmıyoruz.
    (okan ben bi şey gördüm, 13.11.2009 20:56)
  24. öyle böyle değil, çok hatta çok çok kötü bir film. baştan sona izleyebilmek bile başlı başına bir sabır ve yetenek gerektiriyor.
    (beholderrulez, 14.11.2009 15:02)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil