|
|
- evde kalörifer yakmak unutulursa önce ayakların üşümesiyle farkedilir, vücut ilk önce ayaklardan başlar üşümeye, sanki ıslakmış gibi bir his verir insana, ama ıslak değildir, sadece çok üşümüştür.
(bkz: çok üşüyorum anne)
(bkz: duygu sömürüsü içerikli giri)
- akabinde insanın çişini getirip saatlerce işememişsin hissi verip mesaneye baskı yapan üşümedir.
- muhtemelen kişinin uyumasını engelleyecek hadise.
- çorabın icadına yol açan olay.
- dışarda bulunulması durumunda umumi wclerin en çok sevindiği ve bayram yaptığı hadise.
- bayanlar için sakat bi durumdur.ayaklarını ve bellerini sıcak tutmaları lazımdır.ayrıca kız erkek farketmez,ayakların üşümesi cırcıra sebep olabilir.hoş değil.
(böcek, 06.12.2005 13:56)
- en beteri gece üşümeleridir.gecenin bir körü soğukluk hissiyle uyanılır.önce neler oluyor yav neden uyandım ben şimdi der insan sonra ayaklarının birer buz kütlesi olduklarını fark eder.tüm vücud sıcacık yorganın içindedir ama ayaklar nasıl olduysa yorgandan dışarı çıkıvermiştir.sonrası cenin pozisyonunda uyumaktır.
- (bkz: şu an içinde bulunduğum durum)
- (bkz: ayağını sıcak tut başını serin)
(viola, 01.02.2006 02:14)
- kadın kısmının ilginçliğidir, gençken donan ayaklar menapozla yanmaya başlar... asıl sorun annenizin yalınayak ortamda dolanması ve üşümenize üşüme katmasıdır...
(heidi, 28.10.2007 01:15 ~ 11.11.2007 11:58)
- sıcak bacağanıza, bileğinize değdirince en tatlı sıcaklıklardan birini hissettiren durumdur. hatta yağmurlu bir kış günü olsa da uyusak sıcak sıcak, bir akşamüstü be.
- kansızlık, şeker hastalığı, kalp hastalıkları gibi hastalıkların belirtilerindendir. eskiden ölüme yaklaşanların ayakları üşürmüş diye duymuştum, ne zaman ayaklarım birazcık soğusa ölüyor muyum diye korkardım. giderdim çorap giyerdim bir sürü. çorap kurtaracak sanki ölümden. tövbe tövbe. çocukluk işte..
(misuf, 28.10.2007 01:27)
- (bkz: sadece burnun üşümesi)
- vücudun donmaya başlaması halinde en uçtaki uzuvlarını, tabi bunlar hayati önem taşımayanlar da olyor aynı zamanda, feda etmeye proglanmış olmasıyla açıklanan durumdur. bu yüzden hep ölümle ilişkilendirilir. böyle söyleyince ürkütücü hakikaten..
- bir çift çorabı şaç kurutma makinesiyle ısıttıktan sonra ayağa geçirmek suretiyle üstesinden gelinebilecek sorun.
- eğer kalorifer/soba yanmayan bir evde uyumanız gerekiyorsa, sizi bütün gece uyanık tutacak kadar kötü bir durumdur. biraz su kaynatıp, pet şişeye doldurduktan sonra yorganınızın altına koyun. çok iyi gelecektir.
(yakarus, 29.10.2007 01:35 ~ 30.10.2007 01:18)
- şahsıma ağustos ayında çorap giydiren,yatakta bile çıkarttırmayan,soğuk havalarda ise çorabın üzerine çetik adı verilen o komik yün şeyleri giymeme sebep olan sinir bozucu durum.
- kansızlık belirtisi.
- ortamın soğuk olduğunu hissettiren ilk belirtidir. ardından soğuk tüm vücuda hücum edercesine yayılır. en basit çözümü ise bir çift çoraptır. ileriki saatlerde ise buna soğuk vücuda yayıldığı için kazak, kalın pantolon ve bir çift kalın çorap daha ilave edilebilir.
(ymcher, 29.10.2007 19:35 ~ 19:35)
- bir ayağın bilgisayarın hemen yanındaki toplu prizdeki adaptörlerin herhangi birinin, diğer ayağın da modemin üzerine konulmak suretiyle önlenebilen şey.
- çift kat çorap giyerek, ayaklar alta alınarak çözülmeye çalışılan dert. bazen de bir çift sürtünme becerili sıcak ayakla ısınıverir...
(heidi, 11.11.2007 01:50)
- dizüstü bilgisayar adaptörü bu sorunu en iyi çözen şeydir. ayaklarınızın arasında sıkıştırmak suretiyle 5dk. geçirilir ve ayakların sıcacık olduğu gözlemlenir. hayat devam eder...
- neden olduğunu anlayamadığım durum. en sıcak havalarda bile üşüdüğü olmuştur bu ayakların. bir tek sıcak kumda, sıcak suda ve sıcak yatakta ısınabilmekte, bunun haricinde 3 kat çorap ve de kar ayakkabılarının içinde dahi buz gibi terler döktükleri, buna rağmen ısınmadıkları, tarafımca hayretle ve esefle gözlemlenmiştir. bunun tek sebebi de kansızlık değildir üstelik. özellikle kadınların başına beladır bu durum, üşütmek yüzünden onulmaz acılar ve kadınsal bir takım hastalıklar yaşayabilirler.
(shiba, 11.11.2007 02:46)
- vücutta her organın kanlanması miktar ve yandallar yani trafik açısından farklıdır.örneğin kafa derisi böbrek akciğer karaciğer kalp tiroid gibi organlarında kanlanması çoktur.herhangibir keside gürül gürül kanarlar.çok kanlanan organların metabolizması da o derecede hızlıdır.ne kadar kan o kadar iş. örneğin guatr ameliyatından 3 gün sonra hastanınnn boynundaki dikişleri alınırken , hastanın dizindeki bir dikişler 3 hafta gibi bir sürede alınmaktadır.yara iyileşmesinin lokalizasyona göre nasıl da fark ettiğine dikkat edin.
ayağın ısı tutması = kanlama-buharlaşma - hava nem oranı şeklinde son derece kabaca hesaplayacak olursak,,ayağa ege bölgesi burun ve koyları gibi son derece geniş bir yüzey kaplatan parmaklar ısı kaybındaki en önemli sorun.o yüzden eldiven gibi parmaklıklı çoraplar giymek kaybı azaltarak çözümün başında geliyor.akdenizin nemli kıyılarında yaşıyorsanız , ayağınızın sürekli %90-95 nem oranı içeren bir havaya maruz kalması onu ıslak ve nemli tutacaktır.bu da son derece büyük bir ısı kaybı.kurumayan çamaşır gibi buharlaş da buharlaş.
sorunu giderme yöntemimiz parmaklı pamuklu çoraplar , havanın kurutulması,ısıtılması ve iyi beslenmektir.kalın çorap giymektense 2-3- kat çorap giymek daha iyi bir izolasyon sağlar.
|