|
|
- derin sularda yüzemeyen kişilerdir.ayalarının istediği an yere basabilmenin verdiği güvenle yüzerler.denizde açılma yarışına katılmaz sade seyirci olurlar.arkadaşlarının ısrarlarına da "baba ,ısrar etmeyin ya" diye de karşılık verir. belkide onlara imrenerek bakar,ilerde nasılsa kendisininde arkadaşları gibi açılacağını,çeşitli yarışlara-aktivitelere katılacağını da bilir.
sen oraya kadar gidemezsin,boğulursun olum sen şeklinde geyikleride döner ;bu kişinin arkadaşları arasında.eğer o kişi gücünüzün yetmediği biri ise,en savunmasız hali denizdedir ve artık sizin ona gücünüz yetmektedir.ona denizde istediginizi yapabilirsiniz tabi ki ilerisini düşünerek.
- yüzemeyen insandır.
- tamamen psikolojik nedenlerle, yüzme bildiği halde ayaklarının yere değmeyeceğini düşündüğü an yüzemeyen insandır. sahsen kendim o gurubun içine giriyorum. yüzme kurslarına da gittim. hoca tamam sen oldun dedi, olimpik havuzda beni yalnız yüzmem için guruptan ayırdı. her tür atlamayı öğretti, çivileme, balıklama falan. gel gör ki açık deniz beni çok ürkütüyor. her şey kontrolümün dışına çıkmış gibi geliyor. boğulurum korkusuyla hiç ilerilere gidemiyorum. önce yürüyerek gidebileceğim noktayı buluyorum o bölgede ileri geri yada kıyıya paralel yüzüyorum. harbiden acınası bir durum. halime ben bile üzülüyorum. ne güzel olurdu dakikalarca ayaklarım yere değer mi diye düşünmeden yüzebilseydim. ama olmuyor olmayacakta bu saatten sonra. sanırım yüzmek, bisiklete binmek gibi şeyler erken yaşta öğrenilmeli. ah bizimkiler ah! ne olurdu denize kıyısı olan bir memlekette her yaz bizi bir yerlere götürüp yüzmeyi öğretseydiniz, korku nedir tam bilmeden...
- tamamen kendi gözlemlerime dayanarak (belki birazını götümden uyduruyor olabilirim) anneler bu grubun en ciddi üyelerini oluşturur. kendi annem (öz) yıllardır kurbağalama stili ile cayır cayır (şıpır şıpır) yüzmesine rağmen ayağının yere değmediğini anladığı anda sapıtmakta, kendini kaybetmekte ve hatta şuursuzlaşmaktadır.
dönem dönem kendisini bu yönde teşvik ve motive etme çabalarım olduysa da maalesef şu ana kadar başarılı olamamışımdır.
- psikolojik olarak kendini güvende hissedemediği için yüzemeyeceğini düşünen insan.
- denizde boyu geçmeyen açıklıkta yüzen insanlardır. kilometrelerce yüzebilecek ( öhöö (bkz: yalan) hadi yüz metrelerce diyelim) yeterlilikte olsalar bile kıçın kıçın kıyıya paralel yüzerler. aslında çok büyük bir felsefenin temsilcileridirler. "tanrı yüzmemizi isteseydi bize solungaç verirdi". darwin bile bu felsefeyi destekler. çevrede hiç yüzgeçli eleman gördünüz mü? sonradan takma şnorkeldir palettir gavur icatlarının çıkması ahanda bu yüzdendir. hepsi bilim ve din düşmanı olan bu mucitler yüce insan ırkını ne idüğü belirsiz mezeliklere benzetmeye çalışan bir tarikatın üyesidirler (bkz: büyük komplo) (bkz: büyük kolpa).
bu bilgilerin ışığında anasından doğar doğmaz denize dalmış gibi saatlerce açıkta keyif yapan güruha sesleniyorum.
"gaflet uykunuzdan uyanın özünüze dönün"
not: iç egede deniz vardıda biz mi yüzmedik? hayret bir şey! korkuyorum işte boğulmaktan ne var?
- kanat çırpmadan havalanmak isteyen kuşa benzer.
- çoğu zaman yüzme konusunda kendine güvenmeyen insanların gösterdiği bir davranış tipidir.mümkün olduğunca derin yerlere gitmemeye çalışırlar ama sürekli insanın yere ayağı değince yüzmekten zevk alınmaz, ayakta yüzebilme gibi bir yüzme şekli de yoktur zaten.
- 15 yaşından önce denize girme imkanı bulamamış birisi ise garip karşılanmaması gereken insandır. bozkırda yüzme öğrenilmiyor maalesef.
- suda yürüyen insan.
- sigara kullanan kişidir ve her an yeniden ciğerlerinin tükeneceğini bildiğinden ayaklarının basmadığı yere gidip de kendini tehlikeye atmak istemez.
(bkz: bi arkadaşım) (!)
- ayakları yere değerek yüzmek nasıl bişi hiç bilmiyorum ama ona biz buralarda suda yürümek diyoruz.yani her açıdan imkansız bişey.yüzmek direk yere paralel,yürümek dikey.ayak yere değerek yüzmek de 90 derecelik bi açıyla olabilirki bu da namaz kılar pozisyonda suda debelenmek olabilir.
- yüzmeyi pek bilmeyen insandır
boyunu cm geçse bile 'boğuluyorum' efekti verebilir.yüzmemeleri tavsiye edilir.
|